To ja trochę inaczej. Nie ma obecnie złych ngrywarek DVD, można najwyżej mieć pecha do jakiegoś egzemplarza
Szukaj
To ja trochę inaczej. Nie ma obecnie złych ngrywarek DVD, można najwyżej mieć pecha do jakiegoś egzemplarza
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są złe nagrywarki...HP, na licencji Lite-on'a, popełniłem ten błąd 2 lata temu, dobrze, że w "wiarygodnym" sklepie z 2 letnią gwarancją, odsyłam popsutą i przysyłają nowszy model, mam juz 3-cią, ale drugi raz tego błędu nie popełnie.
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
obiło mi się o uszy, że Liteon wycofuje się z rynku napędów optycznych... poza tym kilku znajomym zdarzały się z nimi problemy więc ta marka raczej odpada. Wybór zawężam raczej do Sammsunga, Lg i Pionera
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
ozzy, kupuj LG i nie wybrzydzaj. To dobre napędy i szkoda czasu na poszukiwania. W BANSEK-u są tanio i od ręki.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
NEC AD7170S SATA 100zl z niewielkim haczykiem.
akurat do lg, czy lite-onow to bym jakiegos mega-zaufania nie mial - wynika to zarowno z osobistych doswiadczen, jak i z rozmow z serwisantami tych urzadzen.
może ktoś gdzieś ostatnio spotkał się z jakimś testem nagrywarek?
Miałem liteona 2 lata działał be zarzutów, teraz mam samsunga od 3 miesięcy i mimo ze mam awersje do tej marki ap ropo sprzętu komputerowego typu napędy to się szarpnąłem i narazie jest ok. Model Samsunga mojego to SH-S182M.
A ten LightScribe fajny bajer.
Pytanie jak w temacie...
Potrzebuję czegoś do katalogowania zdjęć- do tej pory wrzucałem na cd, ale kolekcja rośnie w zastraszającym tempiewięc potrzebuję większych pojemności. Problem tylko taki, że jestem w tym zielony...
Wymagania:
- niezawodność/minimalna awaryjność
- do wsadzenia w kieszeń w obudowę (w sensie że nie zewnętrzna)
Ktoś pomoże?[/quote]
Mam 2 nagrywarki dvd. LG 4167b oraz Samsung SH-S182D. Obydwie działają. Są różnice w wypalaniu CD.
Moim zdaniem LG cdr wypala trochę lepiej. Samsung działa ciszej, jest ciut wolniejszy. Co do jakości wypalania.
Najlepszą opinię w napędach jeśli chodzi o wypalanie płyt dvd ma Pioneer (najmniej błędów). Można sobie poczytać na cdrinnfo i cdrlab. Moja rada: dobre płytki (Verbatim, ewentualnie TDK, sprawdza się też Platinum) oraz wolne nagrywanie (prędkość x 4) i będzie dobrze. Nie warto nagrywać szybko na kiepskich płytkach, za kilka miesięcy płytka nie da się czytać i co wtedy? A miałem takie doświadczenia. Np. na płytce Esperanza odkleiła się folia (label) i już nie do oczytu. Warto zwrócić uwagę na górną stronę nośnika. Wbrew pozorom pod tą cienką powierzchnią znajduje się warstwa z zapisem. W przypadku uszkodzenia utleni się i będzie kłopot większy niż z drobnymi ryskami od spodu (tu powinna zadziałać korekcja).
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami