Close

Strona 198 z 217 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    .W każdym aparacie możne nie podglądać zrobionego zdjęcia.
    Furmanką można jechać tylko wolno.
    1. Można, ale wszyscy podglądają. To siedzi w psyche. Nie patrzenie na wyświetlacz jest tak łatwe jak rzucenie palenia albo nie przekraczania 50 w mieście.
    2. I ta Leica jest jak taka nowocześniejsza furmanka. Fotografowanie takie jak dawniej (choć cyfrowe).

Bronię Leiki, choć absolutnie nie mam zamiaru jej kupić. Mam jedną, z 1934 - Leica Standard.

Domyślnie

a ja lubię np. D80 bo nie ma live view, podgląd po zrobieniu mam wyłączony i często nie patrzę na efekt po każdym zdjęciu.
    jakiś taki spokój i skupienie gdy celuje przez wizjer. brak mi go w fajnych aparatach np. fuji x70, i nikonie A. a i kliszowce wcale mnie nie ograniczają.
    tak że nawet rozumiem podejście leiki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    1. Można, ale wszyscy podglądają. To siedzi w psyche.
    A w takich na przyklad bezlustrach, właśnie możliwość zobaczenia dopiero co zrobionego zdjęcia w wizjerze, jest podawana jako jedna z większych zalet...
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    1. Można, ale wszyscy podglądają. To siedzi w psyche.
    I tak i nie. Ja zerkam na wyswietlacz w spokoju po zakonczeniu temtu, lub w przerwie. A i tak, nie przegladam zdjec, tylko kontrolnie sprawdzam czy matryca nie pekla.
    Tego typu aparat podobalby mi sie bardzo gdyby:
    1. Wajcha do naciagu faktycznie naciagalaby migawke + dodatkowy, dolaczany maly motorek jak za starych czasow.
    2. Dolaczany (maly, plaski) EVF pozwalaby na kadrowanie i przegladanie zdjec. Powinno zostac do UWA i tele - jak visoflexy za starych czasow.
    3. Akumulatorki bylby w postaci AA - nie trzeba by sie bylo martwic, ze za jakis czas skoncza je produkowac, a i pojemnosci moglyby sie zwiekszac w miare postepu technicznego.
    4. Tam gdzie teraz jest on/off, powinna byc korekcja ekspozycji, ISO tak jak w pokretle czasow w starej CL, on/off/WiFi jak obecnie pod spustem, a zamiast glupiego pokretla iso z lewej strony, do ktorego trzeba uzywac reki zwyczajowo "opartej" na obiektywie - maly, okragly wyswietlacz e-ink z licznikiem zdjec i poziomem baterii.
    5. To juz kosmos, ale newralgiczne czesci aparatu czyli matryca i procesor, powinny byc wymienialne przez uzytkownika w chwile i bez zadnych narzedzi. Cos jak zmiana karty CF.
    6. Nie wiem jak jest w obecnej wersji appki i M10D, czy mozna kadrowac na zywo - w M10 i starym programie sie dalo i tak powinno pozostac. Niestety w M10 kamera gubi polaczenie z WiFi po sleepie. Moze to zminili, nie wiem, uzywam starej wersji.

Za taki aparat moglbym przeplacic.
    Ostatnio edytowane przez Keek ; 30-10-2018 o 15:07

Domyślnie

Brak telewizora rozpętał burzę, znaczy ma to jakiś sens.
    Leica Q2 na horyzoncie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Za parę lat zrobią M11 z telewizorem i marketing zrobi z tego wielką innowację...
    ... będzie można jeszcze bardziej podwyższyć cenę

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Leica Q2 na horyzoncie.
    Coś wiadomo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    A w takich na przyklad bezlustrach, właśnie możliwość zobaczenia dopiero co zrobionego zdjęcia w wizjerze, jest podawana jako jedna z większych zalet...
    Oczywiście. Ludzie są różni (i dobrze, bo nie jest nudno). Są tacy co wola robic tysiąc zdjęci wybierać i sa tacy co wolą zrobić rolkę filmu.
    Fanom EVF próbuję czasami tłumaczyć, że to co podają jako zaletę ma też wadę. Kij ma dwa końce. Norma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Coś wiadomo?
    Podobno w maju2019

Wysłane za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Coś wiadomo?
    Pikseli mają dowalić, reszta to samo.
    Leica rumors
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 31-10-2018 o 00:00
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 198 z 217 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208 ... OstatniOstatni