Close

Strona 1904 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9041404180418541894190219031904190519061914 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 031 do 19 040 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Czy jest na sali @sailor?
    jest. ale nie bedzie komentowal dorabiania ideologii tam gdzie jej nie ma. Jak ktos nie umie korzystac z naturalnych produktow i musi sie posilkowac plastikiem to jego problem. szkoda ze potem wmawia klientom ze to ich produkt. Jeszcze wieksza szkoda ze firmuja takiego goscia duze marki, no ale celebryctwo aktualnie jest w modzie wiec najwidoczniej musi tak byc.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

ksh
    Gość

Domyślnie

Jestem dokładnie tego samego zdania ale dodam że wielu tworzy specjalnie takie historie, które potem jakieś portale podchwytują i powielają stawiając to za standard.
    Dla mnie to co w tym artykule to banialuki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Jestem dokładnie tego samego zdania ale dodam że wielu tworzy specjalnie takie historie, które potem jakieś portale podchwytują i powielają stawiając to za standard.
    Dla mnie to co w tym artykule to banialuki.
    to sa historie z lat 80-90 gdy fotografowalo sie na analogach i byly specjalne firmy tworzace produkty do zdjec. Polske te "ulepszenia" w wiekszosci ominely ale znalazlo sie paru geniuszy ktorzy puscili bajki w obieg i jak nadchodzi sezon ogorkowy to pojawiaja sie artykuly o coli zamiast kawy, oleju silnikowym zamiast syropu klonowego i niejadalnosci przygotowanych potraw. Aktualnie zaden szanujacy sie klient nie pozwoli sobie na takie oszustwa. Az dziwne ze takie studio Ashanti z ktorym wpsolpracuja mistrzowie cukiernictwa firmuje takiego fotografa
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

To dla Was nowość? No ale tak się robi czasem, lód nie jest lodem tylko plastikiem bo w trakcie sesji się roztopi, zresztą w wątku kolegi Wujot jest parę takich uwag.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    jest. /.../
    I napisał dokładnie to, po co został wywołany
    Prorok, czy co
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Genialne.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta

To dla Was nowość? No ale tak się robi czasem, lód nie jest lodem tylko plastikiem bo w trakcie sesji się roztopi, zresztą w wątku kolegi Wujot jest parę takich uwag.

Czuję się w obowiązku wtrącić, że czasem i to właśnie w przypadku "wody" korzysta się z zastępników (gliceryna, szron w szpreju, kostki z akrylu czy dmuchane - lepsze). Nie mniej jednak w 100% zgadzam się z Sailorem

"to sa historie z lat 80-90 gdy fotografowalo sie na analogach i byly specjalne firmy tworzace produkty do zdjec. Polske te "ulepszenia" w wiekszosci ominely ale znalazlo sie paru geniuszy ktorzy puscili bajki w obieg i jak nadchodzi sezon ogorkowy to pojawiaja sie artykuly o coli zamiast kawy, oleju silnikowym zamiast syropu klonowego i niejadalnosci przygotowanych potraw. Aktualnie zaden szanujacy sie klient nie pozwoli sobie na takie oszustwa. Az dziwne ze takie studio Ashanti z ktorym wpsolpracuja mistrzowie cukiernictwa firmuje takiego fotografa"

Dla mnie to niszczenie jedzenia to byłoby marnotrawstwo pracy kucharza, bezsensowne dodatkowe koszty i siara dla fotografa i kucharza. Bo nie ma najmniejszych problemów aby wszystko, łącznie z lodami zrobić bez kitu. No może poza używaniem gliceryny zamiast wody na butelce do piwa. Ale do sałaty użyłbym już wody (by się nie zmarnowała).

Pozdro
    Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wujot ; 05-06-2021 o 21:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta

Czuję się w obowiązku wtrącić, że czasem i to właśnie w przypadku "wody" korzysta się z zastępników (gliceryna, szron w szpreju, kostki z akrylu czy dmuchane - lepsze). Nie mniej jednak w 100% zgadzam się z Sailorem.

Dla mnie to niszczenie jedzenia to byłoby marnotrawstwo pracy kucharza, bezsensowne dodatkowe koszty i siara dla fotografa i kucharza. Bo nie ma najmniejszych problemów aby wszystko, łącznie z lodami zrobić bez kitu. No może poza używaniem gliceryny zamiast wody na butelce do piwa. Ale do sałaty użyłbym już wody (by się nie zmarnowała).

Pozdro
    Wiesiek
    Pamiętam jak rozpisales sesję z owocami w mikserze... Nie pamiętam czy lód to był plastik, ale owoce prawdziwe.
    A czego używa się do fotografii oleju silnikowego...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    ...

Pozdro
    Wiesiek
    Gdybym był kucharzem i przyszedł jakiś konował zbezcześcić moja pracę, to najoględniej mówiąc pogonił bym go.
    Tam gdzie są pieniądze, polityka, media - tam jest usilna promocja miernot i nieudaczników. TVP i TVN to masowa produkcja i promocja konowałów właśnie.

Jeśli chodzi o przykład przeciwny. Chciałem się poskarżyć. @Wujot jak wykonał zdjęcia do książki kucharskiej, to myślałem, że zjem monitor. Od tamtego czasu przestałem czytać Jego wątek na głodnego. To były rybki... To była książka kucharska, przewodnik regionalny albo poradnik. Tego nie pamiętam już niestety dokładnie. Za to te rybki...
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 1904 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9041404180418541894190219031904190519061914 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów