Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: cichy komputer

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdańsk/Grudziądz

Domyślnie cichy komputer

Witam,
    co sądzicie o takiej konfiguracji sprzętu ?
    Jaka cichą obudowę do tego dobrać (ok 300 max 400zł z zasilaczem) ?

1. procesor : intel core 2 duo E4400 2.0 (fsb 800,2mb,64-bit)
    2.wentylator do procesora : thermaltake mini typhoon am2
    3.płyta gł. : asus p5w dh delux
    4.pamięć : ddr2 2048 800Mhz geil ultra (2x1024)
    5.dysk : samsung 250GB SATA/300, 8MB
    6.grafika : GeForce 7600GT Gigabyte 256 ddr3, tv-out,2xdvi,pci-e,silent pipe II

Pozdrawiam

Domyślnie

Ta mieści się w Twoich kryteriach: http://silent-pc.pl/pid/842/ThermalT...E7000BNS_Black ale musisz dokupić zasilacz.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 17-09-2007 o 23:27
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Ta mieści się w Twoich kryteriach: http://silent-pc.pl/pid/842/ThermalT...E7000BNS_Black ale musisz dokupić zasilacz.
    No wlasnie... I z dobrym zasilaczem (i kosztami przesylki) zrobi sie prawie 6 stow.

Kolego willix... Raczej trudno Ci bedzie kupic dobra, cicha obudowe, do 300 zl. Ja moge Ci polecic te bude. Mam w niej bardzo podobny zestaw (powiekszony o jeszcze jeden dysk (Raptor)), i naprawde -- po zlozeniu, zastanawialem sie, czy on w ogole dziala... Po roku pracy w mojej pracowni na pewno calosc wymaga odkurzenia, ale nadal jest bardzo cicho.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie Waga ciężka...

Cześć,
    Obudowa zaproponowana przez stig'a jest bardzo zacna (sam mam taką). Charakteryzuje się jednak jednym parametrem, do którego trzeba się przygotować psychicznie i ... fizycznie. Jej waga (samej) to ... 19 kg. To co proponuje david555 to 11 kg. Wiem, że to nie laptop, ale jak się w to nakładzie to waga jest zauważalna. Jej cichość wynika ze sztywności, a ta z grubości blachy (ok. 1mm). Mój kolega (przyzwyczajony do blaszaków) mało się nie naderwał, kiedy chciał przenieść moje pudełko w inne miejsce. Dla cherlawych są jednak kółka Niestety nie w zestawie. Ale obudowa "pancerna", naprawdę cicha. U siebie - na wszelki wypadek dodatkowo - mam wklejki akasa'y oraz włożone 4 wentyle: 3 dmuchają na dyski, z tyłu 1 120 wspiera to co odsysa zasilacz), godna polecenia do używania, niekoniecznie noszenia :/
    Pozdrawiam -
    - Janusz(W)
    "...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain

Domyślnie

właściwie wszystko chyba zależy od rodzaju wentylatorów jakie zastosuejesz.Dobry cichy wentyl 120 można już kupić za 40 zł
    NIKON...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    właściwie wszystko chyba zależy od rodzaju wentylatorów jakie zastosuejesz.
    Tez. Niemniej "cicha" obudowa, to glownie stabilnosc konstrukcji (brak interferencji od wibrujacych elementow zestawu), odpowiednio rozmieszczone miejsca do montazu wiatrakow, czy po prostu samoistnego przeplywu powietrza (wiatraki nie musza az tak mocno zasuwac, zeby wytworzyc odpowiedni przeciag), i wykonanie chociazby glupich otworkow, przez ktore wiatraki zasysaja lub wypychaja powietrze (potrafi irytujaco swiszczec).
    Ostatnio edytowane przez stig ; 18-09-2007 o 08:30
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdańsk/Grudziądz

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedzi/podpowiedzi.

Też się skłaniam ku jakieś obudowie Chieftec'a - Chieftec BH-01B-B-B - 400W

http://www.komputronik.pl/Obudowy/Ch...elny,id,19701/

wejdzie do tej obudowy to co sobie wykombinowałem na początku

Pzodrawiam

Domyślnie

Sorry, ale po co wam obudowy typu big tower ??? Nie szkoda wam miejsca ?? przecież takie obudowy kupuje się albo na małe serwery z wieloma dyskami albo dla maniaków chcących mieć wszystko duuuże . Chieftec posiada dokładnie identyczne obudowy jak podana wyżej big tower tyle że rozmiar mniejsze.

http://www.komputronik.pl/Obudowy/Ch...elny,id,19701/- np. podana wyżej.

Osobiście polecam tego chiefteca w wersji midi - ale jak ktoś chce szpanować dużym kompem to jego wola
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

też polecam chieftec ja mam cos takiego http://www.angela.pl/index.php?actio...36&cat=1&cat2= . To profesjonalne obudowy co prawda bez bajerów ale mają dobrą konstrukcję która pozwala na odpowiedni przepływ powietrza. Z dobrymi wentylami jest bardzo cicha. Do wentylatorów proponuję podłaczyć legulatory obrotów bo nie zawsze wiatrak musi być na pełnych obrotach. Czasem regulatory są dołaczone do wiatraków.
    Ostatnio edytowane przez Jacek B. ; 18-09-2007 o 09:32
    NIKON...

Domyślnie

Dobre wentylatory - na procku (BOX-owe sa ok) , w obudowie , w zasilaczu (mozna kupic zasilacz z duzym wolnoobrotowym wentylatorem) , na grafice jesli jest.
    Obudowa, jak pisal stig solidnie wykonana, niestety wiele tanich ma boki wsuwane i te zaczepy sa na tyle luzne, ze pozniej wszystko brzeczy.
    Poza tym warto zainstalowac program spowalniajacy naped, przy odtwarzaniu nie music dzialac z pelna predkoscia i tym samym nie swiszcze.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów