Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    tak zapamięta - wtedy będziesz miał ustawienia Custom. Ale ja korzystam z predefiniowanych trybów czyli Entertainment, Intenet, Text itd. Masz możliwość przełączania ich szybko poprzez przycisk na pilocie "p. Mode" (u mnie jest to zielony od telegazety) i wtedy możesz szybko przeskakiwać między tymi trybami. Ja po ręcznym skalibrowaniu doszedłem do odkrycia, że mam takie samo ustawienie kontrastu i jasności jak ma tryb Internet . Więc jż sobie nie ustawiam sam tylko - filmy, gry itp. - Entertainment (mocna jasnośc, wysokie kontrasty); net, fotki - Internet (obniżone kontrast i jasność, to mam przez 70%czasu ustawione bo nie męczy oczu, Entertainment jest za mocny i mocno męczy oczy np przy pracy na necie czy z tekstem gdzie masz jasne tło); no i praca w Wordzie, tekst itd. to "text mode" (tu masz maksymalnie zjechane kontrasty i jasność). Szybko łatwo i przyjemnie.

Co do kalibracji temp kolorów to wymaga to trochę czasu ale da się coś tam wyregulować. Mi się dopiero to udało po podłączeniu CRT i +/- ustawić "na oko" kolrystykę.
    Czyli wychodzi na to, ze wszystko jest juz pieknie zrobione dla ludu
    Jeszcze jedno mi sie przypomnialo. Podlaczylem Laptopa i Monitor wlaczylem oba i przy starcie windowsa laptop zmienil rozdzielczosc z 1440x900 (zalecana) na 1280x800 czy wiesz moze czemu tak sie stalo? Po kilku zmianach w ustawieniach laptop wrocil do 1440x900 a LCD ustawilem na 1650x1050 (extended). Czy zawsze tak bede musial "szperac" i zmieniac przy kazdym wlaczeniu kompa? Mozna to jakos ustawic? Teraz przesuwam myszka na lewo i kursor wchodzi na LCD, czy jak przesune tam okno PS tylko ze zdejciem to przy maksymilizacji okna bedzie ono widoczne tylko na LCD?
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

masz ustawione rozszerzanie pulpitu... nie wiem jak to w ATI się nazywa ale jest na bank - w nvidii jest to dualview i ustaw to. Co do rozdzielczości - raz ustawione nie powinny się zmieniać
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów