Close

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 199

Wątek: xpro3

Domyślnie

Tryb ekspozycji, przysłona, czas, czułość... Gdyby to było na pokrętłach i pierścieniach, to taki wyświetlacz byłby niepotrzebny.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

lejki są zaje*iste. kropka. nic to z dentystami nie ma wspólnego. a to, że je kupują przy okazji.. może robić różnice tylko dla tych zapatrzonych w wyniki sprzedażowe i profile klientów koncernów fotograficznych. w dupiu to mam. wspaniałe aparaty.

co do pro3 - czy trzeba było dać stabilizację do puszki dedykowanej do używania ze szkłami 28-50mm? nie jestem przekonany. nie miałem nigdy aparatu ze stabilizacją i żyję. nie wiem tez ile stabilizacja bierze prądu.

ekran jest fajny. obudowa z tytanu - nie wiem na ile poprzednia była/nie była delikatna. nie wiem jak to wypadnie wagowo. dla mnie pro3 mogłoby być nieco cięższe, gdyż z lekkim 23/2 leży w ręce akcceptowalnie, ale body mogłoby ważyć więcej. miałem tytanowego olympusa OM, nie czytałem przy tej okazji wyrzutów i zastrzeżeń, że to ch*jowy pomysł z d*py żeby robić tytanowe body

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tryb ekspozycji, przysłona, czas, czułość... Gdyby to było na pokrętłach i pierścieniach, to taki wyświetlacz byłby niepotrzebny.
    tak i nie

nie patrzysz po trzech różnych miejscach, tylko masz wszystko w kupie. jakby to jeszcze czytelnie było zrobione...
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 24-10-2019 o 15:34

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    lejki są zaje*iste. kropka. ...
    Nie mowie ze nie... nawet powiem ze ufam na slowo. Napisalem ze nie jestem dentysta z uwagi na cene tych aparatow i obiektywow. Mam na mysli nowe.

Domyślnie

nie miałem nigdy nowej, same używki

ten sam case co z tym pro3 - mógłbym jeszcze mieć, gdybym miał choć cień uzasadnienia dla posiadania takiego aparatu

i jednocześnie - nie, te aparaty nic wspólnego ze sobą nie mają poza umiejscowieniem wizjera i nadużyciem są te wszystkie porównania 'leica dla biednych' i takie tam

leica dla biednych to był epson
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 24-10-2019 o 15:41

Domyślnie

Oba robią zdjęcia i oba są swojego rodzaju biżuterią fotograficzną, tylko jeden bardziej ekskluzywną, a drugi mniej.

J1
    Gość

Domyślnie

nie miałem nigdy nowej, same używki

...

24.340£ czyli 120,050.70 PLN

Jest uzywany... Wyglada prawie jak Pro 3. Tylko u dolu mu cos wyroslo

Gdyby ktos nie mogl pozwolic sobie na zakup calego obiektywu... mozna kupic... pol

Cena calkiem znosna... 1270£
    Ostatnio edytowane przez J1 ; 24-10-2019 o 15:52

Domyślnie

Oba robią zdjęcia i oba są swojego rodzaju biżuterią fotograficzną, tylko jeden bardziej ekskluzywną, a drugi mniej.
    nazywanie 'biżuterią' sprzętu odpowiedzialnego za - z grubsza licząc - 70% najlepszych kadrów historii fotografii jest taką ignorancją i nadużyciem żeojapiedrolę

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Jest uzywany... Wyglada prawie jak Pro 3. Tylko u dolu mu cos wyroslo
    znów - to nie na mnie robią wrażenie cyferki i wyniki sprzedaży

niech se to kosztuje ile chce, who cares?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Tylko u dolu mu cos wyroslo
    To battery grip, bo pewnie ma słaby akumulator

- - - - kolejny post - - - - - -

nazywanie 'biżuterią' sprzętu odpowiedzialnego za - z grubsza licząc - 70% najlepszych kadrów historii fotografii jest takim nadużyciem żeojapiedrolę
    Czasy się zmieniają. Dziś za 70% kadrów odpowiada iPhone, a firma odcinająca kupony on swojej historycznej działalności produkuje już tylko biżuterię.

J1
    Gość

Domyślnie

nazywanie 'biżuterią' sprzętu odpowiedzialnego za - z grubsza licząc - 70% najlepszych kadrów historii fotografii jest takim nadużyciem żeojapiedrolę

...
    To byly inne czasy... Leica byla narzedziem dla profesjonalistow i byla powszechnie uzywana. Tak jak dzisiaj konkursy fotografii prasowej wygrywaja glownie zdjecia zrobione Canonem i Nikonem.

Dzisiaj faktycznie to taka droga bizuteria fotograficzna... bardzo droga nawet bym powiedzial. Moze dlatego taka popularnosc pewnych modeli aparatow Fuji. Taka namiastka stylu za grosze

Domyślnie

Czasy się zmieniają.
    tak, choć to nic nie znaczy - szczególnie bez sensownego wniosku jakiegoś

Dziś za 70% kadrów odpowiada iPhone
    guzik prawda

zresztą - nie pisałem o zdjęciach jakichkolwiek a o najlepszych zdjęciach w historii fotografii, czytajmy ze zrozumieniem

firma odcinająca kupony on swojej historycznej działalności produkuje już tylko biżuterię.
    znów - to Was jarają te profile sprzedaży i to, czym zajmuje się jedna firma z drugą firmą

co w tym jest ekscytującego i kto ma z tym problem - za boga nieistniejącego nie potrafię pojąć

Leica, Fuji, Canon, Nikon - jedno zło, bezosobowe korpo, ch*jowe z samej zasady

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów