Close

Strona 1478 z 1914 PierwszyPierwszy ... 47897813781428146814761477147814791480148815281578 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 771 do 14 780 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    ....jak to wyjdzie w praniu. Mała próbka jest już u Fujowców.
    Łatwo nie jest.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Museu Colecao Berardo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Żeby było co czytać. Po to się zazwyczaj wchodzi na fora. Albo przynajmniej niech jakieś zdjęcie wrzuci ten co nie musi, ale chce.
    Mozna pisać w innym watku, nie w tasiemcowym. I tak samo mozna czytac inne wątki.
    To od waszego nastawienia zależy czy bilans wyjdzie na zero. Ta uwaga nie do Ciebie, Ty się udzielasz w bardzo wielu miejscach i dlatego nie wiem dlaczego to ty poruszasz te kwestie. bo gdyby poruszyły to osoby "jednowątowe" (lekko przesadziłem) to jeszcze bym to zrozumiał. Stąd mój apel - wyjdźcie z kokonu, może gdzie indziej też znajdziecie życie na forum i bratnie dusze.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-12-2018 o 01:37

Domyślnie

Ale po co, kiedy w kokonie jest tak miło i przytulnie?
    Poza nim atmosfera, jak nie przymierzając na C-B.

A jeśli wytniecie, no cóż... Nic nie jest wieczne.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC00817a.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	714,1 KB
ID:	19001

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wojtku rozmawiamy, mówisz ze przestaniesz ale jednak .. kontynuujesz krucjatę. Mam na myśli te fragmenty zdjęć.
    Jacek, sorry, ale chyba usłyszałeś to, co chciałeś. A może i na odwrót? Bo też sądziłem, że się dogadaliśmy.
    Powiedziałem, że staram się odpuszczać i tonować różne inne - w moim pokręconym mniemaniu zabawne - rzeczy, ale tego jednego nie przestanę.
    Krucjata to krucjata. To jest mój wieloletni protest przeciwko przestarzałemu punktowi 17c regulaminu. Hosting, niestety, nie działa komfortowo, poza tym nie wszyscy życzą sobie wieszania tam zdjęć, tym bardziej, że teraz nie można już przymykać oczu na prawa autorskie. I np. dziś autor wiesza, a nazajutrz żąda usunięcia.

PS Powiedziałem Ci też, że usunięte wątki właśnie na takiej zasadzie chętnie przywróciłbym, bo należy się to ludziom, którzy komentowali. Jednak doszliśmy do zgodnej konkluzji, że lepiej przeczekać do nowego roku, bo ciało moderatorskie jest zbyt rozdrażnione. Lecz czy ja tu w ogóle będę po nowym roku, to już inna historia, bo skoro zamierzacie mnie tępić również za wrzucanie fragmentów linkujących do całości... Wciąż nie wiem co prawda, na podstawie jakiego przepisu, ale może "zastosowanie mają przepisy Kodeksu Cywilnego"?
    :any emoticon you like:
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Wojtku lubię Cię, więc sklecę kilka słów z sensem lub bez. Zastanawia mnie jaki jest cel tej Twojej krucjaty. Rejestrując się tu na forum zaakceptowałeś regulamin, w tym także punkt przeciwko któremu toczysz boje. Ja rozumiem chęć zmian, ale tą drogą raczej nie osiągniesz niczego. Mi też nie podoba się to, że biorąc sprzęt w sklepie muszę opróżniać portfel, jednak jakoś nie chce próbować krucjaty przeciwko temu, chyba wiesz dlaczego? Nie rozumiem też dlaczego, jeżeli źle się tutaj czujesz, wykonujesz masochistyczny manewr logowania się tutaj i wrzucania zdjęć? Przecież to forum nie ma listy obowiązkowej obecności i jak wiesz, możesz tu po prostu nie zaglądać i mieć więcej radości codziennego dnia (choć tutaj akurat jest element czerpania radości ze złośliwości, więc może dlatego?). Musisz mi uwierzyć, że problem dotyczący kilku forumowiczów, w tym Ciebie, nie jest na tyle istotny, żebyśmy sobie nim jakoś szczególnie zaprzątali głowy, szczególnie mając świadomość, że brak publiczności spowoduje znudzenie się tą krucjatą. No i pytanie jaki widzisz sens tej krucjaty? Na końcu może być marchewka satysfakcji własnego ego (w co wątpię), lub kij bana w tym wirtualnym świecie. Ze względu na charakter mojej pracy znam i rozumiem takie zachowanie wbrew wszystkim po to, żeby usatysfakcjonować swoje ego. Ale ten problem dotyczy ludzi, którym wyrastają pierwsze włosy na nogach, a nie siwieją ostatnie na głowie. Dlatego zastanawia mnie cała ta sytuacja, której szczerze mówiąc nie mam czasu i ochoty analizować dłużej w celu jej dokładniejszego zrozumienia...
    Odnośnie skasowanych wątków musisz wiedzieć, że to Ty nie okazałeś szacunku komentującym, bo jednak to Ty świadomie łamałeś zaakceptowany regulamin forum, na którym umieszczałeś zdjęcia. Natomiast musisz mi uwierzyć, że ja (i pewnie inni modzi też) mam na prawdę wiele ciekawszych rzeczy do zrobienia w ramach swojego wolnego czasu i dla dobra społecznego. Tak wiem, podjęliśmy się moderowania świadomie i dobrowolnie, ale z pewnością nie wybiorę grzebania w Twoich wątkach zamiast spędzenia czasu z rodziną na przygotowaniach świątecznych, więc sorki. Zmniejszenie zdjęć na własnym hostingu, to kilka kliknięć. Jak chcesz okazania szacunku dla komentujących, to możesz poświęcić chwilę własnego czasu, szczególnie że jednak to Ty spowodowałeś skasowanie własnych wątków.
    Na koniec życzę radosnych i spokojnych świąt, pełnych ciepła. Może kilka przemyśleń, które pozwolą jednak na normalne funkcjonowanie z nami, zamiast wymierzania w nas oręża wirtualnej śmieszności... Chcielibyśmy żebyś czuł się na tym forum tak dobrze, jak zarejestrowani użytkownicy Twojego forum u Ciebie, jednak tak jak tam stosujemy się do zasad Twoich, tak tu wymagamy stosowania się do naszych zasad... Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    ...Rejestrując się tu na forum zaakceptowałeś regulamin, w tym także punkt przeciwko któremu toczysz boje...
    Nie do mnie te słowa, ale skoro, jak się wczoraj dowiedziałem to ja tu rządzę to skuszę się na ostatni post w tym wątku. Masz rację regulamin jest, ale to nie znaczy, że jest on idealny. I tylko jeśli ktoś uważa, że nie jest to ma prawo (przynajmniej moralne) podjąć się próby jego zmiany. Taka manifa jak, z zachowaniem skali, pokojowe pochody w obronie jakichkolwiek wartości, które są ważniejsze od jakichś zasad, przepisów, ustroju itd. Wojtek łamie regulamin i wiele razy pisał dlaczego to robi oraz, że ma świadomość konsekwencji więc w tym sensie argument, że rejestrując się podpisało się cyrograf do mnie nie trafia. To coś takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo czyli łamanie przepisów w imię przekonań. Akurat w naszym kraju chyba każdy to rozumie. I oczywiście mam świadomość, że to wszystko brzmi trochę śmiesznie i górnolotnie, bo przecież gadamy tylko o jakimś głupim wątku i ogólnie zwykłych zdjęciach, ale to najlepsze porównanie jakie mi przyszło do głowy.

