Close

Strona 33 z 146 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1451

Wątek: Trucks

Domyślnie

Ligo,
    Z ciekawością zaglądam w Twój wątek, a mając cały czas odniesienie do naszych europejskich standardów w tej branży zazdroszczę Ci połączenia pracy, którą musisz lubić z możliwością zwiedzenia tak ogromnego kraju.

Czy wprowadzone niedawno w Stanach tachografy cyfrowe się u Was przyjęły czy drivery klną na ten kaganiec nałożony administracyjnie na swobodę gospodarowania czasem pracy kierowcy?
    Choć pewnie teraz podczas pauzy masz czas właśnie zwiedzać i jakieś zdjęcia zrobić w okolicy postoju.
    A może jest jakiś okres przejściowy i nadal robisz ewidencje pracy w tych książeczkach?

Zdradź jaki motor masz pod maską w swoim Volvo VNL?

Domyślnie

Cummins ISX 475 KM.

No klną drajwery, czasem się nawet strzelają na parkingach wieczorami w walce o ostatnie wolne miejsce. Miało być bezpieczniej, a jest o wiele więcej kolizji i mandatów za szybkość, bo każdemu się śpieszy. Ogólna nerwówa.
    Chociaż przepisy nie zmieniły się, inny jest sposób egzekwowania, ale wystarczyło. Dwuletni okres przejściowy kończy się teraz, bodaj 17, czy 18 grudnia, jednak dotyczy on tylko pojazdów z silnikami wyprodukowanymi do 2000 roku, więc mało kto z tego korzysta.
    Tak więc, dobrze już było.

I dzięki za wizytę.

Domyślnie

Czy mógłbyś rozjaśnić?

Domyślnie

Czytałem, że wachę mają o 10 centów droższą na galonie (chyba) niż konkurencja

Domyślnie

Cena się zmienia ze 2-3 razy dziennie na każdej stacji. Zależy ona w głównej mierze od lokalnych podatków, więc ujedziesz kawałek do innego county i cena na takiej samej stacji może być różna nawet o te 20-30 centów.

Domyślnie

Pewnie masz rację, to tylko żart, ale na forach to wyczytałem i wychodzę z założenia, że ludzie, którzy to piszą pewnie wiedzą to o czym piszesz. Z resztą akurat to co wyczytałem brzmiało tak, że ludzie piszą o swoich stacjach w okolicy czyli chyba nie ruszają się z miejsca i porównują lokalne stacje paliw. Reasumując to tylko żart, nie ma co tego rozwijać.

Domyślnie

Nie no, ogólnie racja. Z moich obserwacji też wynika, że ta sieciówka jest często trochę droższa.
    Tylko to nie jest powód, żeby nie brać paliwa, kiedy przyjeżdża się na oparach.

Domyślnie

No chyba nie jest. Myślę, że przy waszych cenach paliw i dodatkowo biorąc pod uwagę fakt, że te ceny są za galony to jestem prawie pewny, że ostatnia rzecz o której myśli drajwer to cena paliwa i czy przypadkiem nie warto się doślizgać na rezerwie do następnego wodopoju, bo może będzie 10 centów taniej (za galon)

Strona 33 z 146 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów