Close

Strona 1331 z 1914 PierwszyPierwszy ... 331831123112811321132913301331133213331341138114311831 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 301 do 13 310 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Wstępne symulacje gabarytów tego nikona wyglądają mało zachęcająco. O ile potwierdzą się, duże bydle będzie...
    Mają być od razu dwa aparaty, jeden szybkostrzelny a drugi o wysokiej rozdzielczości. Coś jak serie A7 i A7R. Ciekawe czy wzorem Sony zdecydują się na takie samo opakowanie w obu aparatkach czy może jednak zastosują obudowy różnej wielkości. Wolałbym to drugie, bo faktycznie o ile ergonomia pewnie na tym nie straci to duże i cięższe bezlustra (przy braku innych opcji) to dla mnie duży minus. Fuji czy Olympus stosują różne obudowy dla różnych serii i jest to moim zdaniem bardzo dobry pomysł.

Domyślnie

A mnie wręcz odwrotnie mala puszka nie interesuje. Jeżeli ergonomicznie Nikoś mnie nie przekona do nowego korpusu, to nawet 58mm za pol darmo nie pomoże Przez "małe puszki" już przeszedłem. Bez sukcesu.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Ja to doskonale rozumiem i dlatego wolałbym, żeby Nikon nie szedł drogą Sony tylko robił bezlustra o różnych rozmiarach. Dla pro i entuzjastów ergonomii coś większego a dla reszty coś mniejszego. Coś w stylu X-PRO2 -> X-T2 -> X-T20.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jeśli wierzyć tym rumorsom to jedna pucha będzie duża, dużo pikselków i świetne ISO czyli to co najlepsze z matrycy można wyciągnąć w najnowszej technologii, druga puszka może być mniejsza z "normalnymi" parametrami ale to co mnie ciekawi czy będzie to tania puszka ( tańsza niż A7III ) ale też i gorsza tak na poziomie A7mkII co może wielu satysfakcjonować ale i wielu będzie hejtować, czy jednak Nikon wrzuci kozaka jak A7mkIII i mimo że taka sama cena to to jednak będzie tą tańszą ?
    Trudno wróżyć jak to będzie faktycznie, fakt jest że dla nikoniarza obecnie jest dziura w lustrach z tanią pełną klatką, D650 jest odwlekany już drugi rok, może być taka sytuacja że będzie ta luka wypełniona bezlustrem ?

Domyślnie

W tych rumorsach chyba nie ma nic o relacji wielkości obu puszek? Nie piszą też, że druga będzie normalna. Rozgraniczenie wygląda raczej tak, że jedna będzie miała wysoką rozdzielczość a druga będzie szybkostrzelna (co moim zdaniem sugeruje raczej poziom A7III, przynajmniej w kwestii możliwości foto).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NickOnMe Zobacz posta
    @marcin90 dzięki za odpowiedź o A7. Trochę tylko obawiam się o tego kita

Kolega wcześniej niepotrzebnie popisał się elokwencją o 3400 i zepchnął mi pytanie w mało interesującą stronę. Gdybym potrzebował info o 3400, to bym pytał w innym dziale. Zwłaszcza, że sam mam D7200 i nie zamierzam robić kroku w tył.
    Nie bój się kita, to bardzo przyzwoity optycznie obiektyw. Przymnkięty o jedną działkę produkuje bardzo fajnie zdjęcia. Nie, żeby było jakieś mydło na pełnej dziurze, po prostu po przymknieciu jest lepiej. Poza tym bardzo fajnie pracuje pod światło. Żeby nie było, to nie jest zachwyt nad pierwszym aparatem, poprzednio miałem Canona 70d najpierw z C17-55 2.8, potem z sigmą 17-50 2.8. A ze zdjęć z a7 jestem najbardziej zadowolony

Domyślnie

Jeśli chodzi o obiektywy, to Nikon musi albo szybko wypuścić ich co najmniej kilkanaście, albo zapewnić choćby częściową wsteczną kompatybilność przez sensowne adaptery. Pamiętajmy, że to są aparaty SYSTEMOWE - bez systemu będzie jedna wielka klapa, o czym niektóre firmy się przekonały.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ja to doskonale rozumiem i dlatego wolałbym, żeby Nikon nie szedł drogą Sony tylko robił bezlustra o różnych rozmiarach. Dla pro i entuzjastów ergonomii coś większego a dla reszty coś mniejszego. Coś w stylu X-PRO2 -> X-T2 -> X-T20.
    Pisząc o "normalnych rozmiarów" puszce, miałem na myśli swoje preferencje. Tez rozumiem , ze inni mogą mieć różne potrzeby i priorytety. Ucieszył bym się, gdyby Nikonowi te puszki się udały, bo jest to niewątpliwie zakręt w historii firmy i jej przyszłość może zależeć od tego jak go wynegocjują.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Jakie kilkanaście obiektywów.
    Popatrzcie na Sony, Olka, Canona.

Jak przez najbliższe lata będą po 4 szkła rocznie to będzie super.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Wstępne symulacje gabarytów tego nikona wyglądają mało zachęcająco. O ile potwierdzą się, duże bydle będzie.
    Ciekaw jestem też czy dadzą stabilizację matrycy w korpusie, bez tego porażka....
    Duze zachęca; ) i chcę grip by sie dobrze trzymał w pionie.
    Myślę ze będą ze dwie serie rozmiarowe. Jesli startuja z kitem o jasnosci 4 tzn że uwzględniają tych co chcą małych szkieł i chyba nie zabiją ceną.
    Troche dziwnie z nazewnictwem. Podobno Z5 i Z7. A co z kolejnymi modelami? Będą mark II itd? Wolalem jak cyferki rosły.

Strona 1331 z 1914 PierwszyPierwszy ... 331831123112811321132913301331133213331341138114311831 ... OstatniOstatni