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    ...Nie rozumiem też dlaczego, jeżeli źle się tutaj czujesz, wykonujesz masochistyczny manewr logowania się tutaj i wrzucania zdjęć? Przecież to forum nie ma listy obowiązkowej obecności i jak wiesz, możesz tu po prostu nie zaglądać i mieć więcej radości codziennego dnia (choć tutaj akurat jest element czerpania radości ze złośliwości, więc może dlatego?). Musisz mi uwierzyć, że problem dotyczący kilku forumowiczów, w tym Ciebie, nie jest na tyle istotny, żebyśmy sobie nim jakoś szczególnie zaprzątali głowy, szczególnie mając świadomość, że brak publiczności spowoduje znudzenie się tą krucjatą. No i pytanie jaki widzisz sens tej krucjaty?...
    Może sensu w tym nie ma, ale to dokładnie taka sama sytuacja jak w przypadku modów. Po co się męczycie? Nikt wam za to nie płaci, satysfakcji za bardzo nie ma, wdzięczności tym bardziej a tylko odciąga to od rodziny, znajomych, przyjaciół. Ale mimo to robicie to, bo w jakimś stopniu zależy wam na forum. Nam, a przynajmniej mnie, do niedawna też na tym forum lub bardziej na tych kilku wątkach w innych systemach też zależało i dlatego coś tam w nich robiliśmy. Mimo, że nikt nie kazał. Zastanawiam się też co tak bardzo przyciąga innych, niby zdegustowanych naszymi wątkami, właśnie do tych tematów? Po co wchodzą do nich skoro wiedzą co w nich ujrzą? Po co klikają w odnośniki nielubianych użytkowników, których ksywki są im dobrze znane? Skoro źle się w nich czują to na kiego grzyba się unieszczęśliwiają i do nich zaglądają? I piszę tu bardziej ogólnie, bo myślę, że sam dobrze pamiętasz nasz inny wątek tego typu. Wiadomo było kto go założył, wiadomo było co w nim jest, nawet tytuł był na tyle dziwaczny, że od początku było wiadomo, że merytorycznych treści się w nim nie znajdzie. Wątek miał też swoich "fanów", którzy tam zaglądali, bo lubili, mimo że się nie udzielali. I mimo, że wątek był przeniesiony do w sumie niegroźnego działu cafe, z czego na początku byłem bardzo zadowolony, to i tak nas stamtąd wykurzono pod jakimiś dziwnymi pretekstami, np: że to niezgodne z regulaminem, że w cafe są zdjęcia. Jakiś absurd. Sam się udzielasz w bardzo dużym wątku cafe gdzie zdjęć wrzucacie bardzo dużo, i dobrze, i tam już jak widać te same "przepisy" (choć w regulaminie takich obostrzeń co do cafe nie znalazłem, może źle szukałem) nie obowiązują. Piszecie o jakiejś krucjacie, ale sami się zastanówcie czy nie prowadzicie podobnej, wymierzonej w pewnych użytkowników. To tyle ode mnie. Żegnam się też z tym wątkiem. Przez jakiś czas było fajnie, ale jak napisał nasz mądrutki Liguś, nic nie trwa wiecznie.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 23-12-2018 o 13:50

Domyślnie

Zastanawiam się, czy to nastrój przedświątecznego szaleństwa tak wpływa na humory?
    Bo, tak generalnie rzecz biorąc, podobno fotografujemy dla przyjemności (no, niektórzy jeszcze dla zarobku), ale na forum przecież nie bywamy dla zarobku, tylko właśnie dla przyjemności.
    Nie mam aparatu Sony (a nawet jestem wobec nich nastawiony krytycznie), ale mimo to chętnie tu zaglądam, o wiele częściej niż do innych wątków na tym forum, bo trafiały się tu fajne zdjęcia, zaglądali fajni ludzie, toczyły się fajne rozmowy o rzeczach ważnych, nieważnych, czasem o niczym. Wiem, w zasadzie w ogóle nie powinno mnie tu być, skoro nie mam Sony. W pewnym sensie łamię więc, nazwijmy to, "regulamin", bo pisuję "nie na temat". A mimo to jakoś jestem tu tolerowany.
    Szkoda trochę tego.
    A przy okazji: skutkiem wydzielenia podforów Sony i Fuji jest rozkawałkowanie, i to, że o wiele rzadziej zaglądam teraz do Fuji, które też chętnie obserwowałem, bo ludzie fajnie tam piszą i fajne zdjęcia wrzucają.
    Nie jestem przekonany, czy takie "porządkowanie" forów przynosi pożądane efekty. Z jednej strony może i pomaga utrzymać merytorykę wypowiedzi, ale zatraca zupełnie ducha wątków. Wątki mogą stać się bezosobowe, sterylne. Czy koniecznie wszystkim na tym zależy?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Tomku, napisałeś nauczycielską tyradę, która pięknie, retorycznie i dosadnie omija kwestie, które poruszyłem i, odwracając kota ogonem, próbuje zrobić ze mnie większego dupka, niż jestem.
    Wiele w Twoim poście prawdy, i równie wiele nieprawdy. Mimo wszystko zwalam to na nad- a zarazem niedointerpretowanie spowodowane niedoskonałością suchych liter. Niedoskonałość wirtualnej komunikacji.
    Nie mam jednak ochoty pisemnie bawić się w szczegóły i odnosić do poszczególnych niuansów, dlatego już chciałem pisać PM z prośbą o telefon. Jednak zrezygnowałem - nie chcę przeszkadzać w "świętach" i wesołych zatem życzę.

PS Nie tak dawno napisałeś coś w tym stylu do Bombla. I co? Zadowolonyś z rezultatu? Pozostali modzi też? I reszta forum? (Pytanie również retoryczne.)

PS2 Marcin, dziękuję.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ja zawsze patrzę na "Nowe posty" i tam nie ma znaczenia czy jest pod forum czy nie. No ale to trzeba dość często odwiedzać forum bo inaczej będzie za dużo "nowych" postów i wątków.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Strona 1478 z 1914 PierwszyPierwszy ... 47897813781428146814761477147814791480148815281578 ... OstatniOstatni