Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Windows Vista X64 i NEF

Mam do was pytanie, w jaki sposób odtworzyć pliki typu RAW na WIndows Vista x64?

Nikon daje nam kodeki do Nef pod Vistę ale tylko 32 Bitową, a ja chcę je oglądać pod 64 Bitawą wersją Windowsa.

Może, ktoś z was już sobie poradził z tym problemem.

Dzięki

Domyślnie

A po co Ci Vista???
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bosek Zobacz posta
    Mam do was pytanie, w jaki sposób odtworzyć pliki typu RAW na WIndows Vista x64?

Nikon daje nam kodeki do Nef pod Vistę ale tylko 32 Bitową, a ja chcę je oglądać pod 64 Bitawą wersją Windowsa.

Może, ktoś z was już sobie poradził z tym problemem.

Dzięki
    Nie polecam odpalania NEF'ów z poziomu powłoki visty, nadpisuje jakieś paści i zastępuje org plik.
    Jak już otwierać to tylko w programie do obróbki.

Jedyne z czego korzystałem to był podgląd, bez dodatkowych sterowników, ale już po instalacji oprogramowania graficznego, z którego korzystam, więc pewnie ono dostarczyło sterowników.

Domyślnie

Po co ci Winda?
    Uroki x64 - wlasnie swiadom takich kwiatkow ciagle kisze sie na 32 bitach...
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    Po co ci Winda?
    Uroki x64 - wlasnie swiadom takich kwiatkow ciagle kisze sie na 32 bitach...
    Jak na chwilę obecną poza kilkoma programami nic nie wykorzystuje tych 64bit - o dziwo - więc na dobrą sprawę nie ma po co, ale może kiedyś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozarek Zobacz posta
    Jak na chwilę obecną poza kilkoma programami nic nie wykorzystuje tych 64bit - o dziwo - więc na dobrą sprawę nie ma po co, ale może kiedyś
    I tak i nie. Z punktu widzenia domowego zjadacza chleba zdecydowanie przynaje ci racje. Ale pamietajmy, ze 64 bitowe srodowisko zaczyna pokazywac swoje pazurki bardzo czesto w "powaznych" zastosowaniach.
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    I tak i nie. Z punktu widzenia domowego zjadacza chleba zdecydowanie przynaje ci racje. Ale pamietajmy, ze 64 bitowe srodowisko zaczyna pokazywac swoje pazurki bardzo czesto w "powaznych" zastosowaniach.
    Nie no miałem na myśli czysto domowy użytek, bez oprogramowania specjalistycznego

Domyślnie

...z x64 są jeszcze problemy: sterowniki, brak 64 bitowego oprogramowania ale to tylko kwestia czasu.
    64 bit - to przyszłość, moim zdaniem kupując OS w dniu dzisiejszym to, tylko x64.

Domyślnie alternatywa dla Visty x64

Ja używam Winde x64bit tyle że XP, i bardzo go sobie chwalę. Bardzo stabilny system, szybki, mam go od ponad dwóch miesięcy i nie przypominam sobie aby były z nim problemy typu zwiechy, itp. A co do Nefów używam ostatnio nowe dziecko Adobe - PS CS3 i działa bez zarzutów Fakt, jeden z problemów z jakim się spotkałem to były sterowniki do niektórych urządzeń, typu tuner TV czy Neostrada (Sagem), ale jak już się z tym uporałem (sporo szperania w necie) to po prostu miodzio. Neostrada mi sie w zasadzie nie rozłącza, działa 24h, w wersji x86 bardzo często miałem z tym problemy.
    A co do samego Windowsa Vista to jak narazie trzymam się od niego z dala, pracowałem na nim w pracy przez jakieś 3 miesiące, to była męczarnia, bleeehhhhhh. Długo ten system nie zagości w moim domowym PeCecie.

Jest jeszcze jeden mały minus Windowsa XP x64, niestety nie ma wersji PL, to znaczy jak dla mnie to nie stanowi problemu, nie wiem jak dla innych...
    Więc jeśli i dla was nie stanowi to szczerze polecam WinXP 64 bit.

Domyślnie

martinez na problemy z okienkami musisz zaczekać pół roku do roku, bo po dwóch miesiącach jeszcze zazwyczaj nie występują. No chyba, że używasz systemu świadomie, to wówczas może wcale nie wystąpią.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów