Ale spamujeszWłodarze forum będą niepocieszeni
Viva la revolution.
PS Być może przegramy, ale nie oddamy wątku bez walki.
Szukaj
Ale spamujeszWłodarze forum będą niepocieszeni
Viva la revolution.
PS Być może przegramy, ale nie oddamy wątku bez walki.
Dzięki Czornyj! Fe 85mm 1.8 to naprawdę całkiem fajne szkło, choć nerwowo potrafi potraktować tło. Oł jee, Oł jee!
Co prawda chwilowo już go nie mam, ale myślę wrócić na wiosnę do niego. Póki co rok miałem TYLKO owe 85, a od pół roku TYLKO fe 55mm 1.8 i lampę 45rm. Starczy do moich wypociń.. Kiedyś mi się chciało (mieć/nosić wiadra szkieł) teraz już mnie się nie chce.![]()
A takich modelek i drygu do tematu portretu mogę tylko pozazdrościć..
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 06-12-2018 o 11:25
Właśnie to, jak traktuje tło szalenie mi się podoba - paradoksalnie jest o wiele bardziej malarskie od cajsów, do tego 2-3x tańsze, lekkie, maleńkie, ultraszybkie, ciche i ostre fhjJedyna jego wada to że jest 85-tką, a nie 50tką...
Mnie się bokeh Sony też podoba, ale z tego co widziałem to Batis ma podobny, przynajmniej na przykładach, które oglądałem, bo nigdy nie miałem. Przy czym ponoć Sony jest odrobinę "szersze" od Batisa, czyli bliżej 50ki![]()
Ogólnie szkło fajnie maluje i złego słowa nie powiem. Pozbyłem się bo potrzebowałem większej gotówki. Ale, tak jak wspomniałem, wracam, na bank do niego. Na pewno ma więcej plusów niż minusów. Bokeh w WIĘKSZOŚCI przypadków jest zdecydowanie na plus. A gabaryty, cena tylko skłaniają do zakupu.
Edyta: Skoro już temat FE 85/1.8 został poruszony to pospamuję trochę.. Tak, dla niezdecydowanych..
![]()
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 06-12-2018 o 12:35
1.8? Eee… Ciemniak.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
My, plebejusze, musimy się ratować takimi półśrodkami
Skontaktuj się z nami