Close

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

nie pisałem o cenach 40D, tylko D300 - bo ono z tej trójki body jest najdroższe. A mnie interesuje ze względów systemowych najbardziej ta cena.
    canon pewnie będzie bliższy ceny sony (albo na odwrót). Ciekawe jakie bajery tam wrzucą by zrównac sie ceną z canonem. Bo przy równych cenach ludzie wybiorą markę canon. Chyba nowe sony nie będzie kosztowało ze 3,5 tys, bo nowa 12 MP matryca musi im sie zwrócić.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie pisałem o cenach 40D, tylko D300 - bo ono z tej trójki body jest najdroższe. A mnie interesuje ze względów systemowych najbardziej ta cena.
    canon pewnie będzie bliższy ceny sony (albo na odwrót). Ciekawe jakie bajery tam wrzucą by zrównac sie ceną z canonem. Bo przy równych cenach ludzie wybiorą markę canon. Chyba nowe sony nie będzie kosztowało ze 3,5 tys, bo nowa 12 MP matryca musi im sie zwrócić.
    No właśnie ta cena budzi moje największe zastrzeżenia. Tak jak piszesz 3.5 tyś byłoby ok. ale ponad 5, a tak przynajmniej wynika z przeliczenia tych 1400Eur to już stanowczo za dużo. Zwłaszcza że na papierze to nowe Sony na mocarza nie wygląda.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Prezentacja i dane tech - oficjalne

http://a700.ic.cz/
    -------------------------
    S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele

Domyślnie

Zbyt drogo cenią... nikt rozsądny nie wejdzie w ten system.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

D80/D700
    N24-70, N18-70, N50, N85, S10-20, S70-300
    SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No właśnie ta cena budzi moje największe zastrzeżenia. Tak jak piszesz 3.5 tyś byłoby ok. ale ponad 5, a tak przynajmniej wynika z przeliczenia tych 1400Eur to już stanowczo za dużo. Zwłaszcza że na papierze to nowe Sony na mocarza nie wygląda.
    Nie bierzcie cen referencyjnych za ceny rynkowe, prawdziwa cena zakupu bedzie na pewno o wiele niższa, zwlaszcza po jakimś czasie od premiery. A700 to nie rewolucja ale ewolucja, a o jego przymiotach użytkowych przyjdzie się przekonać dopiero po pewnym czasie użytkowania.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Szkoda ze wywalili drugie kółko Była to fajna rzecz w 7D

Domyślnie

Jako uzytkownikowi D7D bardzo brakuje mi w nowym Soniaku drugiego kolka z kompensacja ekspozycji oraz rewelacyjnych bankow pamieci na kolku podstawowym...

To bylby duzy plus.

Tak to nie widze specjalnie czym mialaby zawalczyc z 40D... (D300 to moim zdaniem zdecydowany odskok funkcjonalno-uzytkowy, inna polka).

Mimo walecznych zapowiedzi Sony, na rynku Dslr bedzie pewnie nadal jak jest:

1. Nikon
    2. Canon
    3. Sony
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Optycznie to drugiego kółeczka brakuje wielu minoltowcom... ale okaże się czy wogóle będzie go brakować użytkowo - zastosowany joystick może być bardzo praktyczny no i jest dostępny pod kciukiem, czyli może być obsługiwany bez odrywania wzroku od wizjera. A program pamięci ustawień MR jest obecny na kółku.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Optycznie to drugiego kółeczka brakuje wielu minoltowcom... ale okaże się czy wogóle będzie go brakować użytkowo - zastosowany joystick może być bardzo praktyczny no i jest dostępny pod kciukiem, czyli może być obsługiwany bez odrywania wzroku od wizjera. A program pamięci ustawień MR jest obecny na kółku.
    To nie to samo. Kompensacje wykonywalo sie blyskawicznie i wygodnie, bez odrywania w ogole wzroku od wizjera, bez myslenia, patrzenia, chociazby w to co pokazuje wizjer, na czuja. Bomba to byla.

MR to nie to samo. Banki 1, 2, 3, pyk i blyskawicznie przekrecone, wszystko jak zaprogramowane, niezaleznie od ustawienia jakichkolwiek przelacznikow.

Musze wziac nowa Alphe w reke, zobaczymy...
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów