Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: debiut

Domyślnie

o ile to bylo mozliwe (nie wiem,ale chyba ciezko o to bylo) to ja bym szukal jakiegos ujecia domku na ktorym byloby jak najmniej tych duperelkow dookola - kibelki, laweczki jakas latarenka chyba, a moze byla opcja zrobienia zdjecia z dalszej/duzo dalszej odleglosci? duperlki by tak nie rozpraszaly a i moze jakos by zagralo...hm..z bezkresem morza druga wersja troche agresywnie bije po oczach (ale tylko miejscami
    Pozdrawiam
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Druga wersja bardziej mi sie podoba, ale chyba za blisko przynajmniej mam takie odczucie, ładne kolory. <Ok>

pozdrawiam
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    świecącym, wypalonym "barierkom" mówimy stanowcze nie!
    Tak, to prawda. Barierki jasne jak neony. Powinnaś użyć masek do swojej obróbki, która chociaż dobra i słuszna dla reszty obrazka, to jednak barierkom zaszkodziła.

Domyślnie

dziękuje za uwagi ,

Niestety obrabiam zdjęcia na laptopie , a wiadomo LCD laptopowe nie nadaje się do obróbki zdjęć . Dlatego pewnie nie widzę przepałów "barierki "
    to i owo...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miloko Zobacz posta
    dziękuje za uwagi ,

Niestety obrabiam zdjęcia na laptopie , a wiadomo LCD laptopowe nie nadaje się do obróbki zdjęć . Dlatego pewnie nie widzę przepałów "barierki "
    Laptop jest bardzo dobry do obróbki. Można go tak samo wykalibrować jak normalny ekran. A jeśli chodzi o przepały, to widać je na histogramach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Laptop jest bardzo dobry do obróbki. Można go tak samo wykalibrować jak normalny ekran. A jeśli chodzi o przepały, to widać je na histogramach.
    hmmmm a jak to zrobić ?( moja wiedza na temat kalibrowania i ogólnie elektroniki jest znikoma ), ale to pytanie , to nie w tym dziale powinno paść

oj tam , taka pycia kreseczka na histogramie ,że jej prawie nie widać ( no dobra, są przepały )
    to i owo...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miloko Zobacz posta
    hmmmm a jak to zrobić ?( moja wiedza na temat kalibrowania i ogólnie elektroniki jest znikoma ), ale to pytanie , to nie w tym dziale powinno paść
    Zrobiłem to tylko dwa razy i wiem że chodzi o to aby sobie sprawić taką specjalną przyssawkę do ekranu. Najważniejsze jednak jest to że ta przyssawka przychodzi razem z instrukcją obsługi. Zatem cała umiejętność kalibracji polega na wykonywaniu tego co instrukcja każe - krok po kroku...
    I to wszystko co zapamiętałem z tej kalibracji. Jeżeli ktoś zapamiętał więcej, to znaczy że zaprząta sobie umysł zupełnie bezużyteczną wiedzą...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów