Close

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 199

Wątek: xpro3

Domyślnie

Odnoszę wrażenie że cała strategia Fuji wygląda tak jakby im nie zależało na wielkiej sprzedaży. Ten aparat jest ucieleśnieniem tej idei .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie że cała strategia Fuji wygląda tak jakby im nie zależało na wielkiej sprzedaży. Ten aparat jest ucieleśnieniem tej idei .
    A kto powiedział że powinno zalezeć?
    Znam Cię 10 lat i zawsze patrzyłes na cyferki w tabelach sprzedaży. Ja w tym czasie pogoniłem super POTĘŻNEGO kanuna na rzecz fujika, zdążyłem zmienić na wyższy model i tylko się nabijam z brata i jego erki z plastikowym ciemnym półmetrowym spacerzoomem xD
    Niszowość to zaleta, nie wada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    A kto powiedział że powinno zalezeć?
    Znam Cię 10 lat i zawsze patrzyłes na cyferki w tabelach sprzedaży. Ja w tym czasie pogoniłem super POTĘŻNEGO kanuna na rzecz fujika, zdążyłem zmienić na wyższy model i tylko się nabijam z brata i jego erki z plastikowym ciemnym półmetrowym spacerzoomem xD
    A kto mówi że wada?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Ciekawe co dotychczasowi użytkownicy Xpro2 o tym ekranie sądzą.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gdyby zrobili normalny ekran i dodatkowo sprzedawali na niego dekielek, to nie dość, że sprzedaliby tych aparatów więcej, to jeszcze upolowaliby więcej łosi zainteresowanych takim dekielkiem
    czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego tak bardzo na nikoniarzach użytkownikom zależy na wolumenie sprzedaży aparatów / obiektywów jakiejś anonimowej, odhumanizowanej korporacji z Azji?

niech se tego karwa sprzedają ile chcą, what's the difference?

- - - - kolejny post - - - - - -

poza tym, po drugiej stronie JEST normalny wyświetlacz do przeglądania fotek

- inna matryca (pomijalne, chyba że w wideo)
    - inny wizjer, zarówno optyczny, jak i EVF
    - inny AF
    - inna migawka
    - inne symulacje
    - inne funkcje przetwarzania obrazu
    - inna matryca - pomijalne
    - wizjer EVF był do tej pory już bardzo dobry, więc może być tylko lepiej. OVF był do d*py i nie wierzę, że Fuji zrobiło to lepiej tym razem, także pomijalne
    - AF był kosmicznie szybki w pro2 ze szkłami f/2 WR, więc tu gorzej na pewno nie będzie, a już to co było było wystarczająco do wszystkiego - pomijalne
    - migawka - może, nie znam się, wątpię jednak by był to factor
    - symulacje są zbędne bo puszką za 10 patyków i tak robisz RAWy - w życiu czy Fudżikiem którymkolwiek czy którąkolwiek Leiką nie zrobiłem ani jednego JPGa
    - nie wiem co to są funkcje przetwarzania obrazu

technicznie pro2 było idealnym aparatem. szybkie, sprawne, zaje*iście pomyślane urządzenie. pro3 może być tylko lepsze, to ewolucja jest. z kluczowych zmian - tylny ekranik, podbijający czynnik chcijto do wysokich rejestrów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    - symulacje są zbędne bo puszką za 10 patyków i tak robisz RAWy - w życiu czy Fudżikiem którymkolwiek czy którąkolwiek Leiką nie zrobiłem ani jednego JPGa
    To że czegoś nie zrobiłeś/nie używasz o niczym nie przesądza.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A kto mówi że wada?
    Kolekcjoner. I nie odwracaj ogona że wartościując producentów według sprzedazy wcale ich nie wartościujesz

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Ciekawe co dotychczasowi użytkownicy Xpro2 o tym ekranie sądzą.
    A kogoś na nikoniarzach obchodzi zdanie faktycznych użytkowników, mam wrażenie że jest odwrotnie
    Czy sony czy z6 czy fuji ja widze że ludzie to głównie podkreślają jak bardzo dany sprzęt nie jest dla nich

J1
    Gość

Domyślnie

Gdyby zrobili normalny ekran i dodatkowo sprzedawali na niego dekielek, to nie dość, że sprzedaliby tych aparatów więcej, to jeszcze upolowaliby więcej łosi zainteresowanych takim dekielkiem
    A teraz wyobraz sobie... ten aparat w wersji limitowanej. Z bajeranckim dekielkiem i wygrawerowanym Twoim imieniem... zamow juz dzisiaj

ksh
    Gość

Domyślnie

...to nie jest marka dla każdego.[/ATTACH]
    Taka sobie manipulacja i odwracanie kota ogonem.
    Dyskusja dotyczy tego potworka najnowszego, a nie całej marki.

No i te fantasmagorie działu marketingu, który od dawna próbuje wmówić użytkownikom że niska sprzedaż to wynik tego że ich sprzęt jest niszowy = lepszy.

Ja w tym czasie pogoniłem super POTĘŻNEGO kanuna na rzecz fujika, zdążyłem zmienić na wyższy model i tylko się nabijam z brata i jego erki z plastikowym ciemnym półmetrowym spacerzoomem xD
    Nawet przy tak przyziemnej sprawie jak wybór sprzętu foto, próbujesz dokonać podziału na gorszych/lepszych, mądrych/głupich itd może zainteresuj się polityką bo to stara szkoła donka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    No i te fantasmagorie działu marketingu, który od dawna próbuje wmówić użytkownikom że niska sprzedaż to wynik tego że ich sprzęt jest niszowy = lepszy.
    ponawiam pytanie - na co Wy się ekscytujecie ilością sprzedanych egzemplarzy aparatów czy obiektywów?

JAKĄ TO KOMUKOLWIEK ROBI RÓŻNICĘ?

A puszka wygląda fajnie

Wszystkie aparaty od 10 lat robią zdjęcia wystarczającej jakości, więc o 0,5EV lepsze cienie czy światła czy o 500 lepsze ISO to są kwestie zupełnie pomijalne

Guzikologia jest dobra, dzięki temu nowemu ekranu jest jeszcze lepsza

Stylówa 9/10

Kupiłbym sobie gdybym miał choćby cień uzasadnienia dla tego aparatu

Może jak potanieje do obecnych rejestrów pro2 to nabędę

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów