Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Niebieskooka

Domyślnie Niebieskooka

Tym razem inny gatunek.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	2,27 MB
ID:	49544

Domyślnie

Mado, a tak dobrze Ci szło do tego obrazka... Ten jest poruszony i już nawet nie stanowi materiału do obróbki, co najwyżej materiał do przemyśleń, jak lepiej dobrać parametry ekspozycji na przyszłość.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Pokazuję zdjęcia robione w zeszłym sezonie bez stopniowania ich poziomu jakości. Pewnie to błąd, ale w takiej sytuacji już niewiele pozostanie obrazków do pokazania. Mam po takim komentarzu dylemat . Do kolejnego sezonu jeszcze kilka tygodni.

Domyślnie

No no, tylko teraz nie zacznij epatować dylematami... Obrazek jest jaki jest, dostałeś opinię, weź na klatę i pokazuj inne. Nie zrobiłeś chyba w zeszłym sezonie tylko trzech zdjęć?

Najwyżej podczas wyboru zdjęć do prezentacji poświęć więcej uwagi na odpowiedni dobór - wiem, że to czasem trudniejsze niż się wydaje, ale trzeba. Każdy ma na rozkładzie poruszone, nietrafione, kiepskie i w ogóle nieudane - jeśli ktoś mówi że takich nie zrobił, to łże. I tak jeśłi spojrzeć na to zdjęćie jako na materiał do przemyśleń - nie jest tak źle, jak w wypadku niektórych zdjęć, które tutaj ludzie zamieszczają i jeszcze są z tego dumni. Wierz mi, bywają tu zamieszczane dużo gorsze.

Potraktuj to jako jeden z elementów drogi na szczyt!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ta tym razem trochę ostrzejsza ale tło kiepskie. Jeśli masz czas i ochotę pokaż jakbyś Ty to widział.

Nazwa:	18.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	1,70 MB
ID:	49547
    Ostatnio edytowane przez mado ; 13-03-2021 o 22:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mado Zobacz posta
    Ta tym razem trochę ostrzejsza ale tło kiepskie. Jeśli masz czas i ochotę pokaż jakbyś Ty to widział.

Nazwa:	18.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	1,70 MB
ID:	49547

Zaraz, a to nie jest tak, że to Autor ma zrobić?

No dobra, czemu nie, poniżej efekt, choć jak widać po mojej działalności nie tylko na tym zdjęćiu, ale też tym poprzednim koniku - są zdjęćia, z których da się wydobyć perełkę, a są takie, które tylko można trochę usiłować poprawić. No i na przykład tutaj bliższego oka już się nie da bez hollywodzkich sztuczek zrobić ostrym.

UWAGA - a teraz coś żeby rozdrażnić burasów, stritowców i innych 'obróbkowiczów inaczej' - robimy jesień! Mam nadzieję, że aż ich zatrzepie!!!

Dla pozostałych, lub po prostu ciekawych co się porobiło: wbrew pozorom pilnowałem, żeby broń boże nic nie domalować, a zmiana kolorów wynika wyłącznie ze zmian WB. W dodatku pilnowałem (może się znajdą gdzieś na włosku jednym czy drugim jakieś niedoskonałości), żeby zmianie koloru nie poddać ważki a tylko tło.

pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Z winietką to się nie postarałeś. Jest okropna.

Domyślnie

To zależy od poczucia definicji słowa 'okropna'.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cieplejsza - chyba milsza w odbiorze. Tak czy inaczej kiepskie było światło w oryginale.

Domyślnie

To teraz w innym zestawieniu i kolorach.

Nazwa:	P1050780.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	1,02 MB
ID:	49580

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni