Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Domyślnie

Edytowałem, coś mam intelektualnie zły dzień i mi się powaliło ze zwrotem pieniędzy z tego wszystkeigo.

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barjab Zobacz posta
    Edytowałem, coś mam intelektualnie zły dzień i mi się powaliło ze zwrotem pieniędzy z tego wszystkeigo.

Pozdrawiam
    nie trać głowy
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

Drodzy, mieszkam w Irlandii i tu nie ma czegoś takiego! Jest wymiana lub kaska.O reszte sie martwi sprzedawca bo on nabył jak klient trefny towar!I to jest nie tylko ze sprzetem. A co do FJ, mialem tam już dwie sytuacje ze chciałem puknąć gościa.Raz szukalem ramek do zdjec z podpórką sprzedawca pokazał gdzie sie znajdowały owe, zapłaciłem wziołem a to ścienne a z podpórkami nie ma!!! A on mi pieniedzy nie zwróci, bo się nie da, dzieki bogu bylem handlowcem wiec po 20min. rozmowy co można, a co nie wytłumaczylem jak może zrobić korekte na trefny towar jaki mi sprzedał i udało sie. Nastepnum razem szukałem ładowarki do beterii, była taka jakiej oczekiwałem za 120zl. Mówie ok, ale jak on minie może przekonać o ładowaniu paluszków normalnych i tych małych?
    Nie było widać mocowań,sprzedawca zakładać chce się o butelke koniaku!!!!
    Drodzy o co chodzi????
    Rozumie kupiłem jest dobrze, ale pomoc od nich !
    Widze czasami w FJ fajne promocje ale NIE KUPUJE!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    było, ale przypomnę: http://www.federacja-konsumentow.org...load/FS/1x.pdf
    w tym wypadku towar jest wadliwy
    jeżeli wierzyć tekstowi z linku, w takim przypadku wybór naprawa/wymiana należy do kupującego, czyż nie?

ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej..., art.8.1
    Chciałem tylko zauważyć, że tekst jest interpretacją ustawy i dotyczy niezgodności z umową kupna-sprzedaży. To jest bardzo ważne, bo oznacza to, że chodzi o wady występujące w momencie zakupu !

Na szczęście większość przypadków (również ten z bieżącego wątku) można podpiąć pod te ustawę, ale nie wszystkie.
    Czy zacinająca się po półtorarocznym użytkowaniu migawka jest wadą, która była w momencie zakupu? Nie zawsze. Jak to udowodnić, skoro przez 1,5 roku aparat robił idealne zdjęcia? Czy wtedy mogę iść do sklepu i oddać aparat, żeby mi bezpłatnie naprawiono? Proszę się nie zdziwić, jeżeli nie. Taki przypadek nie "podpina" się pod ustawę. Gwarancja już nie działa. I co wtedy? Amba.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

"(...);w przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili wydania" - Art.4.1 wspomnianej ustawy
    nie jest długa, warto sobie znaleźć i przeczytać
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy w razie konieczności zacytowanie sprzedawcy art.4.1 cokolwiek pomoże?
    Jeżeli nie to co wtedy?
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    Czy w razie konieczności zacytowanie sprzedawcy art.4.1 cokolwiek pomoże?
    Jeżeli nie to co wtedy?
    Przed wizytą zadzwonić do rzecznika praw konsumenckich - http://www.konsument.net4.pl/rzecznik.htm
    Tak przygotowany idziesz do sklepu, jak coś zaczynają ściemniać, nie wdajesz się w dyskusje, tylko znowu dzwonisz do rzecznika. Ci ludzie naprawdę pomagają i naprawdę angażują się w problemy konsumenta. Dlatego nie warto się szarpać ze sprzedawcą, który często nie zna prawa. Dzwońcie, dzwońcie i jeszcze raz dzwońcie - to nie boli!!!

Domyślnie

Bardzo dziękuję, wszystkim za wsparcie merytoryczne i duchowe .
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Powinno pomóc, sprzedawca ma 14 dni na odpowiedź, jeżeli nie przyzna racji możena wypisać wniosek do sądu p[olubownego a oni wyślą kogo trzeba do sklepu na mediacje i po sprawie.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów