Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

A ja mam odmienne zdanie (a co tam)! Kupiłem grip'a do D80 (bo przecież inaczej się nie da). Ale jestem minimalistą, a że zdjęć w pionie zbyt wielu nie robię to stwierdziłem, że nie jest mi potrzebny. Chodzę trochę po górach i zapewniam, że D80+grip+2aku to przesada. A, że bardziej profi... no cóż, to zdjęcia mówią najwięcej o fotografie. Na pewno nie grip!
    D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    A ja mam odmienne zdanie (a co tam)! Kupiłem grip'a do D80 (bo przecież inaczej się nie da). Ale jestem minimalistą, a że zdjęć w pionie zbyt wielu nie robię to stwierdziłem, że nie jest mi potrzebny. Chodzę trochę po górach i zapewniam, że D80+grip+2aku to przesada. A, że bardziej profi... no cóż, to zdjęcia mówią najwięcej o fotografie. Na pewno nie grip!
    Ales wymyslil... Mhmmmm... Odrozniasz "chodzenie po gorach" (w domysle zrobienie 10 fotek przez caly dzien, z czego 3 w pionie), od zrobienia kilkuset zdjec w ciagu kilku godzin (reportaz sportowy, slubny, etc.)? Logicznym jest, ze do tych kilku zdjec grip jest Ci zbedny -- w koncu ani duzo pradu nie potrzebujesz, ani tez reka Ci sie nie zmeczy od tych kilku sztuk. Pomysl, zanim wyprodukujesz bzdure o "bardziej profi"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Witaj stig!
    Po pierwsze: wyraziłem swoje zdanie, do czego mam pełne prawo.
    Po drugie: pisząc o 10-ciu zdjęciach nie masz pojęcia o robieniu zdjęć w górach (masz jedynie rację co do zdjęć pionowych, których robi się kilka, kilkanaście)
    Po trzecie: liczyłem na to, że się odezwiesz. Przez takich jak Ty Panie Mądralo to forum jest takie jakie jest. Strach się odezwać. Na szczęście na mnie to nie działa.
    Po czwarte: jesteś dobry w tym co robisz, ale niestety wiedzy nie potrafisz odpowiednio przekazywać. Dobrze, że to forum, a nie szkoła fotografii, bo ze smutkiem stwierdzam, że na zajęciach byłbyś sam. Szkoda, że co niektórzy właściciele Nikonów zbyt wiele o sobie myślą.
    Pozdrawiam stig. I zapewniam Cię, że nie jesteś wszystkowiedzący i są tematy o których nie masz bladego pojęcia.
    D90

Domyślnie

A przy okazji, tę bzdurę o "bardziej profi" nie wymyśliłem ja, tylko wszyscy, którzy piszą o gripach. Przeczytaj wątki o gripach, a znajdziesz bardzo wiele wypowiedzi w stylu "bardziej profi"
    Jeszcze raz pozdrawiam!!!
    D90

Domyślnie

adamturek mi grip odpowiada , dlatego , ze :
    - oprocz tego, ze trzymam prawa reka za uchwyt , lewa za pierscien ostrosci to moge sobie go podeprzec takze na lewym nadgarstku co odciaza prawa reke i przez to przy makro mniej drga mi aparacik
    - ma pionowy spust - w moim przypadku jak na razie rzadko , na lace rzadko robie pionowe ale przydal sie ostatnio na slubie kumpla
    - ma pojemnik na bateryjki - w moim przypadku jak na razie rzadko , uzywam jednej i na wypad na lake mi starcza ale kto wie, jak wybiore sie na wycieczke bez mozliwosci podlaczenia ladowarki - oczywiscie mozna sie obyc bez grip'a , mozan zmieniac bateryjki trzymajac zapasowe w torbie

Reasumujac : kazdemu wg. jego potrzeb

Domyślnie

Po pierwsze: wyraziłem swoje zdanie, do czego mam pełne prawo.
    Oczywiscie, ze masz do tego prawo. Ja rowniez. A tym bardziej bedac w opozycji do twoich "pogladow" i "doswiadczen". A ze to forum dyskusyjne, to reszte sobie dospiewaj.

Po drugie: pisząc o 10-ciu zdjęciach nie masz pojęcia o robieniu zdjęć w górach
    No to oswiec nas wszystkich -- o czym to pojecia nie mam... Ile tych zdjec robisz w gorach? 20 czy moze 50? Tak czesto zmienia ci sie przed oczyma krajobraz, ze robisz setki zdjec zeby to uwiecznic?

(masz jedynie rację co do zdjęć pionowych, których robi się kilka, kilkanaście)
    Co tez wlasnie bylo istota tej czesci dyskusji, bo wlasnie o uzyciu gripa w zdjeciach pionowych tutaj rozmawialismy.

Przez takich jak Ty Panie Mądralo
    W dupe sobie wsadz te osobiste wycieczki. Napisales bzdure, ktora zdementowalem. Jesli nie potrafisz sie ustosunkowac do tego w racjonalny sposob -- twoj problem.

