Close

Strona 1826 z 1914 PierwszyPierwszy ... 82613261726177618161824182518261827182818361876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 251 do 18 260 z 19131

Domyślnie

Chciałbyś, żeby firmy sprzedawały, także początkującym, aparaty ze starym softem? Może z takim podejściem osiągniesz sukces w handlu, kto wie.
    Dla kogoś to nie jest problem dla kogoś chore jest to, że kupując nowy aparat trzeba w ogóle robić jakąś aktualizację, choćby to była banalna sprawa. Ja się odnoszę wyłącznie do wydumanego wyobrażenia, że aparat powinien przyjść bezwzględnie zaplombowany prosto z fabryki do konsumenta. Moim zdaniem to nonsens, po to kupuję w sklepie fotograficznym, nie koniecznie najtaniej, żeby m.in. pewnych rzeczy nie musieć robić sam. Otwarte pudełko nie zawsze świadczy o jakichś bezeceństwach sprzedawcy. Dobra, EOT, możesz sobie szukać aparatów w zaplombowanych pudełkach, nic mi do tego.

Domyślnie

Poste - z całym szacunkiem, ale chyba żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości, a w ogóle to jesteś robotem i wymagasz codziennych aktualizacji.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandor Zobacz posta
    poste, co Ty masz z tymi aktualizacjami? Nie umiesz sobie wgrać nowego softu do aparatu?
    Co mam zwrócić? Czytaj ze zrozumieniem, jak się do czegoś odnosisz.
    Handlowiec z ciebie raczej nie będzie.
    Na przykładzie Nikona ale i w Canonie czy Panasie jest podobnie, aktualizacje wprowadzały obsługę kart CFexpress i zakładanie że ktoś ma pełną szufladę kart SD, czytnik i wgra sobie soft zamiast po włożeniu karty CFe robić reklamacje jest naiwne

Otwarcie opakowania przy kliencie jest dobra praktyką i oby takie podejście miały wszystkie sklepy stacjonarne, jednak przy zakupie zdalnym można dyskutować ale jednak wolę żeby karta gwarancyjna była wypełniona, a soft jak wgrywają to też duży plus.

Nie warto się sugerować tylko tym co jest w USA bo nie koniecznie są to rozwiązania dobre albo najlepsze.
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 23-05-2021 o 20:35

Domyślnie

@Ligo Popatrz, mam podobne wrażenie, że kilka osób ostatnio udzielających się w tym wątku żyje w równoległej rzeczywistości. Gdzie zakup aparatu w otwartym pudełku jest traktowany jak próba oszustwa, wciskania używanego sprzętu i cholera wie czego. A mój ma być zapakowany przez małe zgrabne rączki azjatyckiej dziewicy na pierwszej zmianie w środku tygodnia i nigdy-nie otwierany!

Aktualizacja jest tylko przykładem, dlaczego pudełko może być otwarte. Powtarzam, to przykład
    Ostatnio edytowane przez poste ; 23-05-2021 o 20:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    (...)Tak samo nie ma potrzeby grzebania w pudełku w poszukiwaniu numeru seryjnego, ponieważ jest on także nabity na pudełku, nawet typu "white box".
    Ale jaja, rzeczywiście są numery, nawet się zgadzają z tymi co na obiektywie i aparacie, jestem miło zaskoczony

