Szukaj
Nie jestem w 100% bo trochę zawsze przysypiałem na wykładach z DSP ( Digital Signal Processing)
ale jest coś takiego jak przetwornik A/D z modulacją delta sigma który pozwala na coś takiego
jak oversampling co w praktyce oznacza próbkowanie ze zwiększoną szybkością by uzyskać
więcej bitów informacji.
Dwukrotne zwiększenie próbkowania powoduje 1.5bita więcej informacji
Chyba rzeczywiście nieźle wam się przysypiało.![]()
Jacek
szkoda, że to już nie to samo forum...
Ja się zgadzam w 100% z krzysztofem jot. Poczekajmy aż będą w sklepach te aparaty, potem można zebrać patrzących na ilośc bitów zrobić fotkę dwoma aparatami jeden 12 drugi 14 bit. Oczywiście dokładnie ten sam motyw i pokazać fotki anonimowo, ciekawy jestem czy te ów różnice będą tak widoczne jak to przedstawia nam teoria... nie zawsze większa liczba oznacza przepaść jakościową. pozdrawiam
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
rożnice będą i to mogą być dość znaczne, ale... w przypadku przetwarzania potem tych zdjęć, jak zdjęcie pójdzie od razu prosto z aparatu na papier (ewentualnie po jakimś kadrowaniu itp) to raczej mało osob z przkonaniem powie to jest 12 bit a to jest 14 bit - nie oszukujmy się
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami