Close

Strona 22 z 39 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 387

Wątek: Nikon D6

ksh
    Gość

Domyślnie

Generalnie znajdzie się sporo takich co napisze/powie że gościu od remontów w budowlance jest szalony bo wydał na jedną wiertarkę pięć tysiaków jak przecież w markecie są te lepsze po 500zł.

Domyślnie

@david555
    Twoja końcowa refleksja jest jak najbardziej słuszna i warta szacunku.
    Natomiast mocno bym się upierał przy swoim, wskazując na niestosowność komentarzy wobec cudzych sposobów wydatkowania pieniędzy. Możemy sprowadzić do absurdu każdą rozmowę na temat ilości pieniędzy pakowanych w urządzanie domu (mieszkania), w zakup wygodnego samochodu, w finansowanie własnego hobby. I nadal będę uważał, że pytanie kogoś, kto kupuje np. VW Passata, o najbliższe plany zarabiania na tym aucie (bo przecież pakowne i wygodne) jest nieeleganckie i niemądre...
    Nie wiem, jak Ty, ale gdy ja sprawiłem sobie pierwszy aparat "zachodni" (była to Minolta X700), nie mogłem opędzić się od gromadki "doradców", którzy wiedzieli lepiej ode mnie, co powinienem zrobić, by cena aparatu jak najszybciej mi się "wróciła". Za nic w świecie nie rozumieli, że można było wpakować 650 DM w aparat i nie zarabiać na nim. Sami w tym czasie kupowali swoje pierwsze "audiki prawie nówki" i jakoś o zakładaniu firmy transportowej nie myśleli. Tak samo pamiętam wścibskich koleżków, którzy nie mogli zrozumieć, że w 1978 roku wyjechałem po raz pierwszy za granicę (na Węgry) i nie zabrałem z sobą kryształów na handel (bo "przecież wyjazd musi się zwrócić"). Do głowy im nie mogło przyjść, że mimo swej niezamożności, nie myślałem o handlu, tylko o "bezsensownym" zwiedzaniu Budapesztu. Uznawali mnie, delikatnie mówiąc, za frajera i utracjusza. A ja po prostu nie miałem siły, by się przed tym bronić. Dlatego do dziś mam po prostu alergię na taką mentalność, i tyle...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Ludzie majętni mają pieniądze, ponieważ znają ich wartość i nie trwonią ich lekką ręką na lewo i prawo, to jest stan umysłu, do którego dorasta się przez pokolenia.
    Pewnie dlatego masz D500, D850 i Z7 i żadnym z nich nie zarabiasz. To jest ten stan umysłu, który pozwala wywalić kupę kasy żeby mieć i tyle
    A tak całkiem serio, to ludzie kupują najczęściej sprzęt na który ich stać i który ma pozwolić realizować jakieś cele. A ponieważ ciągniemy bezsensowną dyskusję w wątku o D6 to powiem, że znam kilka osób, które nabyły jednocyfrowe aparaty nie wiedząc po co. Chcieli mieć... Ale znam tych osób kilka. Natomiast szereg tych co kupią D6 nigdy nie zaglądało na to forum i musisz się z tym pogodzić. Oni kupią woła roboczego i będą zarabiać, a nie pisać posty na forach

Domyślnie

@madebyzosiek - a z czego wnosisz, że nie zarabiam ?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

@madebyzosiek - a z czego wnosisz, że nie zarabiam ?
    Raczej nie zarobiłem więcej, tylko przyjemniej mi się pracuje i mam wrażenie, że mogę wycisnąć więcej z tych samych szkieł, choć to może tylko wrażenie, jako że nie mam przyjemności w zabawianiu się imatestem.
    No dobra może z tego nie wynika jednoznacznie, że nie zarabiasz, ale wynika że jednak stan umysłu zwany rozsądkiem, o którym piszesz wyżej, nie jest na pierwszym miejscu I ja Cię rozumiem, mój stan umysłu też jest skłócony z rozsądkiem
    Ps. Pisałem dziś z jednym człowiekiem, który chce kupić D6... Czyli tacy będą

Domyślnie

@madebyzosiek - nie wypieram się przecież ekscytacji nowinkami i wygląda na to, że chyba mi już tak zostanie.

Cieszę się też, że Nikon upłynni w Polsce kilka sztuk D6.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

sv
    Gość

Domyślnie

Co za czasy! Parę lat temu wątek o najnowszym jednocyfrowym Nikonie liczyłby już kilkaset stron, a teraz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Co za czasy! Parę lat temu wątek o najnowszym jednocyfrowym Nikonie liczyłby już kilkaset stron, a teraz?
    A teraz? Koronawirus. Ludzie po prostu okrzepli w tym co mają. Przecież przez ostatnie lata nie było rewolucji jak po pojawieniu się D3. Nie za bardzo jest się czym podniecać przy każdej „jedynce”. Ot, jakieś tam 1-2-3 fps więcej. Ot nowy digic etc. To nie ma większego wpływu na pracę. Rzekłbym, że nawet żadnego. Bardziej to są już duperele niż istotne zmiany.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Chyba nie. Dział jednocyfrowców jest w ogóle taki "z boku" głównego nurtu.
    Mnóstwo postów jest po premierach body dla ślubniaków (D750 itp).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

ksh
    Gość

Domyślnie

Pytanie co oznacza obecnie "fotograf zawodowy" bo to raczej do niego jest sprzęt kierowany i ilu z nich potrzebuje coś więcej jak np D750 czy coś nowszego nl D780 czy nawet bezlustro Z6, wątpię żeby popularny "ślubniak" potrzebował coś więcej bo i po co ?
    Osoby używające taki sprzęt raczej nie siedzą na forach i nie dyskutują o tym ile dodano w serii i czy bateria wytrzyma 300, czy może 400 zdjęć tylko zastanawiają się czy przyjąć zlecenie z BBC czy może z NG

Strona 22 z 39 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni