Close

Strona 20 z 39 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 387

Wątek: Nikon D6

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jest wyraźna granica między dziadowaniem a rozsądkiem...
    Jeśli ktoś używa taki sprzęt zarobkowo może zrobić migawkę albo zmienić sprzęt, drętwa dyskusja się robi bo muszę udowadniać ze białe jest białe ?
    Może są też klienci jak wspomniałem wcześniej że mogą sobie zmienić sprzęt bo chcą nową zabawkę ale nie o to chodzi.

Sam też jestem ostrożny i często wspominam że ludzie wybierają sprzęt jaki im kompletnie nie jest potrzebny ale to też nie jest problem w temacie hejtowania D6.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ... ale to też nie jest problem w temacie hejtowania D6.
    Wywołujesz Czorta z piekła zupełnie niepotrzebnie, a używanie mocno przesadzonych wyrażeń, tylko podkręca atmosferę.
    Kto wg. Ciebie jest tym okropnym nienawistnikiem, który zniesławia Nikona D6 z niskich pobudek ?

Ostatnim jednocyfrowym DSLRem jaki używałem, był D3x i gdyby nadal był w moim posiadaniu, nigdy nie wymieniłbym go na D6, nawet gdybym robił freelancerkę dla pismaków, na którą jestem i tak już za stary.
    Dlatego głośno myśląc, nie bardzo widzę klientelę na D6, skoro młodzi gniewni są od dawna obkupieni po same uszy.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Pozwolę sobie zauważyć że kiedy po premierze d5 okazało się jego niskie iso jest w cieniach dalekie od tego do czego przyzwyczaił nikon w body od czasu d800, także wszyscy zastanawiali się kto go kupi Tymczasem znam wielu właścicieli tego body którzy kupili go świadomi i nie narzekają
    D6 także kupi wielu amatorów którzy mogą sobie na to pozwolić, oraz wielu reporterów sportowych którym jest potrzebny i znajdują się w sytuacji w której ten zakup jest dla nich korzystny.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

@Pawel Pawlak - a znasz wielu takich, którzy wymienią swoje D4, D4s, D5 na D6, bo ja nie ?

A może sam zamienisz D4 na D6 ?
    NIKON

Domyślnie

Pytałeś o hejterów?
    Ale już wiesz, że D6 nikt nie kupi?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

@Jacek_Z - jesteś moderatorem na forum na temat uprawy ogródków działkowych, czy nt. sprzętu i fotografowania sprzętem firmy Nikon ?

Ile osób, spośród wypowiadających się w tym wątku, zadeklarowało chęć zakupu D6 ?

Ty masz swoje środowisko, ja swoje, zatem ile znasz osób, które zainteresowane są zakupem D6, bo ja nie znam żadnej takiej osoby ?

PS. Jeszcze jedno pytanie, znasz znaczenie słowa "hate" ? Jeżeli tak, to nie nadużywaj.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    @Pawel Pawlak - a znasz wielu takich, którzy wymienią swoje D4, D4s, D5 na D6, bo ja nie ?

A może sam zamienisz D4 na D6 ?
    Pewnie Cię zaskoczę, ale właśnie znam kilku takich którzy przeszli po kolei d4,d4s, d5 a teraz szykują się na d6 pomimo tego że pierwsze spojrzenie na specyfikację nie spowodowało u nich zachwytu
    Sam przeskoczyłem z d4 na d4s chyba 2 lata temu, ponieważ korzystając z obu czułem że D4s daje mi dodatkową wartość w postaci lepszego wysokiego iso (w zakresie który wykorzystuję) i bardziej spójny AF w serii a zamiana okupiona była relatywnie niewielką dopłatą. Na D5 nie przeskoczyłem, ponieważ pracując nawet równolegle D5 i D4s nie widziałem powodu - tzn. każdy ma jakąś przewagę, ale żaden nie jest z mojej perspektywy jednoznacznie lepszy.
    Nie sądzę żebym skusi się na D6 bo po prostu nie widzę uzasadnienia takiego wydatku. Ale nie dlatego że ma on gorszą specyfikację niż 1Dx3, tylko dlatego że D4-D5 są tak dobre i można je trafić za nie więcej niż1/3-1/2 ceny D6 w świetnym stanie i z fakturą
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja nie mam też znajomych, którzy jeżdżą Bugatti czy Lamborghini, więc czy mam argument żeby twierdzić że nikt nie kupi Centodieci lub Sian ?
    Nie wiem skąd zawsze pojawia się taka skrajna krucjata w krytyce kolejnego nowego modelu sprzętu Nikona, o co tu chodzi ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Ile osób, spośród wypowiadających się w tym wątku, zadeklarowało chęć zakupu D6 ?

Ty masz swoje środowisko, ja swoje, zatem ile znasz osób, które zainteresowane są zakupem D6, bo ja nie znam żadnej takiej osoby ?
    Zmartwię cię, ale żaden znany mi zawodowiec (fotoreporter) nie czyta forów, w tym i tego. Nie pisza na nich. Czasami do mnie dzwonią po jakąś poradę, bo muszą kupić coś nowego, a nie wiedzą co jest dostępne na rynku (bardziej tu chodzi o lampy, ale czasami pytają o aparat z jakąś im potrzebną funkcją).
    Oni kupią aparat jak poprzedni będzie dociagał do kresu zywota. A że robią dziesiątki i setki tysięcy zdjęć to co kilka lat MUSZĄ kupić coś następnego. I kupią D6, zapewniam cie. Mając AF-S 300/2.8 i 400/2.8 nawet nie zerkną na Canona (w drugą stronę to działa tak samo). Przesiadka dla ludzi, którzy przez lata zainwestowali w sprzęt ponad 100 tys jest niemożliwa. Oni patrzą na dochód z pracy. Tematem kupna sie teraz nie interesują, mają tracić czas na dyskusje o tym co kupią za rok??? To są realiści, a nie gadżeciaże.
    Poczytaj co pisze stig o wymianie body. Ja nie jestem fotoreporterem. Wiesz na czym pracuję? Na D800 (stig też), body miało premierę 8 lat temu, opinię o nim są koszmarne (i bez sensu). Wisi mi to. Zamortyzowało się. Czym dłużej na nim będę robił tym mój zysk większy. Bezlusterkowce kuszą eyefocus (odrzuca brak gripa), D850 kusi od 3 lat, ale .. nie muszę kupować.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-03-2020 o 11:36
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

@Jacek_Z - no widzisz, a ja poszedłem za ciosem i nabyłem i D850 i Z7, no i ja również nie mam powodu żałować swoich decyzji, bo to świetne narzędzia, szczególnie Z7, który mi bardzo ułatwia pracę.
    Wracając jednak do D6, to autentycznie nikt z kręgu moich znajomych nie szykuje się do jego zakupu, a robią i dynamiczny reportaż i imprezy sportowe, więc jakby powinni być zainteresowani.
    Jednak są zupełnie usatysfakcjonowani swoim obecnym sprzętem i tropem @stiga, co najwyżej wymienią migawki i będą nim dalej skutecznie pracować.
    NIKON

Strona 20 z 39 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni