Formalnie to LCD, nie LED. Wyświetlacze LED stoją np przy skrzyżowaniach i wyświetlają reklamy.![]()
Szukaj
Formalnie to LCD, nie LED. Wyświetlacze LED stoją np przy skrzyżowaniach i wyświetlają reklamy.![]()
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Ale przy takim maleństwie to może sugerować się raczej konkretną firmą i żeby model był 2021 plus żeby miał Androida poprawnie działającego, a jaki to typ to ma mniejsze znaczenie, nie tak dawno śmiałem się że znajomy kupił Panasonica "zwykłego" i miałem opad szczeny jaka jakość i działanie.
Dość nasłonecznione będzie oglądane zazwyczaj wieczorem i trochę pod kątem.
A co będzie oglądane filmy i ma być podłączony do komputera będzie robił za monitor.
Wildlife Photography
Nikon/Nikkor
Zerknij na ten https://www.euro.com.pl/telewizory-l...l-uhd-4k.bhtml bardzo to przyzwoicie wygląda ponieważ ma 100Hz ale dostępność marna, wiec może takie coś, przynajmniej 65" https://www.mediaexpert.pl/telewizor...ed-ue65tu7022k
Ostatnio edytowane przez ksh ; 12-12-2021 o 21:32
Za pisanie, że ekrany LCD z podświetleniem diodami to ekrany LED, polecą normalnie bany.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Czeski błąd, naturalnie chodziło mi o to, że wszystkie trzy to LCDMogą mieć co najwyżej podświetlenie LED, krawędziowe bądź bezpośrednie.
- - - - kolejny post - - - - - -
Czyli mydło i powidło, plus jeszcze monitor do komputeraTaki TV dobry i do wszystkiego to będzie ten https://www.euro.com.pl/telewizory-l...5qn85aat.bhtml , no ale cena.. Panel VA z powłoką poszerzającą kąty widzenia, plus bardzo dobra jasność w dzień i dobre HDR. Za 2500 to niestety dolna półka z 50Hz i wszystkim po taniości, od ekranu, po wykonanie, głośniki, procesor itp. Ogólnie z zakupem TV ja bym poczekał do stycznia, chyba, że kogoś mocno ciśnie.
- - - - kolejny post - - - - - -
Zasadniczo masz rację, tylko raz, ze ja miałem na myśli LCD ale to już pisałem, a dwa w gruncie rzeczy na telewizory LCD z podświetleniem LED utarło się mówić telewizory LED i jak popatrzeć na oferty dużych sklepów, to tak właśnie sobie piszą w technologii wykonania: LED. Co generalnie jest mało konsekwentne, bo przecież telewizorów LCD z podświetleniem lampami nie nazywano telewizorami CCFL tylko LCD, teraz to jest właściwie to samo, tylko rodzaj podświetlenia się zmienił.
Ogólnie wiadomo, o co chodzi mówiąc telewizor LED - o LCD z podświetleniem diodami (pomijam, że jeszcze można by rozdzielić to na podgrupy krawędziowe i matrycowe, ale komu by się chciało). Nieświadomemu klientowi w sklepie nie dla idiotó można przecież wcisnąć każdy kit, zwłaszcza, że już trudno się połapać, co jest co, a na półkach MiniLED, LED, OLED, MicroLED, QLED, NanoLED i QNED.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 13-12-2021 o 15:49
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Póki co tylko OLED jest inny niż cała reszta, Plazm już chyba nie ma na rynku, zwykłych LCD z lampami też nie, wielu producentów ma swoje rozwiązania odnośnie LCD z nowymi nazwami, póki nie ma czegoś nowego, a OLED będzie miał wady jakie ma i nie da się ich zlikwidować to LCD będzie żyło.
Skontaktuj się z nami