Cytat Zamieszczone przez sandor Zobacz posta
    Czyli jak kupujesz nowy, to możesz wylosować używany po trzech zwrotach i wszyscy będą udawać, że on dalej jest nowy, bo takie jest prawo rynku.
    Pozostaje mi wzruszyć ramionami. Płacąc za nowy, wymagam fabrycznie nowego i zapakowanego produktu. Koniec, kropka.
    To pytaj sklep czy mają nieodplombowane, jak nie będą mieć to pytaj w kolejnym. Ciekaw jestem ile jesteś w stanie dopłacić w ten sposób za plombę, bo czasem może się taki egzemplarz trafić kilka sklepów od najtańszego Ale powiedzmy że dopłacisz. A potem jednak się okaże że jednak nie pasuje ten aparat/obiektyw i zwracasz im odplombowany
    Mając prawo możliwości zwrotu albo prawo plomby wybrano jako domyślną pierwszą opcję. Bo zakupy to nie tylko aparaty ale też np. ubrania gdzie trzeba sprawdzić rozmiar.
    Więc podtrzymuję, nie ma się co tym przejmować. Licznik można sprawdzić i towar zwrócić. Albo nalegać na zaplombowane natomiast uczciwie by było żeby to pozbawiało prawa do zwrotu po otwarciu.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Chciałbyś, żeby firmy sprzedawały, także początkującym, aparaty ze starym softem? Może z takim podejściem osiągniesz sukces w handlu, kto wie.
    Dla kogoś to nie jest problem dla kogoś chore jest to, że kupując nowy aparat trzeba w ogóle robić jakąś aktualizację, choćby to była banalna sprawa. Ja się odnoszę wyłącznie do wydumanego wyobrażenia, że aparat powinien przyjść bezwzględnie zaplombowany prosto z fabryki do konsumenta. Moim zdaniem to nonsens, po to kupuję w sklepie fotograficznym, nie koniecznie najtaniej, żeby m.in. pewnych rzeczy nie musieć robić sam. Otwarte pudełko nie zawsze świadczy o jakichś bezeceństwach sprzedawcy. Dobra, EOT, możesz sobie szukać aparatów w zaplombowanych pudełkach, nic mi do tego.
    Po pierwsze początkujący nie potrzebuje najnowszego softu bo to go odróżnia od profesjonalisty że nie zdaje sobie sprawy z tego jak powinno być i dla niego tak jest ok
    Po drugie każdy początkujący ma też smartfona i prawdopodobnie kompa gdzie się wgrywa nowy soft i raczej sobie zdaje sprawę z takiej opcji.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Nie warto się sugerować tylko tym co jest w USA bo nie koniecznie są to rozwiązania dobre albo najlepsze.
    Niekoniecznie, ale sporo rozwiązań jednak JEST lepszych.

@Ligo Popatrz, mam podobne wrażenie, że kilka osób ostatnio udzielających się w tym wątku żyje w równoległej rzeczywistości.
    Aaa, wszystko jest możliwe...

A mój ma być zapakowany przez małe zgrabne rączki azjatyckiej dziewicy na pierwszej zmianie w środku tygodnia i nigdy-nie otwierany! ]
    I tak ma być, bo za to się płaci.

To z innej mańki - w mojej branży towar po załadowaniu na naczepę się plombuje, a nieautoryzowane zerwanie seala jest przestępstwem federalnym. Zrobić to ma prawo tylko odbiorca końcowy.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P_20210430a.jpg
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	84,1 KB
ID:	51730

Dobra, kończę, bo chyba się zmęczyłem...

ksh
    Gość

Domyślnie

Ligo, znajomi jak wrócili z USA po 24 latach życia tam też byli bardzo zaskoczeni z wielu rozwiązań np zdziwili się że internet jest szybszy, że fony mają zasięg nawet na zadupiu, że ser żółty albo kiełbasa u nas to ser zółty i kiełbasa, a nie to co za wielką wodą
    ( plomby w logistyce w usa pojawiły się później niż w EU )

Ponownie napiszę
    Otwarcie opakowania przy kliencie jest dobra praktyką i oby takie podejście miały wszystkie sklepy stacjonarne, jednak przy zakupie zdalnym można dyskutować ale jednak wolę żeby karta gwarancyjna była wypełniona, a soft jak wgrywają to też duży plus.
    - - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Niekoniecznie, ale sporo rozwiązań jednak JEST lepszych.
    Niestety nie jest i dlatego wprowadza się wiele rozwiązań jakie są EU i powolutku wiele stanów zwłaszcza tych lewicowych demokratów będzie szła w tym kierunku co zresztą już robią, dotyczy to też handlu.
    EU wprowadza zwroty jak w USA ale USA wprowadza ochronę posprzedażową jak w EU.
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 23-05-2021 o 21:10

Domyślnie

ser żółty albo kiełbasa u nas to ser zółty i kiełbasa, a nie to co za wielką wodą
    Widocznie mieszkali poza Chicago. Pewnie że tak, sporo rozwiązań jest lepszych, a inne są gorsze.

Ponownie napiszę
    Otwarcie opakowania przy kliencie jest dobra praktyką
    Jak najbardziej zgoda. Gdzie kluczowe jest "przy kliencie".

Domyślnie

Miałem się nie odzywać, ale... dla tych którzy muszą mieć "dziewicę":
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	usedastonmartin.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	46,0 KB
ID:	51743

Domyślnie

Dziewica "pre-owned" i "used"?
    Hmm...

Strona 1826 z 1914 PierwszyPierwszy ... 82613261726177618161824182518261827182818361876 ... OstatniOstatni