Close

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 123

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    teraz chyba widać po co jest trochę więcej bitów do przetwarzania obrazu (te 2 bity wbrew pozorom to jest bardzo dużo - 4 razy więcej możliwych wartości, ale aż o 49 152 poziomy więcej, bo 14 bit to 16 384 poziomy a 16 bit to 65 536)
    W przykładzie brakuje jeszcze obrazka z wynikowym sygnałem 2 bitowym, bo ten 3 bitowy jest wewnętrzny, a na zewnątrz powinien być nadal 2 bitowy.

Domyślnie

Nie jestem w 100% bo trochę zawsze przysypiałem na wykładach z DSP ( Digital Signal Processing)
    ale jest coś takiego jak przetwornik A/D z modulacją delta sigma który pozwala na coś takiego
    jak oversampling co w praktyce oznacza próbkowanie ze zwiększoną szybkością by uzyskać
    więcej bitów informacji.
    Dwukrotne zwiększenie próbkowania powoduje 1.5bita więcej informacji
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    W przykładzie brakuje jeszcze obrazka z wynikowym sygnałem 2 bitowym, bo ten 3 bitowy jest wewnętrzny, a na zewnątrz powinien być nadal 2 bitowy.
    mozesz dodac
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielin Zobacz posta
    Nie jestem w 100% bo trochę zawsze przysypiałem na wykładach z DSP ( Digital Signal Processing)
    ale jest coś takiego jak przetwornik A/D z modulacją delta sigma który pozwala na coś takiego
    jak oversampling co w praktyce oznacza próbkowanie ze zwiększoną szybkością by uzyskać
    więcej bitów informacji.
    Dwukrotne zwiększenie próbkowania powoduje 1.5bita więcej informacji
    jakośtak to było (3 lata temu na równiez przysypianych wykładach )

Domyślnie

Chyba rzeczywiście nieźle wam się przysypiało.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Chyba rzeczywiście nieźle wam się przysypiało.
    :P, Jacku co chcesz - wykłady z gosciem 70 lat, ledwo słychac go było i w dodatku o 17 godzinie w piątek, to co miałem robić? to nie moja działka więc musiałem tylko na wykładzie być aby podpisać listę obecności (wiem że marnie to brzmi ale taka rzeczywistość polskich uczelni)

Domyślnie

ja też się usprawiedliwiam -miałem je o 8:30 czyli w środku nocy
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    :P, Jacku co chcesz - wykłady z gosciem 70 lat, ledwo słychac go było i w dodatku o 17 godzinie w piątek,
    Cos jednak pamietasz . Cichy dziadek byl, ale moze na podswiadomosc dzialal.

Domyślnie

Ja się zgadzam w 100% z krzysztofem jot. Poczekajmy aż będą w sklepach te aparaty, potem można zebrać patrzących na ilośc bitów zrobić fotkę dwoma aparatami jeden 12 drugi 14 bit. Oczywiście dokładnie ten sam motyw i pokazać fotki anonimowo, ciekawy jestem czy te ów różnice będą tak widoczne jak to przedstawia nam teoria... nie zawsze większa liczba oznacza przepaść jakościową. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

rożnice będą i to mogą być dość znaczne, ale... w przypadku przetwarzania potem tych zdjęć, jak zdjęcie pójdzie od razu prosto z aparatu na papier (ewentualnie po jakimś kadrowaniu itp) to raczej mało osob z przkonaniem powie to jest 12 bit a to jest 14 bit - nie oszukujmy się

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów