Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Mimo wszystko Vista to przyszłosc zwłaszcza ta 64-bitowa. kazdy napewno odczuje wzrost wydajnosci z pozoiomu samego softu nie wspominajac juz o zwikszonej ilosc RAMu jaka moga obsłuzyc systemy 64-bitowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AZone Zobacz posta
    Mimo wszystko Vista to przyszłosc zwłaszcza ta 64-bitowa. kazdy napewno odczuje wzrost wydajnosci z pozoiomu samego softu nie wspominajac juz o zwikszonej ilosc RAMu jaka moga obsłuzyc systemy 64-bitowe.
    Wzrostu szybkości nie ma wcale, wręcz obecnie przy braku softu 64bit jest jej spadek.
    Co do ramu to też nie do końca jest tak jak myślisz. Obsługa ramu pod kątem pojemności bitowej jądra systemu w Viscie nie jest adresowana tak jak w XP, zatem i 32bit może obsłużyć 4gb i więcej RAMu.

Tak spędziłem na Viście więcej niż 1h;
    Tak znam ten system i nigdy nie powiem, że jest bardziej funkcjonalny niż XP;
    Dla samego pakietu Media Center jest taki sam XP Media Center Edition;
    Obciążenie kompa przez cały shell Aero jest irracjonalna, ale co kto lubi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozarek Zobacz posta
    ...Dla samego pakietu Media Center jest taki sam XP Media Center Edition;
    Z tą tylko różnicą, że Windows Media Center jest w anglojęzycznej wersji...posiada nakładkę językową w wersji PL, przez co jest troszkę ociężały.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Z tą tylko różnicą, że Windows Media Center jest w anglojęzycznej wersji...posiada nakładkę językową w wersji PL, przez co jest troszkę ociężały.
    Owszem, ale i tak jest dalece lżejszy niż Vista.

Domyślnie

"Z tą tylko różnicą, że Windows Media Center jest w anglojęzycznej wersji...posiada nakładkę językową w wersji PL, przez co jest troszkę ociężały."

Jezeli jest ociezaly z tego powodu, to widze 2 mozliwosci:
    - nie jest to nakladka, tylko nie wiadomo co,
    - nakladke (lub jakis inny "bardzo wazny" element) pisal debil.

Sorki, ale nie moge sobie wyobrazic sensownego wytlumaczenia. Nikomu nie chce bynajmniej dokopac.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Z tą tylko różnicą, że Windows Media Center jest w anglojęzycznej wersji...posiada nakładkę językową w wersji PL, przez co jest troszkę ociężały."

Jezeli jest ociezaly z tego powodu, to widze 2 mozliwosci:
    - nie jest to nakladka, tylko nie wiadomo co,
    - nakladke (lub jakis inny "bardzo wazny" element) pisal debil.

Sorki, ale nie moge sobie wyobrazic sensownego wytlumaczenia. Nikomu nie chce bynajmniej dokopac.
    Nie wiem czy nakładkę pisał "debil". Faktem jest to, że XP Media Center PL jest wolniejszy od XP Media Center EN i nie ja to, wymyśliłem. Poza tym dla laika problemem będzie także to, że korzystając z Windows Update otrzyma aktualizację programów stanowiących integralną część systemu w anglojęzycznej wersji językowej. System nie "widzi" tego, że posiada nakładkę PL i pobiera aktualizację do wersji EN.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozarek Zobacz posta
    Wzrostu szybkości nie ma wcale, wręcz obecnie przy braku softu 64bit jest jej spadek.
    Co do ramu to też nie do końca jest tak jak myślisz. Obsługa ramu pod kątem pojemności bitowej jądra systemu w Viscie nie jest adresowana tak jak w XP, zatem i 32bit może obsłużyć 4gb i więcej RAMu.

Tak spędziłem na Viście więcej niż 1h;
    Tak znam ten system i nigdy nie powiem, że jest bardziej funkcjonalny niż XP;
    Dla samego pakietu Media Center jest taki sam XP Media Center Edition;
    Obciążenie kompa przez cały shell Aero jest irracjonalna, ale co kto lubi.
    Proponuje prosty tes włacz sobie IE 64 bit jest w standardzie dołaczony do VIsty 64 bit same strony na tym samym łaczy wczytują sie zdecydowanie szybciej pewne sprawdzone. Soft bedzie to pewne.

Tak uzywam tej visty 64bit od pierwszego momentu kiedy sie pojawiła wiec juz kilka miesiecy

Funkcjonalnosc wg mnie jest zdecydowanie lepsza:
    1 szybciej sie instaluje mimo ze zdecydowanie wieksza wage :P
    2 Windows Defender co to takiego? hmm ano to ochrona przed oprogramowaniem szpiegującym zakupiona odcieszącego się dobrą opinią Giant Antispyware ta nazwa powinna mówic tobie wiecej. (moze dlatego to jest tak dobre ze sam microsoft tego nie zrobił a musiał kupic )
    3. Na koniec pozostawie perełke automatyczna defragmentacja w czasie spoczynku systemu

Co do Media Center nie uzywam i nie uzywałem go w zadnej wersji, nie po to wybrałem vistę.

Aero jest ładne używam i bede podoba mi sie. Jak ktos ma troche mocy kompa do stracenia na Aero to czemu nie, niech korzysta, nie widze w tym nic irracjonalnego.

Domyślnie

Extra, że pomogliście mi rozwiązać problem miniatur w viście!

Tak kocham gdy ktoś pisze nie na temat.
    D300 | 18-200 VR | 50 1.8 | S 170-500 APO | SB-900
    www.bosek.com.pl\galeria

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów