Szukaj
Już nie mogę się doczekać.
Wysłane radiotelegrafem z szalupy ratunkowej
Hm się słyszało od jakiegoś czasu że niedługo canon ma wejść w bezlustra (z jakimś 28-70/2 i 50/1.2 oraz czarymary 35/1.
( https://www.sonyalpharumors.com/comp...-f-2-0-lenses/ )
a tu ponoć panasonic też coś kombinuje z FF. Jak będą 4 systemy bezluster FF to może znajdę coś idealnego pod siebieTa leika jednak do mnie nie przemawia;p
Jak widać starczy na ortografii
Fuji też ma wielkie kloce w ofercie. Pewne parametry muszą ważyć.
A jak by patrzeć na tę logikę z wielkością body i szkieł to matryce powinny mieć po prostu limit 12-24MP i obiektywy nie musiały by być tak ogromne;p
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Nowy jesteś na forum, więc, linkując, Ci wybaczam:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=129696
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Jakoś dziwnym trafem mam z 4 adaptery "nie padnięte" i tyleż samo padniętych (z przegrzania) microSD z różnych urządzeń: telefonu, rejestratora samochodowego i kamery sportowej. W związku z tym zbyt ryzykowne jest robienie zdjęć na tym nośniku. Poza tym znany z odzyskiwania danych kolega Marek S. notorycznie i cyklicznie nie poleca korzystania z kart microSD do fotografii, ze względu na trudne i kosztowne odzyskiwanie danych z tego nośnika.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
OK. Rozumiem. Ja akurat miałem do czynienia z padniętymi kartami SD i padniętymi adapterami. Nie zdarzyło mi się (jeszcze) padnięcie karty micro SD, ale pewnie wszystko przede mną.
Natomiast niewątpliwie karty micro SD są silnie zgubliwe.Trzeba uważać przy wymianie, bo jak upadnie w trawę, to przepadła.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Naklej żarówiasty kawałek folii
Każdy uczy się na własnym doświadczeniu, więc całkowicie rozumiem.
Z ciekawości padły przy zapisie np. video, czy odczycie ?
MicroSD Sony z nowszych serii którą ostatnio kupiłem powinna pracować nawet przy max temperaturze 85C,
oczywiście nie jest podane jak długo
A to jest ciekawe, system zapisu, plików powinien być identyczny na SD i microSD,
Poza tym czip który siedzi w SD jest prawdopodobnie fizycznie identyczny z tym w microSD,
oczywiście porównując ten sam typ karty tego samego producenta.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 31-08-2018 o 20:31
Skontaktuj się z nami