A propos tych nowych stałek Sony, sugerowana cena 3300 zł (oczywiście za sztukę), a tyle było marudzenia, że stałki Nikona z bagnetem Z tylko f/1.8, a taaaaakie drogie...
Szukaj
A propos tych nowych stałek Sony, sugerowana cena 3300 zł (oczywiście za sztukę), a tyle było marudzenia, że stałki Nikona z bagnetem Z tylko f/1.8, a taaaaakie drogie...
Biotar 1.4/50 od Pentaflexa, wersja V124.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
To co nazywasz marudzeniem to była w miarę obiektywna krytyka cen obiektywów z podobnej półki jakościowej.
A z kolei to co sam przytaczasz to porównywanie innych rzeczy...
Inna sprawa czy ludziom ta cena siądzie... W sumie wspominanego FE35/2.8 nie wiem czy nawet nie droższego sporo osób nabyło i chwaliło, te będą trochę większe no ale też mają inne parametry, a budowa fajniejsza.
Nie wiem co bym wybrał szukając 24mm. Z jednej strony takie małe coś pewnie o fajnej jakości, z drugiej większe ale tańsze i słabsze tamrony, jest wielki batis 25/2 za ok 3-3.5k używki, drogi, niemały i świetny 24/1.4... A no i sigma 24/3.5 to już może ciemnawa i chyba niedużo tańsza, z kolei tylko samyanga bym ominął bo jakość wykonania mi zupełnie nie odpowiadała.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
No nie wiem czy te tamrony takie slabsze. Optycznie może i lepsze, ale też i większe oraz z wujowym afem. Ja w każdym razie poza lepszą budową i afem nie widzę w tych nowych sony g nic ciekawego. A cena 3300 pln to bardzo dużo jak za takie ciemniaczki.
Dlaczego szkiełko takie drogie? Duże, ciężkie, milion soczewek, "bezkompromisowe"... wiadomo, musi kosztować.
Chcesz mieć małe i lekkie? Nooo.... niestety, też musisz za to zapłacić
Sony się wycwaniło, klienci szukają kompaktowego rozmiaru, niech płacą. A7C, teraz ta seria obiektywów. Małe jest trendy![]()
Można znaleźć coś jeszcze mniejszego jako opcja "do noszenia przy sobie"
https://camerasize.com/compact/#846,719,332,ha,f
Skontaktuj się z nami