Close

Strona 203 z 272 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 021 do 2 030 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    LG chwaliło się pod koniec 2019 roku że ich najnowsze modele nie będą traciły jasności i kolorów, więc sami przyznają że ma to miejsce.
    U znajomego na LG z 2018 gdzie TV chodzi cały dzień i noc i zazwyczaj lecą programy informacyjne na miejscu pasków i logo normalnie da się zauważyć zwłaszcza na niebieskim zmiany, nawet masz ochronne algorytmy wygaszania pikseli na miejscach gdzie obraz nie zmienia sie od dłuższego czasu.
    Ale to nie jest utrata kolorów, tylko "ghosting". Cecha charakterystyczna OLEDów i CRT. No ale, jesli ktoś kupuje OLED do całodobowego wyswietlania kanału informacyjnego - cóż, nie szkoda mi go.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Ale to nie jest utrata kolorów, tylko "ghosting". Cecha charakterystyczna OLEDów i CRT. No ale, jesli ktoś kupuje OLED do całodobowego wyswietlania kanału informacyjnego - cóż, nie szkoda mi go.
    Mimo wszystko jednak ta technologia ma swoje minusy. Plusy również.

Domyślnie

Każda ma ja po pól roku z oled LG C9 jestem nadal zachwycony jakością .
    Fuji

Domyślnie

Dokładnie. Ale niepotrzebnie wdarła się dyskusja wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, czy też diesla nad benzyną. Lub odwrotnie, jak kto woli. Generalnie autor pytał o coś innego. I w kwestii tego o co pyta odpowiedź jest prosta- największy na jaki może sobie pozwolić i jak posiada funkcje na których użytkownikowi zależy. Aczkolwiek jeśli to ma wyświetlać obraz sporadycznie z zewnętrznych źródeł to ja mocno bym zastanowił się nad projektorem. Ale jego wybór również nie jest tak oczywisty- pociągnięcie kabli, umiejscowienie... Jedno w co bym nie szedł to te nieszczęsne głośniki. Poniżej tysiaka można kupić wzmacniacz stereo który otwiera drzwi do prawdziwego dźwięku. Wtedy można żonglować kolumnami w zależności od budżetu, i nawet za parę lat skompletować coś zostawia daleko w tyle aktywne kolumny. No ale co kto woli, w końcu nie moje pieniądze. Niemniej jednak mocno zachecam do stworzenia "normalnego" dźwięku.

ksh
    Gość

Domyślnie

Tak jak nikoniarz cały czas też namawiam na zakup największego jaki się da i postawić na dźwięk bo to daje więcej niż jakie fajne parametry obrazu.
    Co do dźwięku już wklejałem świetne tanie głośniki aktywne ale jako posiadacz od 30 lat dość konkretnych zestawów wzmacniacz/ampli i głośniki 2, 2.1 i 5.1 uważam że dobry soundbar da więcej radości pytającemu niż jakieś głośniczki komputerowe.
    Kompromisy zawsze są ważne.

- - - - kolejny post - - - - - -

https://www.ceneo.pl/producenci/tcl/...TV/Cashback-zt

Domyślnie

Ja mam taki zestawik na Klipsch i jakiś Denon gra przez to komp i kablówka , nie narzekam

DSC_1652.jpg
    Fuji

ksh
    Gość

Domyślnie

Oczywiście pytający kupi to wszystko za tysiaka ?

Domyślnie

Ale to nie jest wątek z jednym pytaniem .
    Fuji

Domyślnie

Przerost formy nad treścią przy takim rozstawieniu.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Przerost formy nad treścią przy takim rozstawieniu.
    Nie obrażając właściciela dramat, dramat ale niestety w 80% polskich domów to widzę. To absolutnie nie gra w tym komisowym zrzuceniu sprzętu na kupę

Strona 203 z 272 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów