Close

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 168

Domyślnie

Rżną głupa, żeby się uchronić przed lawiną reklamacji. I główkują, jak to naprawić bez zbędnego rozgłosu. Grają na czas - typowe korpo.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

cdc
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Ewentualnie 3 opcja.... skoro do nich napływają maile od dłuższego czasu o tym, więc wiedzą o tym, ale przeciągają to wszystko w czasie, tuż przed premierą Z6III ?
    Chociaż mnie wczoraj bardzo pozytywnie support Nikona zaskoczył, wysyłając przypominającego maila o przesłaniu pliku z ustawieniami mojego aparatu. Bo długo im nie odpisywałem
    Teraz pozytywnie cię nie zaskoczy.

Nikon Polska nie wyjdzie przed szereg.
    Trzeba czekać na odpowiedź centrali i ewentualną notę serwisową
    choć bardzo prawdopodobne, że wystarczy aktualizacja FW.
    Ostatnio edytowane przez cdc ; 21-05-2024 o 20:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Teraz pozytywnie cię nie zaskoczy.

Nikon Polska nie wyjdzie przed szereg.
    Trzeba czekać na odpowiedź centrali i ewentualną notę serwisową
    choć bardzo prawdopodobne, że wystarczy aktualizacja FW.

Zobaczymy, ważne że temat poszedł w świat, każdy to zauważa i ludzie już raczej nie odpuszczą.

https://www.dpreview.com/forums/post/67719323

Coraz więcej osób orientuję się że ma taki problem. Dziwne trochę że tak dużo testów na YT i żaden Yutuber nie zauważył tego.

Domyślnie

Później by nie mieli co testować

Domyślnie

[QUOTE=kurczeblade;4300682]Zobaczymy, ważne że temat poszedł w świat, każdy to zauważa i ludzie już raczej nie odpuszczą.

Tak, część osób wstrzymało się również z zakupem ZFa do momentu wyjaśnienia sprawy. Mam nadzieję, że presja społeczna zadziała na Nikona motywująco i szybko rozwiążą ten problem.
    ZF, Z6II, S24/1.4A, N28-75/2.8, N50/1.8S, S85/1.4A, S135/1.8A, SB-910, SB-700, SB-600

Domyślnie

To występuje tylko i wyłącznie przy tym czasie 1/200s?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_kk Zobacz posta
    Później by nie mieli co testować
    Masz rację, nie będą podcinać gałęzi, na której siedzą, ale zawsze mogą „za kulisami” informować producenta, że widzą jakiś problem. Myślę, że w interesie każdego powinna być wiarygodność i rzetelność… A trudno mówić o wiarygodności, jak wszyscy testerzy wychwalają aparat, w którym później wychodzą takie hece – tym bardziej, że nie trzeba jakoś mocno angażować ani czasu, ani wysiłków, żeby wyłapać problem, o którym mowa w tym wątku. Wiadomo jednak, że to życzeniowe myślenie, a ono z zasady prowadzi do rozczarowań.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    To występuje tylko i wyłącznie przy tym czasie 1/200s?
    1/200 i dłuższym...
    ZF, Z6II, S24/1.4A, N28-75/2.8, N50/1.8S, S85/1.4A, S135/1.8A, SB-910, SB-700, SB-600

Domyślnie

Kiedyś napisałem coś, co nie spodobało się Fujifilm i źródełko sprzętu dotychczas wypożyczanego mi chętnie do testów nagle wyschło Oto dlaczego youtuberzy zazwyczaj nie są zbyt wnikliwi i krytyczni.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

gdzieś kiedyś przeczytałem, że testujesz sprzęt produkcyjny za własne pieniądze, albo uprawiasz "gadżetoprostytucję", a że większość przychodów jest z filmów w publikowanych dniu premiery... Cóż, żadna pani do wypożyczenia na godziny, nie będzie się narażać sutenerowi...

Domyślnie

Ale tak po ludzku się nie dało? Jakieś normy, jakieś procedury?
    Linia produkcyjna - kontrola jakości:
    Jeden kontroler jakości do drugiego. Ej ziomek, idź zaparz kawę, ja wezmę ten aparat, jak wrócisz, to będziesz spacerował a ja przetestuję wszystkie tryby AF i sprawdzę jak się aparat zachowuje...
    o patrz, dlaczego ten obraz tak migoczę, trzeba to zgłosić i poprawić przed premierą - nie można było tak ?

No a prawdę mówiąc, dało się to sprawdzić, nawet nie wstając z krzesła.

No cóż, wiadomo że jesteśmy testerami - to wiadomo. Ja od dawna mówiłem sobie że nigdy nie kupię sprzętu na premierę, wiedząc że płaci się dużo więcej, bo jest podatek od nowości, i w bonusie można dostać jakąś wadę/problem. Ale nakręciłem się... kupiłem i niestety potwierdziły się moje przekonania że sprzętu na premierę (lub świeżo po) nie kupuje się.
    Teraz czekamy jak podejdzie do tego Nikon. Pewnie tak jak piszecie, poszło do centrali i czekają na decyzje...

Ja ciągle mam nadzieje że to soft, zaraz coś wypuszczą i aparat zostanie u mnie.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-05-2024 o 11:50

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni