Close

Strona 1310 z 1914 PierwszyPierwszy ... 310810121012601300130813091310131113121320136014101810 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 091 do 13 100 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    ...Czyli pomijając już jakość wykonania, zdawałoby się porządnych reporterskich tele, same korpusy nie są jeszcze na tyle dopracowane, lub istnieją trudne do obejścia ograniczenia konstrukcyjne, by stanowiły one na dzisiaj realną konkurencję dla duopolu. I to na przykładzie A9, bo o A7 nawet nie wspominam.
    Pewnie znowu wyjdę na nawiedzonego obrońcę Sony, ale ta (z odnośnika) opinia moim zdaniem jakaś taka mało miarodajna jest. Pan testujący mimo, że chyba znany fotograf, nie zauważył nawet, że foci w trybie aps-c a nie ff, sprzętu chyba za dobrze nie zna, bo miał trudności z ustawieniem aparatu a ponadto użył obiektywu z mocowaniem A przez przejściówkę, która ma własny moduł AF i opisał wrażenia z użytkowania tego combo, co w sumie więcej mówi o samej przejściówce i raczej nie wyczerpuje tematu odnośnie możliwości aparatu. Bo ta przejściówka (o ile używał najnowszej od Sony) ma sporo ograniczeń. Na końcu sam dodał, że ciekaw jest współpracy z natywnym obiektywem.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 01-08-2018 o 17:47

Domyślnie

Być może masz rację, jednak ja mając poważną kwotę do wydania i konkretne wymagania co do reporterki, raczej nie szedłbym w eksperymenty.

Czepnąłem się czasu reakcji migawki, zakładając że po wszystkich machinacjach z przejściówką AF jest już zblokowany. Poza tym inne wymienione zastrzeżenia, czyli wizjer i ergonomia nie zależą od adaptera.

P.S.
    Zauważyliście, że od wczoraj jest jakby bardziej... merytorycznie?
    Żartowałem.

Domyślnie

Nie chce mi się wracać do tego artykułu, ale nie chodzi tam po prostu o opóźnienie jako takie, od przyciśnięcia spustu do momentu zrobienia zdjęcia? Jeśli tak to trudno określić czy nie ma to nic wspólnego z użytą przejściówką i jej AFem. Co do wizjera to nie widziałem tam chyba narzekań na klarowność, wielkość, zaczernienie czy smużenie, odświeżanie także raczej nie chodzi tu o to, że wizjer się nie nadaje do pracy tylko o to, że fotograf ma inne przyzwyczajenia. A to dwie zupełnie różne sprawy. Wielkość czy ergonomia mogą przeszkadzać to fakt, szczególnie z dużymi szkłami, ale sam autor postawił zastrzeżenie, że aparat się trudno trzyma bez gripa. A grip jest na rynku i można go kupić także przynajmniej częściowo problem mógłby się rozwiązać. A czy by się rozwiązał to się nie dowiemy, bo pan fotograf go nie zabrał lub nie miał takiej możliwości. Dlatego właśnie do tak nieprzygotowanych recenzji podchodziłbym z dużą rezerwą. Co nie znaczy, że część z tych rzeczy nie dałoby się potwierdzić albo, że już gdzieś nie zostały potwierdzone. Dla mnie A9 to za drogi sprzęt bym się nim aż tak bardzo interesował.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 01-08-2018 o 18:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Porównanie sony, canona i nikona 70-200 przez lensrentals.
    https://www.lensrentals.com/blog/201...f4-comparison/

Załącznik 12216

Jak wynika z testu jakość szkieł bardzo zbliżona. Canona najlepszy na 200mm, na czym najbardziej
    mi zależało. Mój adapter obsługuje wszystkie funkcje włącznie z wykrywaniem twarzy...
    chyba, że o czymś nie wiem W dzień ostrzy super, w trudnych warunkach zwalnia, ale to dotyczy
    niestety wszystkich szkieł. Pełną opinię na ten temat wyrobię sobie pewnie dopiero przy najbliższym koncercie.

Absolutnie nie chciałem dyskredytować 70-200 Sony, nigdy nie miałem obiekcji co do jakości wykonania
    innych szkieł tej firmy. Z 70-200 to niestety wtopa. Któż wie, być może w nowszych sztukach
    cichaczem poprawiono ten problem, nie wszyscy oficjalnie przyznają się do swoich wpadek
    Nie działa Tobie Lock-on AF, AF w strefie i coś tam jeszcze - to raz. Dwa - pełne śledzenie AF w serii może być tylko i wyłącznie w trybie low (A7R3/3 daje 3 kl/s, A7R2/2 daje o ile się nie mylę 1kl/s) - oczywiście możesz ustawić prędkość na maks, ale wówczas AF ustawiany jest na sztywno na pierwszej klatce w serii i dalej już nie śledzi, zatem kiszka.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Nie jestem pewny, bo dopiero ostatnio gdzieś o tym przeczytałem, ale w tych chińskich, malezyjskich, singapurskich przelotkach chyba nie można ustawić AFu hybrydowego, czyli zostaje albo fazowy albo kontrastowy, a co za tym idzie większość ficzerów typu wykrywanie twarzy czy oka (to ostatnie chyba też nie działa we wszystkich przelotkach) działa tylko przy ustawieniu AFu kontrastowego a ten może być wolniejszy i mniej wydajny w gorszych warunkach oświetleniowych.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 01-08-2018 o 18:47

Domyślnie

Ponoć Sony obniża ceny na wiele modeli. Szkoda, że a7 III nadal ma cenę z czapy w porównaniu z USA, czy innymi normalnymi krajami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ten canon ale bez stabilizacji to taka sama konstrukcja ?
    Wtedy by to cenowo lepiej wyglądało w porównaniu do tego ze stabilizacją.
    Canon ze stabilizacją jest nieco zmienioną konstrukcją tego bez - ostrzejszy, zwłaszcza w rogach.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nie jestem pewny, bo dopiero ostatnio gdzieś o tym przeczytałem, ale w tych chińskich, malezyjskich, singapurskich przelotkach chyba nie można ustawić AFu hybrydowego, czyli zostaje albo fazowy albo kontrastowy, a co za tym idzie większość ficzerów typu wykrywanie twarzy czy oka (to ostatnie chyba też nie działa we wszystkich przelotkach) działa tylko przy ustawieniu AFu kontrastowego a ten może być wolniejszy i mniej wydajny w gorszych warunkach oświetleniowych.
    Nie wiem jak w tych tanich rpzelotkach to wygląda, ale w MC11 i Metabones wykrwyanie twarzy działa w A7II/R2 zaś w A73/R3 działa dodatkowo wykrywanie oka.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Tani Viltrox III wykrywa twarz na A7II.

cdc
    Gość

Domyślnie

EF 70-200/4 IS jest z 2006 roku.
    Canon bez IS to jeszcze większy staroć -z 1999 roku.

Jest od niedawna IS II.

Ze wszystkich Sony FE najsłabszy (pod względem rozdzielczości) w porównaniu z konkurencją jest 24-70/4.

Polecam https://www.lensrentals.com/blog/ bo testują rozdzielczość 10 egzemplarzy każdego obiektywu i to na nieskończoności.
    Testy, szczególnie obiektywów szerokokątnych, na małych tablicach -czyli małych skalach odwzorowania mogą wprowadzać w błąd co do ich przydatności do np. krajobrazu.
    Ostatnio edytowane przez cdc ; 01-08-2018 o 19:12

Domyślnie

To jest wszystko tak wciągające, że zdjęcia robię już tylko wtedy, gdy nie mam netu.

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 1310 z 1914 PierwszyPierwszy ... 310810121012601300130813091310131113121320136014101810 ... OstatniOstatni