Close

Strona 34 z 146 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1451

Wątek: Trucks

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    No chyba nie jest. Myślę, że przy waszych cenach paliw i dodatkowo biorąc pod uwagę fakt, że te ceny są za galony to jestem prawie pewny, że ostatnia rzecz o której myśli drajwer to cena paliwa i czy przypadkiem nie warto się doślizgać na rezerwie do następnego wodopoju, bo może będzie 10 centów taniej (za galon)
    Tak yes, sir.

Domyślnie

Na focie #119 są w miarę aktualne, sprzed parunastu dni ceny paliwa w Wisconsin. Diesel $2.85 na nieco mniej popularnej, choć fajnej sieciówce. Normalnie ceny oscylują w okolicach $3.00 i trochę więcej. Oczywiście cena za galon, czyli jakieś 3.8 litra. Najtaniej, jeśli chodzi o teren na wschód od Mississippi, jest zwyczajowo w Missouri i Virginii. I są to różnice wyraźne.

Domyślnie

Wrócę się jeszcze do tego, bo dosyć istotne:

Cytat Zamieszczone przez tswiech Zobacz posta
    Ligo,
    Z ciekawością zaglądam w Twój wątek, a mając cały czas odniesienie do naszych europejskich standardów w tej branży zazdroszczę Ci połączenia pracy, którą musisz lubić
    Tak, muszę lubić, a nawet naprawdę lubię.
    Robota jest na tyle specyficzna, że jeśli ktoś nie lubi, to po prostu nie daje rady. Ale pewnie o tym wiesz.

Przypomniała mi się anegdota, z życia wzięta: otóż dawno temu jeździłem trochę w teamie, czyli podwójnej obsadzie na ładunkach lotniczych pomiędzy lotniskami w Nowym Jorku, Chicago, Dallas, Atlancie i Miami. Szybkie ładunki non-stop.

Wtedy właśnie była dość głośna w naszej firmie historia o nowym drajwerze, który pojechał też w teamie z NYC do Miami. Zaledwie 1300 mil, więc dniówka na łebka, a jednak po przyjeździe dał sobie na wstrzymanie, wysiadł z trucka i samolotem wrócił do domu w NYC. Także tego...

Domyślnie

Wiem coś o tym.

Najlepiej jeśli jazda cieszy i motywuje.
    Znam kierowcę, który wozi pod naczepą rower w paleciarce i gdy stoi w ciekawym miejscu zostawia na pompie zestaw i zwiedza okolicę jadąc chociażby do sklepu po bułki.

Jeśli ktoś w tym siedzi z przymusu to jest to tylko dla niego źródło frustracji i nerwów.
    Choć jeżdżąc po europie z każdym rokiem coraz więcej jest argumentów żeby rzucić tę robotę.
    Głównie przez unijne przepisy. Np. nakazują Ci zrobić pauzę a nie ma się gdzie zatrzymać i tak jak mówisz jest walka o miejsce na parkingach czy w jakichś strefach przemysłowych żeby tylko gdzieś stanąć.

Cummins ISX 475 KM
    Sądziłem, że mocniejsze silniki za wielką wodą macie. A tu taki standard obecny ~500 KM

Czy w Stanach są też durnie wyżyłowane normy ekologiczne wymuszane na producentach ciągników (typu układy SCR z AdBlue)?

Domyślnie

Wszystko to samo, tylko że AdBlue nazywa się DEF.

Gadu gadu, a foty dawno nie było.
    Cargo area i wieża lotniska w Miami.

138.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC02424a.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	563,5 KB
ID:	32884

Domyślnie

I też z tego okresu 1st Avenue na Manhattanie, czyli środowisko wyjątkowo nieprzyjazne dla trucków.

139.

Nazwa:	DSC02393a1.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	597,4 KB
ID:	32893

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    środowisko wyjątkowo nieprzyjazne dla trucków.
    Eee tam. Klakson i do przodu!
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

... w przeciwieństwie do środowiska naturalnego.
    Gdzie nawet, jak zatrąbisz, to i tak nikt nie usłyszy.

140.

Nazwa:	DSC02899b.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	616,2 KB
ID:	32907

J1
    Gość

Domyślnie

Ja bardzo ale to bardzo lubie te Twoje zdjecia gdzie widok jest po horyzont.

Swoja droga juz kiedys zauwazylem ze takie drogi maja pasy oddalone od siebie na tyle ze nie potrzeba budowac zadnych barier separujacych. Sprytne i tanie.

Domyślnie

Czy ja wiem, czy takie tanie? Koszt takiej "ziemi niczyjej" w wielu przypadkach może być większy, niż barierek.

PS. @Ligo, to nie kosmos. COŚ zawsze klakson usłyszy.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 34 z 146 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów