Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: cichy komputer

Domyślnie

Nie o to tutaj chodzi, żeby naciągać ludzi.
    Naciągać ludzi?? Nie rozumiem ?? Niby na co naciągać ??
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

Naciągać ludzi?? Nie rozumiem ?? Niby na co naciągać ??

Sorry. Może źle ująłem. Można dać linka do drogiego kompa w ofercie Komputrona.
    Pytanie czy jest to najlepsze rozwiązanie dla osoby, która zadaje konkretne pytanie na forum?
    Moim zdaniem nie. Za te pieniądze można mieć coś bardziej optymalnego.
    Makówki to obecnie drogie PC'ty i nie sądzę, żeby to był dobry wybór w tym konkretnym przypadku.
    Jakiś laik może się złapać na marketing, nie w tym jednak rzecz. Szczególnie w polskich realiach.

pozdrawiam

Domyślnie

to ja dodam swoje 5gr: jak karta to nie 7600GT Palita. nie wiem co oni klada, ale na chwile wlozylem do siebie i na moim monitorze obraz jest nieostry. lepiej doloz pare groszy jak chcesz pograc i wloz 8600GT chocby Gigabyte'a - ma silent pipe'a (teraz za 399 jest wiec roznica mala). jesli dysk to tez polecam WD - jakas 250, 320 sataII 16 cache np. obudowa midi przy jednym dysku wystarczy. wentyle arctic cooling sa tanie i jak na razie dosc niezawodne u mnie. z tylu np http://www.allegro.pl/item243363431_...ukcja_aab.html wyciagajacy, z boku najwyzej jakas 90 i nawiew na procka, bo przy 1 dysku raczej nie ma potrzeby.
    ktos wczesniej pisal o nawiewaniu w chieftecu na dyski powietrza. wedlug mnie blad - nalezy wyciagac. z zewnatrz to sie zassie powietrze tak czy siak, a pompujac do srodka najwyzej dogrzewamy. zreszta testowalem kiedys i nadmuch to mozna zrobic na grafike albo proca, ale tez przy zalozeniu ze przynajmniej jeden wiatrak wiecej odprowadza powietrze z wnetrza obudowy niz nawiewa. u mnie w tzw middlu chiefteca: 120 z tylu wyciaga, z boku 3x 90 na dyskach wyciagaja, nawiewy 2x nad prockiem i grafika (nad grafika tez byl wyciagajacy przez chwile ustawiony przy mocnej, grzejacej grafice). wszystkie wentyle na 5V. jedyne co slychac to wentylator od procka, ale mam taki od opterona i nie chce mi sie juz kombinowac

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdańsk/Grudziądz

Domyślnie

oki. zamykam temat.
    Dziękuje wszystkim za uwagi/podpowiedzi/porady.

sprzęt w zamówieniu . ostateczna konfiguracja.

1.obudowa : Chiftec BH-01B-B-B (zobacze jak zasilacz jak coś będe zmieniał + 1 wiatrak 120 na 5V jako wyciąg)
    2.płyta : asus P5W-DH Deluxe (bajery sie przydadzą, szczególnie wifi - dla laptopa)
    3.procesor : Intel core2 duo 2.0 GHz (bedzie przestawiony na 3.0 GHz)
    4.Wiatrak : Scythe Andy Samurai Master (prezent ; wiec nie bede grymasił )
    5.RAM : DDR2 Geil Ultra 2x1024MB 800 Hz
    6.grafika : GeForce 7600GT GigaByte , silent pipe II
    7.dysk : 250GB samsunga spin point

Pozdrawiam

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów