Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Domyślnie

To ja trochę inaczej. Nie ma obecnie złych ngrywarek DVD, można najwyżej mieć pecha do jakiegoś egzemplarza
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Są złe nagrywarki...HP, na licencji Lite-on'a, popełniłem ten błąd 2 lata temu, dobrze, że w "wiarygodnym" sklepie z 2 letnią gwarancją, odsyłam popsutą i przysyłają nowszy model, mam juz 3-cią, ale drugi raz tego błędu nie popełnie.
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

obiło mi się o uszy, że Liteon wycofuje się z rynku napędów optycznych... poza tym kilku znajomym zdarzały się z nimi problemy więc ta marka raczej odpada. Wybór zawężam raczej do Sammsunga, Lg i Pionera
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

ozzy, kupuj LG i nie wybrzydzaj. To dobre napędy i szkoda czasu na poszukiwania. W BANSEK-u są tanio i od ręki.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

NEC AD7170S SATA 100zl z niewielkim haczykiem.

akurat do lg, czy lite-onow to bym jakiegos mega-zaufania nie mial - wynika to zarowno z osobistych doswiadczen, jak i z rozmow z serwisantami tych urzadzen.

Domyślnie

może ktoś gdzieś ostatnio spotkał się z jakimś testem nagrywarek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    ... i z rozmow z serwisantami tych urzadzen.
    Daj spokój, tego się nie serwisuje, tylko wyrzuca i kupuję następny napęd.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    może ktoś gdzieś ostatnio spotkał się z jakimś testem nagrywarek?
    Odwiedź lub kup CHIP-a. Najlepiej niemiecką edycję.
    NIKON

Domyślnie

Miałem liteona 2 lata działał be zarzutów, teraz mam samsunga od 3 miesięcy i mimo ze mam awersje do tej marki ap ropo sprzętu komputerowego typu napędy to się szarpnąłem i narazie jest ok. Model Samsunga mojego to SH-S182M.

A ten LightScribe fajny bajer.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Pytanie jak w temacie...
    Potrzebuję czegoś do katalogowania zdjęć- do tej pory wrzucałem na cd, ale kolekcja rośnie w zastraszającym tempie więc potrzebuję większych pojemności. Problem tylko taki, że jestem w tym zielony...

Wymagania:
    - niezawodność/minimalna awaryjność
    - do wsadzenia w kieszeń w obudowę (w sensie że nie zewnętrzna )

Ktoś pomoże?[/quote]

Mam 2 nagrywarki dvd. LG 4167b oraz Samsung SH-S182D. Obydwie działają. Są różnice w wypalaniu CD.
    Moim zdaniem LG cdr wypala trochę lepiej. Samsung działa ciszej, jest ciut wolniejszy. Co do jakości wypalania.
    Najlepszą opinię w napędach jeśli chodzi o wypalanie płyt dvd ma Pioneer (najmniej błędów). Można sobie poczytać na cdrinnfo i cdrlab. Moja rada: dobre płytki (Verbatim, ewentualnie TDK, sprawdza się też Platinum) oraz wolne nagrywanie (prędkość x 4) i będzie dobrze. Nie warto nagrywać szybko na kiepskich płytkach, za kilka miesięcy płytka nie da się czytać i co wtedy? A miałem takie doświadczenia. Np. na płytce Esperanza odkleiła się folia (label) i już nie do oczytu. Warto zwrócić uwagę na górną stronę nośnika. Wbrew pozorom pod tą cienką powierzchnią znajduje się warstwa z zapisem. W przypadku uszkodzenia utleni się i będzie kłopot większy niż z drobnymi ryskami od spodu (tu powinna zadziałać korekcja).

pozdrawiam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów