Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    obiło mi się o uszy, że Liteon wycofuje się z rynku napędów optycznych... poza tym kilku znajomym zdarzały się z nimi problemy więc ta marka raczej odpada. Wybór zawężam raczej do Sammsunga, Lg i Pionera
    Liteon'y miałem 2. Bo kiedyś były najtańsze. Nigdy więcej nie kupie nic z tym logo. Obydwa padły w dość krótkim przedziale czasowym. Więc tutaj masz rację.
    Obecnie ceny nagrywarek nie różnią się jakoś kosmicznie, więc można dołożyć 40 zł i kupić jakiegoś Pionera np (też słyszałem o nich dobre opinie).
    Obecnie mam 2 nagrywarki nec'a i nie narzekam.
    No i to co mówili już poprzednicy - jeśli Ci się nie spieszy to nagrywać najwolniej jak się da.
    grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Domyślnie

Jeżeli zależy Ci na jakości zapisu to zdecydowanie Plextor (755, 760) i Pioneer (111, 112) lub ich odpowiedniki na SATA. Dawno temu zacząłem od Yamahy (kosztowała miesięczną pensję) i od tej pory miałem praktycznie większość sprzętu wartego uwagi. Na przestrzeni lat mogę powiedzieć, że najrówniej prezentował się Plextor, miałem 4 takie nagrywarki (nie licząc 2 obecnych - 760 i 810 (to oem'owy Pioneer). Na dłuższą metę sprzęt nie do zarżnięcia, czego nie można powiedzieć o większości nagrywarek dostępnych dzisiaj.
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

Od ponad 2 lat mam Lite-On'a. Wypalilem na nim przez ten czas okolo 200 plyt DVD i okolo setki CD. Nie uswiadczylem najmniejszych problemow... Aaaa... kupilem urzedzenie tej marki, bo rowniez poprzednia narywarka CD nie chciala umrzec przez ponad 3 lata.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

z "cywilnych" to bierz LG. Jak chcesz mieć wypas i pewność jakości to Plextor. Co do Lite-On'ów to miałem 3 szt i wszystkie poszły do piachu w niespełna 2 lata - a wcale tak dużo nie wypaliły - max 100 płyt / szt. wypadło. Teram mam LG i nie narzekam.

Domyślnie

Pioneera 112 lub coś z LG jak słusznie prawi kolega Marcin
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Domyślnie

wlasnie na tego pioneera 112 mam ochote... zobaczymy, poczytam jeszcze troche recenzji... na razie wydaje sie ze jest najrowniejszy w kwestii nagrywanie/odczyt
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Jeżeli szukasz sprzętu nie do zużycia polecam firmę nec - owym sprzętem wypaliłem od ponad roku dość sporą ilość płyt nigdy mnie nie zawiódł. A nagrywarkę tej samej firm cd-r mam już 4 lata i też nigdy nie miałem z nią problemów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Power88 Zobacz posta
    Jeżeli szukasz sprzętu nie do zużycia polecam firmę nec - owym sprzętem wypaliłem od ponad roku dość sporą ilość płyt nigdy mnie nie zawiódł. A nagrywarkę tej samej firm cd-r mam już 4 lata i też nigdy nie miałem z nią problemów.
    Przepraszam Cię, ale tu nie chodzi o opinię, że Tobie określona nagrywarka nie sprawia kłopotów, tylko o to, która marka ma najlepszą opinię na naszym rynku. Na Twój 'sukces' składa się wiele czynników, a między innymi, określony sposób użytkowania, używane nośniki i wiele innych, a tu chodzi o testy całych partii. Dużo cenniejszą opinią o wartości sprzętu byłaby od kogoś z dużej firmy, gdzie co najmniej przez rok używane były sprzęty tej samej firmy. Niemniej lepiej polegać na opiniach testerów. Moja opinia o nagrywarkach LG, pochodzi od testerów CHIP-a.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

jezeli ma byc dobra to tylko Plextor, asus
    [NIKON DSLR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Przepraszam Cię, ale tu nie chodzi o opinię, że Tobie określona nagrywarka nie sprawia kłopotów, tylko o to, która marka ma najlepszą opinię na naszym rynku. Na Twój 'sukces' składa się wiele czynników, a między innymi, określony sposób użytkowania, używane nośniki i wiele innych, a tu chodzi o testy całych partii. Dużo cenniejszą opinią o wartości sprzętu byłaby od kogoś z dużej firmy, gdzie co najmniej przez rok używane były sprzęty tej samej firmy. Niemniej lepiej polegać na opiniach testerów. Moja opinia o nagrywarkach LG, pochodzi od testerów CHIP-a.
    zobacz wczesniej kto sponsorował test
    [NIKON DSLR]

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów