Szukaj
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Witam,
Mam pytanie. Gdzieś czytałem, że przy 14-bitowych zdjęciach szybkość zdjęć seryjnych spada w D300 do 2,5 klatki na sekundę.
Czy ktoś widział gdzieś w specyfikacji taką informację?
Pozdr.
PM
Widzialem to tyko na digitareview, ale nigdzie indziej łącznie ze specyfikaccja fabryczną nie znalazlem potwierdzenia tej informacji.
Dziękuję za odpowiedzi,
Mam nadzieję, że jednak tak nie jest z tymi 2,5 klatkami.
Trochę słaby wybór: szybko albo dobrze ...
Bo 2,5 klatki to szybko nie jest ...
Pozdr.
PM
Nic o zwalnianiu akurat nie mówiono, jedynie o obsłudze 14bitowych plików przez konwertery RAW. Ustawialem w menu 14 bit NEF i D300 walił z pełną prędkością. Aczkolwiek jak napisalem, byla to wczesna wersja demo. Nie mnie jednak, nie widze nigdzie w oficjalnych danych takiej informacji, a raczej być powinna.
Witam,
rozdzielczość koloru (12/14bit) ma się ni jak do rozpiętości tonalnej (DR), znaczy nie determinuje większej, choć (mam nadzieje) w D300/D3 oczywiście można spodziewać się wzrostu rozpiętości tonalnej gdyż ta troszkę kuleje w cyfrze i jest polem do popisu. Dla mnie to drugi najważniejszy parametr w body.
Pozdrawiam,
Andi
hyhy na CB uczepili sie tego 2,5fps - oj chlopcy kanonowcy a raczej fanboye strasznie opluwaja nikona
ze d3 w trybie dx ma tylko 5mpix - tylko zapomnieli boroki ze szkla dx to tylko kity i pare szerokich - reszta od zawsze jest FF
az zal czytac jak sie zaperzaja - aa najwieksza wada d3 - za drogi
hmm jesli o mnie chodzi to i 5d jest za drogi - d200 tak samo
kanoniarze wysnuli teze ze 14 bit jest interpolowane w nikonie i dlatego wolniej robi zdjecia - a canonach jest14 bit i tak naprawde nikon nic dobrego nie pokazal
Skontaktuj się z nami