Close

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 199

Wątek: xpro3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Taka sobie manipulacja i odwracanie kota ogonem.
    Dyskusja dotyczy tego potworka najnowszego, a nie całej marki.
    .
    A tekst , że hie hie, sojowe late, hie hie to czym jest??? (obsmarkales sie ze smiechu, przyznaj!)
    Jak najbardziej ten "potworek"(hahahaha) odzwierciedla filozofię całej marki. Nie jest dla Ciebie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To że czegoś nie zrobiłeś/nie używasz o niczym nie przesądza.
    to akurat prawda

i jak tak patrzę po internetach, to ten classic negative wygląda dobrze - może pliki z Fuji w końcu zaczęłyby jakoś wyglądać..

zasadniczo podoba mi się ten aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Kolekcjoner. I nie odwracaj ogona że wartościując producentów według sprzedazy wcale ich nie wartościujesz
    Możesz pokazać w którym miejscu? Zacytować? Lecz swoje kompleksy gdzie indziej i przestań mi wmawiać rzeczy których nie robię!

Dla mnie Fuji to jedna z najciekawszych propozycji na rynku i z wielu względów bardzo dobrze że dalej istnieją na rynku foto. Jako że są dosyć dużą firmą to stać ich na wypuszczanie produktów niszowych. To jest prawdopodobnie ich element strategii rynkowej. Szkoda że takich firm nie ma więcej.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

po co Wy o tych strategiach?

jak kupujesz płatki owsiane, to myślisz czy są dobre czy nie, czy może raczej 'czy strategia wypuszczenia ich w więkzsym opakowaniu przyczyni się do zwiększenia sprzedaży'?

a dziurkacz do biura?

a buty?

a bieliznę?

ludzie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    to akurat prawda

i jak tak patrzę po internetach, to ten classic negative wygląda dobrze - może pliki z Fuji w końcu zaczęłyby jakoś wyglądać..

zasadniczo podoba mi się ten aparat
    Zasadniczo to warto się zainteresować tym co wychodzi ze sprzętu jako gotowiec. Ja odżyłem jako fotograf jak zacząłem używać jpgów. Godziny spędzone przy kompie wolę poświęcić na inne rzeczy. Fuji bardzo ułatwia to zadanie....

po co Wy o tych strategiach?

jak kupujesz płatki owsiane, to myślisz czy są dobre czy nie, czy może raczej 'czy strategia wypuszczenia ich w więkzsym opakowaniu przyczyni się do zwiększenia sprzedaży'?

a dziurkacz do biura?

a buty?

a bieliznę?

ludzie..
    A po co o tych płatkach i dziurkaczach ? Dla niektórych jest ciekawe jedno dla innych drugie - nie rozumiem co takiego złego w tym że ktoś się czymś interesuje...
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

bo to nie jest ciekawe

i zupełnie bez znaczenia i wpływu na fakt, jakim aparatem jest pro3

Domyślnie

czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego tak bardzo na nikoniarzach użytkownikom zależy na wolumenie sprzedaży aparatów / obiektywów jakiejś anonimowej, odhumanizowanej korporacji z Azji?

niech se tego karwa sprzedają ile chcą, what's the difference?
    A nie zauważyłeś, że my sobie tutaj jaja robimy?

OVF był do d*py i nie wierzę, że Fuji zrobiło to lepiej tym razem, także pomijalne
    Właściwie to zrobili to gorzej, bo zrezygnowali z powiększenia, więc jeśli używasz dłuższych szkieł, to masz tylko maciupką ramkę.

- AF był kosmicznie szybki w pro2 ze szkłami f/2 WR, więc tu gorzej na pewno nie będzie, a już to co było było wystarczająco do wszystkiego - pomijalne
    AF był taki, jak X-T2, a sporo ludzi narzekało, że ten nie spełniał ich oczekiwań.

- symulacje są zbędne bo puszką za 10 patyków i tak robisz RAWy - w życiu czy Fudżikiem którymkolwiek czy którąkolwiek Leiką nie zrobiłem ani jednego JPGa
    Ty nie zrobiłeś, a inni robią. Nie po to dali ekranik z wyświetlaniem symulacji, żeby z tych symulacji nie korzystać. Puszka ewidentnie jest adresowana do tych, którzy chcą robić JPEGi, niezależnie od tego, ile kasy na nią wydadza.

- nie wiem co to są funkcje przetwarzania obrazu
    Nie korzystasz z JPEGów, to nie wiesz
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    aparat apsc droższy od jednego z najlepszych jeśli nie najlepszego FF bezlusterkowego na rynku to troche kpina. A7III po promocji mozna kupić taniej od xpro3.
    nic najlepszego w Sony Alfa nie ma

to duża matryca obudowana bez ładu i składu guzikami i ekranami przez firmę robiącą walkmany i telewizory

Domyślnie

technicznie pro2 było idealnym aparatem. szybkie, sprawne, zaje*iście pomyślane urządzenie. pro3 może być tylko lepsze, to ewolucja jest. z kluczowych zmian - tylny ekranik, podbijający czynnik chcijto do wysokich rejestrów
    Wiele było zaje*istych aparatów, a i tak powstały kolejne, bo z czegoś te firmy muszą wypłacać pensje swoim pracownikom.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A nie zauważyłeś, że my sobie tutaj jaja robimy?
    nie

zauważyłem natomiast setki komentarzy pod różnymi wątkami 'to zmniejszy im sprzedaż', 'przez ten ruch Fuji/Sony/Canon/Nikon zostaną w tyle za Fuji/Sony/Canonem/Nikonem' itd..

Właściwie to zrobili to gorzej, bo zrezygnowali z powiększenia, więc jeśli używasz dłuższych szkieł, to masz tylko maciupką ramkę.
    używanie długich szkieł z tą puszką (ze wszystkim poza lustrzankami, ewentualnie live view na statywie), mija się z celem i zalatuje mistrzostwem w podcieraniu d*py szkłem

AF był taki, jak X-T2, a sporo ludzi narzekało, że ten nie spełniał ich oczekiwań.
    nie wiedziałem tego

używałem pro2

nie wyobrażam sobie szybszego AF

a jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie sytuacji, w których komukolwiek szybszy AF miałby być rzezcywiście potrzebny

- - - - kolejny post - - - - - -

Wiele było zaje*istych aparatów, a i tak powstały kolejne, bo z czegoś te firmy muszą wypłacać pensje swoim pracownikom.
    tak

i jest to tak samo ciekawe jak wolumen sprzedaży i zostawanie w tyle przez fuji/nikona/canona itd..

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów