Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisu Zobacz posta
    A nie grzebal kolega w ustawieniach aparatu i nie wlaczyl sobie przypadkiem funkcji podnoszenia lustra? Radze sprawdzic! Moze nie bedzie potrzebna zadna naprawa - lub na skroty - reset do ustawien fabrycznych body!
    Nie, nie jestem aż tak głupi .Funkcja podnoszenia lustra trochę inaczej działa. Nawet gdybym ją włączył, to po wyłączeniu aparatu, lustro powinno opaść, a tak nie jest. Aparat resetowałem. Myślałem nawet o ponownym wgraniu oprogramowania, ale bałem się ewentualnej utraty gwarancji.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Płaza Zobacz posta
    Nie, nie jestem aż tak głupi .Funkcja podnoszenia lustra trochę inaczej działa. Nawet gdybym ją włączył, to po wyłączeniu aparatu, lustro powinno opaść, a tak nie jest. Aparat resetowałem. Myślałem nawet o ponownym wgraniu oprogramowania, ale bałem się ewentualnej utraty gwarancji.
    Pozdrawiam.
    Wczytanie nowego firmware nie powoduje utraty gwarancji, ale moim zdaniem to nie jest kwestia softu i raczej to nic nie da.

Domyślnie

Też mi się wydaje, że będzie to kwestia mechaniki.Jakieś trybko się blokuje i dopiero przy ponownym wyzwoleniu migawki zostaje odblokowane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Płaza Zobacz posta
    Też mi się wydaje, że będzie to kwestia mechaniki.Jakieś trybko się blokuje i dopiero przy ponownym wyzwoleniu migawki zostaje odblokowane.
    Szkoda,ze Ci sie to przytrafiło, bo D80 to naprawde fajna puszka Zresztą jeszcze ją pokochasz

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    No właśnie, jak to nie ma zwrotów, a odpowiedzialność sprzedawcy, nie ma żadnej ?? Wymiana na inny egzemplarz z powodu niezgodności z umową zakupu !!! Sprzedawca sprzedaje, ja kupuję i płacę za pelnowartościowy towar, nie za uszkodzony ! Wada fabryczna, więc zwrot do punktu, w którym został zakupiony

kiedyś kupiłem 2 aparaty i obiektyw (za grubą kasę) bezpośrednio w Nikon Polsa; jeden z aparatów przyszedł uszkodzony; myślicie, że wymienili mi na nowy? musiałem czekac aaż Nikon naprawi aparat który Nikon sp....dolił.

Domyślnie Niezgodność z umową...

Cześć,
    problem tu polega na tym jak to udowodnić. Ostatnio na jednym z forum foto opisywano sytuację, gdy po sprawdzeniu u oficjalnego dystrybutora na PL okazało się, że szkiełko nie tylko było (nie)nowe, ale już kilkakrotnie ... naprawiane. A sprzedane jako ... nowe. I (próbowano lub) pobrano cashback za szkło :P Tak wynikało z dyskusji na forum. Fakt nie podlegający dyskusji. Szkło wymieniono od ręki. Gorzej jeśli takie szkło sprzedał mi ... oficjalny dystrybutor na PL Gdzie szukać pomocy ?
    Pozdr -
    - Janusz(W)
    "...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wiecie może gdzie we Wrocławiu jest dobry sklep z Nikonem?Tylko nie internetowe i żadne tam fotodżokery.
    Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź.
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

Witajcie!
    Kupiłem niedawno D40 we wspomnianej sieci FJ i jak się później okazało z błędem - nie wyłączała się elektronika, nawet po wyłączeniu przełącznikiem. Na drugi dzień zaniosłem tenże aparat do sklepu z żądaniem wymiany na sprawny i wolny od wad. Sprzedawcy owego sklepu byli życzliwi i chętni do wymiany na sprawny aparat, ale jak się okazało bez decyzji Centrali Nikona nie mogą tego zrobić.
    Po paru telefonach i faksie na którym należało zapewnić że aparat nie nosi cech używania i ok 2 godzinnym oczekiwaniu na decyzję jakiegoś pana Kazia lub Zdzisia udało mi się wymienić na nowy i sprawny.
    Wniosek stąd taki że to chyba Nikon mając sprzęt II gatunu na rynek wschodni, chce zrobić tzw dużą sprzedaż. Taka sytuacja jak wspomniana wcześniej nie mogłaby mieć miejsca na tzw. dawnym Zachodzie. Sądzę że NIkon Polska powinien zmienić stosunek do klienta bo to właśnie tu na rynku wschodnim są olbrzymie pieniądze do wyjęcia - Zachód dawno już kupił to co mu potrzebne...

Domyślnie

Witam

Po pierwsze przykro mi, iż autora wątku spotkała tak niefartowna sytuacja. Niestety pech i tyle chyba można powiedzieć. Przy masowej produkcji błędów niestety nie da się uniknąć.

Nie będę robił wykładu z prawa cywilnego ale odwiedź www federacji konsumentów i poczytaj co to jest odpowiedzialność za niezgodność towaru z umową, co to jest gwarancja i jak się te dwie instytucje mają do siebie. Dużo ci się wyjaśni. Słuchając niektórych z przedmówców daleko nie zajedziesz i tylko nerwów sobie napsujesz (nie wszystkich oczywiście).

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez barjab ; 30-08-2007 o 22:41
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

było, ale przypomnę: http://www.federacja-konsumentow.org...load/FS/1x.pdf
    w tym wypadku towar jest wadliwy
    jeżeli wierzyć tekstowi z linku, w takim przypadku wybór naprawa/wymiana należy do kupującego, czyż nie?

ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej..., art.8.1
    Ostatnio edytowane przez BugsBunny ; 30-08-2007 o 22:37
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów