Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zaplątany...

Domyślnie zaplątany...

He, he żeby nie było, że wszystkie ujęcia bywają nieskazitelne i czyste w tle. Tutaj mysikrólik w swoim naturalnym środowisku, niemalże zaplątany w krzaczory. To zdjęcie również pochodzi z wnętrza mojej czatowni. Te maluchy niemalże łażą mi po głowie piszcząc jak myszy. Hmm, na razie mam zdjęcia z wnętrza mojej nowej czatowni, a z zewnątrz jeszcze nic

D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Faktycznie mocno zaplątany...
    Może powinieneś zbudować drugą czatownie, z której mógłbyś
    czatować na te ptaki z pierwszej czatowni...
    Ech, chyba też się zaplątałem

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzps
    To jest dobry plan

Waldku, to jakiej wielkosci masz ta czatownie ze ciagle robisz zdjecia wewnatrz a nie na zewnatrz? i moze to wczesniej byla ich czatownia i przyszli sprawdzic kto im wbil na miejscowke no chyba ze zbudowales ja od podstaw sam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzps Zobacz posta
    ...
    No dobry pomysł
    Na czatownię wykorzystałem naturalną przestrzeń między krzaczorami (wchodzi składane krzesełko wędkarskie z wygodnym oparciem), maskując od frontu gałązkami. Hmmm, siedząc tam faktycznie wlazłem na ptasie terytorium widocznie. Mnie ich obecność bardzo cieszy ale nie wiem, czy one są zadowolone z mojego towarzystwa. Z czatowni mam widok na piękną polankę, na której ustawiłem różny zestaw patyków (niczym studio fotograficzne) oraz stołówkę z ziarnem i suszonymi owocami. Taki zestaw pozwoli mi, mam nadzieję, na przyciągnięcie wielu ptaszorów. Poza tym jest w miarę blisko mojego miejsca zamieszkania, więc karmienie z mojej strony będzie przez zimę systematyczne. Na razie pierwszymi smakoszami są bogatki Inne ptaszory wolą buszować w mojej czatowni (choćby prezentowany mysikrólik, pełzacz). Na ziemi urzęduje rudzik, niewiele robiąc sobie z mojej obecności
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    l

Domyślnie

Fajny ten maly , a karmienie w zimie faktycznie musi byc systematyczne , bo ptasiory szybko sie przyzwyczaja do tego i nie beda szukac papu w innych miejscach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    No dobry pomysł
    Na czatownię wykorzystałem naturalną przestrzeń między krzaczorami (wchodzi składane krzesełko wędkarskie z wygodnym oparciem), maskując od frontu gałązkami. Hmmm, siedząc tam faktycznie wlazłem na ptasie terytorium widocznie. Mnie ich obecność bardzo cieszy ale nie wiem, czy one są zadowolone z mojego towarzystwa. Z czatowni mam widok na piękną polankę, na której ustawiłem różny zestaw patyków (niczym studio fotograficzne) oraz stołówkę z ziarnem i suszonymi owocami. Taki zestaw pozwoli mi, mam nadzieję, na przyciągnięcie wielu ptaszorów. Poza tym jest w miarę blisko mojego miejsca zamieszkania, więc karmienie z mojej strony będzie przez zimę systematyczne. Na razie pierwszymi smakoszami są bogatki Inne ptaszory wolą buszować w mojej czatowni (choćby prezentowany mysikrólik, pełzacz). Na ziemi urzęduje rudzik, niewiele robiąc sobie z mojej obecności
    no to teraz beda foty ! tylko sie cieszyc ! pozdrawiam

Domyślnie

Na te mysikróliki to chyba do ciebie zajadę, u mnie nie ma żadnego, nawet nie widziałem w okolicach.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

aaaa to zapraszam Jest ich całe mnóstwo. Co prawda Twój obiektyw zajmie całą powierzchnię mojej czatowni ale damy radę
    l

Domyślnie

jak Ty go tam w tych chaszczach zAF-kusowales...
    do mnie na poidlo tez 1 przylatuje - ale bez AF-S kursna ciezko go dorwac - skacze znacznie zwawiej niz raniuszki - caly czas w ruchu - poskacze ok 30sek, lyknie wody i spada w gąszcz :/ - ale codziennie jest - to i szanse sa jakies... - a jak nie to sie Twoimi fotami przyjdzie nacieszyc jak mowisz ze masz ich tam stadko to w koncu sie trafi

wld, tomajk - ojjjj to sie zima bedzie dzialo na forum - bo widze ze wszyscy ostrzymy zeby na ptaszory w lesnych okolicach
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Domyślnie

ten gość na chwilę wylazł na wolną przestrzeń ale:

2. pokazal mi kuper (czytaj: gdzie ma fotografa) i tyle z dobrego ujęcia

3. ostrośc poszła w las, choć ujęcie dosyć fajne

4. zabłakała się też sosnówka ale w ostrym słońcu, stanowczo za ostrym
    l

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów