Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Porto 2023

Domyślnie Porto 2023

Kilka panoram z miasta Porto - końcówka sierpnia 2023

możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Fajne foty. Chce się tam jechać. Dzięki
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Fajne foty. Chce się tam jechać. Dzięki
    dzięki za komentarz
    miasto bardzo fajne, ale trzeba się cały czas wspinać góra-dół

Domyślnie

Dla mnie jednak na minus te panoramy. Rozumiem, że taki był zamysł, ale przez te szerokie kadry miasto jakby straciło swój charakter. Tak jak piszesz bardzo fajne jest, ale jakby trochę tego nie widać. Bo Porto to, przynajmniej dla mnie, ciasnota i labirynt uliczek. Oraz kilka innych bohaterów jak most Ludwika I, możliwe, że się jeszcze pojawi, oraz wino i francesinha, ale to już raczej temat na inną historię
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 08-09-2023 o 20:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Bo Porto to, przynajmniej dla mnie, ciasnota i labirynt uliczek. Oraz kilka innych bohaterów jak most Ludwika I, możliwe, że się jeszcze pojawi, oraz wino i francesinha, ale to już raczej temat na inną historię
    Dzięki za komentarz, ale ... w sumie te wąskie uliczki to już wszędzie widziałem, Włochy, Hiszpania, Francja, itp, itd. Więc nie wiem czy takie wąskie uliczki to jest coś wyjątkowego, specjalnego, typowego dla Porto? Oczywiście każdy patrzy po swojemu, ale dla mnie Porto to właśnie rzeka Douro. To jej dwa brzegi. To rzeka wijąca się w dolinie. Po jednej stronie właściwe "mieszczańskie" Porto z kamienicami wysokimi z wąskimi elewacjami frontowymi, wspinające się schodkowo po wzgórzach miasta. Po drugiej stronie miasteczko Vila Nova de Gaia (chociaż turyści są przekonani, że to nadal Porto), gdzie przeważają niskie, rozległe budynki portowych magazynów.

Oczywiście każdy patrzy po swojemu, ale tak ja to miasto odebrałem. Co nie znaczy, że wielu wędrówek po wąskich uliczkach nie zrobiłem

P.S. A francesinha mi nie posmakowała, za ciężkie jedzenie, wszystko w tłustym, stopionym serze, w jeszcze cięższym sosie pomidorowym

Domyślnie

Ta seria mi uświadamia, że nigdy nie wykorzystałem mechanizmu panoramy, a pewnie parę razy miałem dobrą okazję.
    Fajne te panoramy.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    Fajne te panoramy.
    dzięki

a skoro temat wąskich uliczek został wywołany, to czemu by jednak nie
    6

7

8

9

10

Domyślnie

I fajnie, że uliczki poszły, bo też miło spojrzeć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    Dzięki za komentarz, ale ... w sumie te wąskie uliczki to już wszędzie widziałem, Włochy, Hiszpania, Francja, itp, itd...
    W sumie to samo można napisać i o rzekach Takie same a jednak inne czego dowodem choćby ten temat. Szanuję twoje podejście do tematu, zaznaczyłem to i wyżej. Po prostu mnie to jakoś nie przekonuje (kadrowo). Ale to tylko mnie, jestem tu w mniejszości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    W sumie to samo można napisać i o rzekach Takie same a jednak inne czego dowodem choćby ten temat. Szanuję twoje podejście do tematu, zaznaczyłem to i wyżej. Po prostu mnie to jakoś nie przekonuje (kadrowo). Ale to tylko mnie, jestem tu w mniejszości.
    Spoko, rozumiem, oczywiście zamierzenie moje było takie, żeby pokazać i uliczki ale już mnie trochę te wszystkie uliczki przestały zachwycać w pewnym momencie stąd mój opis wyżej

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez odzio Zobacz posta
    I fajnie, że uliczki poszły, bo też miło spojrzeć
    dzięki
    8 znaków

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni