moja pierwsza fotka wstawiona na tym forum,proszę o szczere opinie
Szukaj
moja pierwsza fotka wstawiona na tym forum,proszę o szczere opinie
to i owo...
Nieźle. Co prawda zostawiłeś halo dookoła budynku, co gorsza zostawiłes ciemną plamę w LD, która nie ma ładnego wydźwięku winiety, tylko plamy brzydkiego cienia właśnie - ale widać, że starania są.
Minus za horyzont w idealnej połowie, plus za niebo; minus za halo, ale plus za budynek...
Czyli pół na pół...![]()
dzięki za uwagi, bardzo trafne na dodatek
czekam na spostrzeżenia innych forumowiczów
to i owo...
Obrazek ciekawy, ale według mnie parę poprawek trzeba nanieść.
Jak się skadruje tak że się lewy dolny róg się pokryje z końcem płota, czyli się pozbędzie tego bloku po lewej i betonowego chodnika na dole, to horyzont akurat wypadnie w 1/3. Wtedy dom jednak wyjdzie za bardzo centralnie, to wtedy trzeba po prawej stronie uciąć równo z ławką aby tą ławkę wyrzucić - ona jest raczej niepotrzebnym elementem. Wtedy kompozycja wyjdzie też prostsza.
Ponadto to co powiedział Bombel jest prawdą - ta poświata dookoła domu bije w oczy.
dobry debiut
bez dołu (chodnik) chyba byłoby jeszcze lepsze
Za kolegami, chociaż ta betonowa łata w lewym rogu, to całkiem ciekawa jest, ale trochę inny kadr by się przydał, bo za dużo elementów i oczka biegają.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Inne ujęcie , hmmm już się nie nadaje raczej do tego wątku, a raczej do "Grafika....."
co sądzicie?
to i owo...
No to ładnie to podciągnęłaś. Całkiem, całkiem...
Pewnie tylko przednia ściana domu ciut za bardzo się świeci. Ale tylko ciut. Poza tym reszta powiem że bardzo ciekawie wyszła.
O, bym zapomniał - trzeba koniecznie wystemplować ten pomarańczowy śmietnik. Koniecznie!
A jak się nie da wystemplować, to przynajmniej zamalować na jakiś niewidoczny szary kolor.
świecącym, wypalonym "barierkom" mówimy stanowcze nie!![]()
Skontaktuj się z nami