I zapewniam Cię, że nie jesteś wszystkowiedzący i są tematy o których nie masz bladego pojęcia.
    Alez oczywiscie. Bladego pojecia nie mam np. na temat twojej rzekomej plodnosci fotograficznej, ktorej nawet najmniejszej czastki nie potrafiles nam zademonstrowac przez ponad pol roku bytnosci na tym forum.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To nie są osobiste wycieczki, ale skoro o tym mowa to w górach krajobraz zmienia się bardzo szybko (co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że Ty po górach nie chodzisz. Chociaż kiedyś widziałem takiego jednego, wyglądał na samotnego i zagubionego... ale nie to na pewno nie Ty). A przy okazji miałem Cię za inteligentnego faceta (chciałem Ci nawet zaproponować małe szachy), ale styl i charakter twoich wypowiedzi wyklucza to. A jeżeli chodzi o moją twórczość, no cóż nie zależy mi na tym, żeby ktoś taki jak Ty oglądał moje zdjęcia, a potem dawał upust swojej żądzy krytykowania! Akurat Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają, ale ja niestety nie mam tyle czasu co Ty, i nie spędzam go przed komputerem! Jeszcze raz pozdrawiam stig! Myśle, że możesz darować sobie dalsze komentarze pod moim adresem (trzymaj fason)
    D90

Domyślnie

Dzięki chłopaki za rzetelne wyjaśnienie co i jak z grip'em sie ma. Wnioskuje, że lepiej go mieć niż nie mieć

Pozdrawiam.
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

To nie są osobiste wycieczki, ale skoro o tym mowa to w górach krajobraz zmienia się bardzo szybko
    Krajobraz czy pogoda? Nooo... chyba, ze latasz po tych gorach smiglowcem, to moze faktycznie widzisz co chwila cos innego...

styl i charakter twoich wypowiedzi.
    Moze sprawdz, kto zaczal z osobistymi wytykami. Ja uzmyslowilem Ci jedynie, ze fotografowanie w gorach rozni sie zdecydowanie od reporterki, a co za tym idzie -- nie mozna w taki sposob ogolniac potrzeby posiadania gripa. Fakt iz tobie nie jest potrzebny, co wyjasniles fotografowaniem w gorach i robieniem zaledwie kilku kadrow pionowych, nie znaczy, ze wszystkich ktorzy go potrzebuja, trzeba okreslic, ze "chca byc bardziej profi...".

A jeżeli chodzi o moją twórczość, no cóż nie zależy mi na tym, żeby ktoś taki jak Ty oglądał moje zdjęcia, a potem dawał upust swojej żądzy krytykowania!
    No coz. Tu sie wlasnie wystawia zdjecia, aby poddac je krytyce. Czyli mam rozumiec, ze sie ich wstydzisz, czy moze po prostu krytyka zle wplywa na twoj stan emocjonalny? No jesli to drugie -- to faktycznie -- nie pokazuj nam ich, bo jeszcze jakis wylew ci sie przytrafi...

ja niestety nie mam tyle czasu co Ty
    A skad ty mozesz wiedziec ile ja mam wolnego czasu? Mocno sie mylisz, bo ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam czasu chodzic po gorach. Jak widac wiec, cos sie kopyrtnelo i wyszlo zupelnie odwrotnie.

Jak pozdrawiasz kogos, to nie musisz konczyc tych slow wykrzyknikiem. Chyba, ze tak emocjonalnie do tego podchodzisz (ale wtedy tez wystarczy tylko jeden, a nie trzy.)
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Krajobraz czy pogoda? Nooo... chyba, ze latasz po tych gorach smiglowcem, to moze faktycznie widzisz co chwila cos innego...

Moze sprawdz, kto zaczal z osobistymi wytykami. Ja uzmyslowilem Ci jedynie, ze fotografowanie w gorach rozni sie zdecydowanie od reporterki, a co za tym idzie -- nie mozna w taki sposob ogolniac potrzeby posiadania gripa. Fakt iz tobie nie jest potrzebny, co wyjasniles fotografowaniem w gorach i robieniem zaledwie kilku kadrow pionowych, nie znaczy, ze wszystkich ktorzy go potrzebuja, trzeba okreslic, ze "chca byc bardziej profi...".

No coz. Tu sie wlasnie wystawia zdjecia, aby poddac je krytyce. Czyli mam rozumiec, ze sie ich wstydzisz, czy moze po prostu krytyka zle wplywa na twoj stan emocjonalny? No jesli to drugie -- to faktycznie -- nie pokazuj nam ich, bo jeszcze jakis wylew ci sie przytrafi...

A skad ty mozesz wiedziec ile ja mam wolnego czasu? Mocno sie mylisz, bo ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam czasu chodzic po gorach. Jak widac wiec, cos sie kopyrtnelo i wyszlo zupelnie odwrotnie.

Jak pozdrawiasz kogos, to nie musisz konczyc tych slow wykrzyknikiem. Chyba, ze tak emocjonalnie do tego podchodzisz (ale wtedy tez wystarczy tylko jeden, a nie trzy.)
    Panowie, spoko. Od lat robię serwisy na kongresach brydżowych polskich i zagranicznych. Bez gripa bym nie wyżył. Ciężkie cholerstwo ale daje pewność że w momencie wręczania pucharu aparat nie padnie. Mam nadzieję,że w miarę postępu miniaturyzacji trochę ta puszka zelżeje ale pozostają niezmienne prawa optyki i full frame. Zimnej wody na styki. Pozdrawiam,

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów