Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    martinez na problemy z okienkami musisz zaczekać pół roku do roku, bo po dwóch miesiącach jeszcze zazwyczaj nie występują. No chyba, że używasz systemu świadomie, to wówczas może wcale nie wystąpią.
    Co masz na myśli mówiąc o problemach które ujawniają się po tym okresie o którym wspomniałem? Że np. sporo aplikacji (z dużym naciskiem na gry) nie bardzo chce współpracować z nim... czy coś innego...?

A co do świadomości, to tak, chciałem mieć ten system Posiadam procka x64 od ponad roku a nie miałem możliwości sprawdzenia jak się sprawuje w środowisku specjalnie dla niego przystosowanym (teraz się okaże, może faktycznie z niego zrezygnuję, ale jak narazie jest wsio wparjatkie ).

Domyślnie

Z czasem pojawiają się bardziej dopracowane sterowniki i aktualizacje aplikacji (z początku trudno było nawet o program antywirusowy). największy kłopot Adobe CS3, który nie działa pod x64. Co do korzyści to niecałkiem prawda, że niewiele programów może wykorzystać 64 bity - choćby możliwość wykorzystania ponad 4GB pamięci oraz to, że usługi działające w tle w większości są 64 bitowe.

Domyślnie

Prawie wszyscy narzekają na Windows 32 czy też 64 bitowy...osobiście nie rozumiem w czym problem. Jeżeli ktoś nie lubi Windows'a może używać którejś z dystrybucji Linux'a (o ile dobrze pamiętam to pierwszym dostępnym OS'em 64 bitowym była właśnie jedna z dystrybucji Linux'a). Dla każdego znajdzie się coś miłego
    Używam Visty Ultimate 64 bit i nie mam problemów ani z systemem, ani oprogramowaniem...fakt, nie używam CS3 bo mnie na taką przyjemność nie stać, a z zasady używam tylko i wyłącznie legalnego oprogramowania.
    Vista odczuwa jeszcze tzw. "skutki choroby wieku dziecięcego" ale jak dla mnie nie są to dolegliwości, które paraliżowały by pracę z systemem.

PS. Pamiętacie co się działo po wprowadzeniu do sprzedaży XP - tego 32 bitowego? Teraz już nikt o tym nie pamięta, a narzekania były podobne.

Domyślnie

Postanowiłem wznowić temat.

Używam 32bitowej wersji visty od pół roku i stwierdzam, że system jest naprawdę w porządku. Ma drobne potknięcia, np. z podłączeniem pocketów. Ale wszystko kwestia doczytania w necie.

Z Vistą nie mogę się rozstać odkąd uruchomiłem Windows Media Center.

Ma świetną przeglądarkę zdjęć, o niespotykanych dotąd właściwościach, i w połączeniu z telewizorem można prezentować w nietypowy sposób zdjęcia naszym znajomym.

Druga ważną rzeczą jest możliwość nagrywania programów telewizyjnych. Już nie przegapię Fotomanii J

System jest bardzo stabilny i nie wiem czemu jeszcze tak wielu użytkowników nie może się na niego zdecydować.

Więcej o Windows Media Center możecie poczytać na:

www.mediacenter.yoyo.pl
    D300 | 18-200 VR | 50 1.8 | S 170-500 APO | SB-900
    www.bosek.com.pl\galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    A po co Ci Vista???
    I co to wnosi do pytania? Jedni mieli taki kaprys - inni dostali system z kompem.
    A mi po co? Bo od kwietnia - czyli dnia zainstalowania nie widzialem ani razu niebieskiego ekranu, czy jak tam
    on teraz w Viscie wyglada - tego nawet nie wiem. Bo obecnie mam 2GB i zaczyna mi juz brakowac, stad
    64bity. Bo podoba mi sie Aero. Bo MC jest fajne i co ciekawe - do wykorzystania z takimi urzadzeniami jak
    PS3 czy XBOX360. Bo w moich zastosowaniach jedyny problem, na jaki sie natknalem do tej pory to byly
    wlasnie tylko NEFy, zreszta juz rozwiazany, poki co zero problemow ze sterownikami, etc.
    XP brakowalo mi nieco przez pierwsze dwa tygodnie - teraz bym chyba nie wrocil, a mam stycznosc na
    codzien z nim - pracuje na XP i W2k3.
    A tak wogole to spedziles przy kompie z Vista - ktorakolwiek - wiecej niz godzine ?
    Czasem trzeba pomyslec i jak nie ma sie nic do powiedzenia sensownego, czy nie potrafi pomoc
    - nie odzywac.

A zeby nie bylo poza tematem to do przegladu NEFow uzywam:
    http://www.zoner.pl/ - programik jest chyba najszybszy przy wyswietlaniu podgladu NEFow, jaki do tej
    pory spotkalem, kiedys licencje dawali dla prenumeratorow newlettera fotopolis i fotografuj.pl, a kosztuje tez
    niewiele bo chyba 50zl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bosek Zobacz posta
    Postanowiłem wznowić temat.

Z Vistą nie mogę się rozstać odkąd uruchomiłem Windows Media Center.
    Podobne duperele masz w NERO i nie trzeba do tego VISTY.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Podobne duperele masz w NERO i nie trzeba do tego VISTY.
    Ze co jest w NERO ? Media Center ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    Ze co jest w NERO ? Media Center ?
    Bardzo podobnie działające ustrojstwo.
    Zainstaluj najnowszą wersję i sam zobacz.
    Się to nazywa NERO HOME.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 09-01-2008 o 13:56
    NIKON

Domyślnie

Bardzo podobnie działające ustrojstwo.
    Zainstaluj najnowszą wersję i sam zobacz.
    Się to nazywa NERO HOME.
    I mowisz, ze bede mogl PS3 do tego podpiac np :> ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    I mowisz, ze bede mogl PS3 do tego podpiac np :> ?
    Powiadam tylko, że podobne, ale możliwości tego oprogramowania to musisz sobie już sam wybadać.
    Słyszałem na jego temat dużo pochlebnych opinii.
    NIKON

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów