Close

Strona 215 z 272 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 2712
    ksh
    Gość

Domyślnie

Ja jednak od magii i voodoo wolę techniczne podejście w kwestiach kabelków, jeśli ktoś twierdzi że kabel hdmi za kilka stów jest lepszy od kabla za np 20zł ( oba są w tym samym standardzie ) to jednak zastanawiam się czy chodzi o marketingowe oszustwo czy brak podstawowej wiedzy.
    Zajmowałem się jakiś czas sprzedażą audio i wiem jak tam można pobłądzić w szaleństwie i oszustwach marketingowych, tworzenie banialuk np o wyższości kabla głośnikowego za 200zł/mb to już przemysł oszukiwania do potęgi ale my tu dyskutujemy o cyfrowym hdmi, więc nie wiem nawet czy jest sens kontynuować dyskusję.

Domyślnie

Taki wywiad z człowiekiem z Best Audio sprzedającym kabelki za grube tysie i jego wyjaśnienie do czego sprowadza się różnica między kablami HDMI (do 5 metrów) od Chińczyka za kilka złotych i drogich odpowiedników od szamanów audio/video

https://spidersweb.pl/2015/11/drogi-kabel-hdmi.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Taki wywiad z człowiekiem z Best Audio sprzedającym kabelki za grube tysie i jego wyjaśnienie do czego sprowadza się różnica między kablami HDMI (do 5 metrów) od Chińczyka za kilka złotych i drogich odpowiedników od szamanów audio/video

https://spidersweb.pl/2015/11/drogi-kabel-hdmi.html
    Często linkujesz SW, który jest rakiem, bo udaje publicystykę, a jest sponsorowanym blogiem.

Domyślnie

Nie często tylko sporadycznie. Sam tam często obśmiewam ich artykuły i zdaję sobie sprawę z tego ile tam treści podpłaconych, ale odnośnie tego konkretnego przytaczam opinię osoby ze znanego sklepu audio a nie "redaktora". Nawet w tej popularnej dobranocce o 19:30 czasami przytoczą coś zgodnego z prawdą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    i to jest właśnie ten niuans, standardu i zastosowania
    O nie, nie. W przemysłówce olanie jakości okablowania może się skończyć zniszczeniem elementu za kilkaset tysi czy równie nietaniego materiału wrzuconego na maszynę. W TV najwyżej zobaczysz komunikat "sprawdź kabel HDMI". W przemysłówce wymaga się duuuużo większej jakości i niezawodności. I nikt tu nie wciska ciemnoty, że kabel za 8 zł za metr, który ma aprobaty takich firm jak Siemens, Fanuc czy Mazak może być do d. i trzeba użyć takiego za kilka stówek. A są maszyny, w których ilość, prędkość transmisji i wymagany brak błędów jest kosmicznie wyższy niż w sumie prostym interfejsie HDMI.

Więc skoro w dziedzinie która ma tak wysokie wymagania z powodzeniem pracuje się na wyznaczonych standardach bez żadnego Voo Doo, to dlaczego nagle są potrzebne czary za kila stów do podłączenia TV? Albo dlaczego matryce w aparatach są spięte z płytką drukowaną na której są zwykłe, miedziane ścieżki? Albo dlaczego całe okablowanie w samolotach czy w magistralach CAN (od tego zależy często ludzkie życie) składają się ze również zwykłej, najzwyklejszej czystej miedzi?

Lasery wszelkiego typu to nic innego, jak fizyka kwantowa w czystej postaci. A jednak są zasilane przewodami ze zwykłej miedzi.

Według Twojego toku rozumowania tylko TV musi mieć technologię niezrozumiałą i absurdalnie drogą dla zwykłego człowieka, taką, którą widzą i słyszą tylko "koneserzy" audio i wideo.

Dla swojego spokoju i spokoju swojego portfela zostanę jednak przy swoim - zachowanie wyznaczonych standardów i rzetelne wykonanie. NIC ponad to.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nie często tylko sporadycznie.
    No to moze sporadycznie, ale jestes jedynym który ich linkuje ze zwróciłem uwagę Znam od zarania i ich filozofię "nowych mediów", finalnie zablokowałem pluginami w przeglądarkach w ramach bojkotu konsumenckiego ale to już OT.

Domyślnie

Nie jestem jedyny, który ich linkuje, to tak prostując I jak wcześniej napisałem nie chodzi mi o słowa pismaka z SW, bo on tylko zadawał pytania, a o odpowiedz pana Piotra Saduckiego z Best Audio, który sam ma "świra" na punkcie kabelków i zaopatruje w kabelki innych "świrów". I o dziwo pan ten widzi sens w wydaniu tysiaka na przedłużacz, ale co do hdmi to twierdzi, że różnica miedzy drogim kablem a nieskopanym chińczykiem sprowadza się w zasadzie do trwałości. Mnie hdmi za 6 funtów służy już chyba z 10 lat więc taki pro kabelek by mi się przydał o ile bym planował żyć jeszcze ze 200 lat.

Domyślnie

Kupując kabel hdmi z allegro za 89 zł czy 79 zł plus przesyłka 9,90 zł, mam nadzieję że moja matryca przekształci się z LED na OLED
    Wyłączyłem strefowe podświetlanie obrazu i odrazu lepiej, tak normalnie a nie jakieś podświetlanie np. Lewej i prawej strony obrazu albo tylko prawej

Jutro lub w środę powinienem dostać swoje kabelki
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 06-07-2020 o 14:57
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta

Jutro lub w środę powinienem dostać swoje kabelki
    Zamów sobie kabel uznanej dzisięciolecia firmy w temacie kabli audio/video taki 300-500 zł, a najlepiej za 400. Porównasz i będziesz guuuru, będziesz wiedział, nikt Ci nie na ściemnia, a po paru dniach kabel odeślesz jakby nie było różnicy ... nie ma prostszej rzeczy do sprawdzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Zamów sobie kabel uznanej dzisięciolecia firmy w temacie kabli audio/video taki 300-500 zł, a najlepiej za 400. Porównasz i będziesz guuuru, będziesz wiedział, nikt Ci nie na ściemnia, a po paru dniach kabel odeślesz jakby nie było różnicy ... nie ma prostszej rzeczy do sprawdzenia.
    Myślę że dla mojego sygnału z Orange kabel który zamówiłem będzie hiper wystarczający
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 215 z 272 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów