Close

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 212
    sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    fakt, 645 jest dość lekka i poręczna.

To na razie nie będzie szybki system - nie widzę szans. Prędkością to przypomina początki śrubokrętów.
    ilość kl/s - tez sie nie poprawi znacząco, ale dla mnie to nie problem, podobnie jak wysokie ISo (tzn jego brak)
    no wlasnie Jacku .. po co w fotografi modowej szybki AF i mega ilosc klatek/s ?
    do tego sa pszki reporterskie ..

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No tak ale Mamyia ZD o ile sie nie myle ma 22 Mpix i korpus kosztuje tyle co 2 x 1dsMkIII
    chyba dosc skutecznie udje ci sie mylic cene 1d z 1ds.
    w cenie kita Mamyi masz korpus, tylna scianke i obiektyw.
    dwa razy tanszy jest owszem ale 1d bez magicznej literki s.
    1ds kosztuje na podstawie cen ze sklepow internetowych miedzy 27 a 33kpln
    doloz do tego dobry sloik i juz nie bedize takiej roznicy.
    co do lekkosci i porecznosci markow .. nie przesadzalbym ..to nie kompakt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    no wlasnie Jacku .. po co w fotografi modowej szybki AF i mega ilosc klatek/s ?
    do tego sa pszki reporterskie ..

chyba dosc skutecznie udje ci sie mylic cene 1d z 1ds.
    w cenie kita Mamyi masz korpus, tylna scianke i obiektyw.
    dwa razy tanszy jest owszem ale 1d bez magicznej literki s.
    1ds kosztuje na podstawie cen ze sklepow internetowych miedzy 27 a 33kpln
    doloz do tego dobry sloik i juz nie bedize takiej roznicy.
    co do lekkosci i porecznosci markow .. nie przesadzalbym ..to nie kompakt
    No to zalezy jeszcze o ktorej zd piszemy. Ja przyznam sie sprawdzalem te

http://www.pstryk.pl/details:4857/ma...digital+camera

czyli prawie 50k zl plus cena szkiel (wiec stad wzielo sie moje 2x w stosunku do 30k 1ds)

Faktycznie mozna kupic taki zestaw jak mowisz za w miare przyzwoita cene czego ja nie zauwazylem.

http://www.pstryk.pl/details:6578/ma...tal+camera+kit

Osobiscie nie sadze jednak zeby po wejsciu 1dsMkIII do sklepow ktos jeszcze bral go pod uwage no chyba ze ma jak Jacek komplet szkiel.

sv
    Gość

Domyślnie

byłbym bardzo ciekaw bezpośredniego porównania mamyi ZD z 1ds mk III. w porównaniu, które tu było kiedyś prezentowane (5d vs ZD), ZD jakoś dramatycznie nie rozwalała 5d i myślę, że nowa jedynka sobie bez problemu poradzi. Po co więc wydawać więcej kasy na aparat, który ma sporo ograniczeń a niewiele oferuje w zamian?

Co do ilości sprzedanych ds'ów: 1ds mk II miał konkurenta w postaci 5d, który za 1/3 ceny oferował znakomitą jakość pliku. Sprzedaż nowego ds'a będzie również zależała od tego na ile Canon zechce "doposażyć" następcę 5d.

Sailor: cena 33 tyś za 1 ds to jakaś bzdura; jak ktoś chce kupić to body to bez problemu znajdzie za 26 do 27 z polskiej dystrybucji. Co do "lekkości i poręczności marków"; zapewniam cię, że to bardzo wygodne body i nie cięższe niż d3.

I jeszcze jedno: Panowie, żyjemy w Polsce znakomita większość fotografii katalogowej, edytorialu itd jest robiona w naszym pięknym kraju sprzętami, które leżą znacznie poniżej półeczki na której stoi 1ds mk III. Ilu klientów będzie w stanie odróżnić fotkę z ds'a od tej z hassela?
    Ostatnio edytowane przez sv ; 16-09-2007 o 11:18

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Co do "lekkości i poręczności marków"; zapewniam cię, że to bardzo wygodne body i nie cięższe niż d3.
    ja wcale nie pisalem ze d3 jest lekki napisalem ze ds lekki nie jest
    poreczny na pewno bardziej niz hasselowe pudelko ale z ciezarem nie przesadzajmy. od jednego i drugiego ramie sie urywa

Ilu klientów będzie w stanie odróżnić fotkę z ds'a od tej z hassela?
    ci ktorzy sa w stanie odroznic i cenia ta roznice spokojnie doplaca wspomnaine przez Jacka 5kpln za 3 dni sesji zdjeciowej. ale fakt. jest ich bardzo niewielu

Domyślnie

jestem praktyczny i własnie to co na końcu napisał Sailor jest dla mnie istotne. Wyniki sprzedaży - mnie nie interesują, bo najwięcej się sprzedaje Nikona D40 - i co z tego. Mam go kupić?
    cena która podałem była za ściankę P25 - z 22 MP, a nie za hasela 39 MP.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

czekam na więcej sampli z dsa. na podstawie tego co canon pokazał, to trudno coś powiedzieć. niestety, mamy niespecjalny wybór jeżeli chodzi o lustrzanki z górnej półki: pod względem rozdzielczości d3 trochę mnie rozczarował. pozostaje mi kupić dsa teraz, albo poczekać na nowe 5d.

Wypożyczanie sprzętu byłoby jakimś rozwiązaniem, ale jak napisał Jacek to działa w Warszawie. Na prowincji to raczej mało realne.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 16-09-2007 o 13:24

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Problem w tym ze przy tej wielkosci klatce, dalsze podnoszenie ilosci mpix nie daje juz jakiegos znaczacego wzrostu ilosci szczegolow. Jak pokazuje praktyka, roznica miedzy 5D i DsII jest praktycznie zadna. Kupowane Zamienianie 5D na DsII tylko i wylacznie dla kilku mpixow wiecej, to moim zdaniem wyrzucone pieniadze. Roznica w cenie ogromna, w jakosci praktycznie zadna..choc sklanialbym sie ku twierdzeniu ze 5D jest jednak deko lepszy, szczegolnie w kwestiach szumofobicznych Patrzac na zdjecia z Ds III, to jakos poprzedników specjalnie nie przycmił....bo w zasadzie nie moze. Fizyka robi tez swoje. Canon ma teraz duzy problem - bo pokazal juz wszystko co mogl - zostalo
    jedynie 5D MK II...a tu problem jest spory - bo wiecej MP oznacza konkurencje dla Dsa, lepsza
    szybkosc - konkurencje dla 1D MK III. Takze nolens-volens, moze byc problem z wypozycjonowaniem nowej puszki.

sv
    Gość

Domyślnie

Masz rację, ale pomiędzy "starym" 5d, czy nowym d3, a 1ds mk III ta różnica już jest wyraźna. Chyba poczekam na to co pokaże nowe 5d.

Co do szumów: 1ds mk III będzie szumiał bardziej niż 1d mk III, to raczej oczywiste, ale w przypadku tego body to nie jest podstawowe kryterium.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Zeby to stwierdzic, musialbym zobaczyc co mozna wyciagnac z RAWow D3 i DsIII w podobnych warunkach z podobnym obiektywem. Poki co, to co widzialem z DsIII mnie nie powalilo - porownujac chociazby z 5D

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Zeby to stwierdzic, musialbym zobaczyc co mozna wyciagnac z RAWow D3 i DsIII w podobnych warunkach z podobnym obiektywem. Poki co, to co widzialem z DsIII mnie nie powalilo - porownujac chociazby z 5D
    jasne, że trzeba poczekać na jakieś sample (rawy), ale różnica w rozdzielczości jest oczywista i jest b. duża i nie bardzo jest tu co porównywać.

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów