Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A ja bym się tak z tymi ocenami nie spieszył. Jak patrzę na te "szumowe" sample, to widzę, że większość z nich jest robiona w dość specyficznych warunkch. Jest kilka prostych regułek, które pozwalają robić dobre zdjęcia na wysokich ISO, oczywiście dla potrzeb, nazwijmy to, marketingowych, czyli w warunkch, w których wysokiego ISO wcale nie trzeba używać. Jak wiadomo D200 na wysokich czułościach szumi i nie słyszałem, żeby ktoś ustawiał ISO3200 (H 1.0). Ale takiego sampla daje się zrobić D200 na ISO3200 w kilka minut.

Tu jest większy rozmiar - 70% oryginału, bez żadnego zewnętrznego odszumiacza.

Chyba jest akceptowany? Gdyby się przez chwilę przyłożyć i popracować nad doborem kolorów i równomiernością oświetlenia, to byłby jeszcze nieco lepszy. Myślę, że te "przed produkcyjne" sample są robione przez ludzi, którzy dobrze wiedzą jak je należy robić.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 04-09-2007 o 18:06
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Chyba jest akceptowany? Gdyby się przez chwilę przyłożyć i popracować nad doborem kolorów i równiomiernością oświetlenia,
    Problem w tym, ze tak wysokich czulosci uzywa sie w warunkach, w jakich nie ma sie wplywu na nic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No właśnie o tym napisałem, właśnie tak się robi te sample. Widziałem już nawet takie na ISO1600, dopalane lampą. Dlatego bym nie przykładał zbyt dużej wagi do tych wszystkich sampli. A jak będzie? Pożyjemy, zobaczymy.
    Jacek

Uprawnienia umieszczania postów