Zatem kto lub co Cię tu przyciąga?
Szukaj
Zatem kto lub co Cię tu przyciąga?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ja już takie bzdury w tematach technicznych, pisane na serio i odnoszące się do techniki czytałem (także na waszych forach -przykładzik http://www.canon-board.info/sprzet-f...ml#post1373521 ) i nikt tego nie moderował
-choć to ewidentne wprowadzanie w błąd czytających...
Ostatnio edytowane przez cdc ; 26-07-2018 o 22:26
Żartowałem z tym technicznym. Ogólnie olewam to. Pojawi się jakiś ciekawy wątek bez spiny to równie dobrze mogę i tam coś wrzucić. Jeśli inni koledzy czują się na siłach ciągnąć ten wątek na 100% merytorycznie to się nie będę w to wtrącać. Nie jest wykluczone, że będzie bardzo ciekawy.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 26-07-2018 o 22:21
Zdziwisz sieForum jest ogólnodostępne. Nie ma tajnych działów ani zastrzeżonych tylko dla posiadaczy jednego typu aparatu. Każdy forumowicz może czytać i pisać w każdym wątku.
A tu jest trochę tak, że świetnie się bawicie w swoim gronie. I ok. Ale jak się pojawią ktoś nowy nie zgadzający się choć troszkę z wami - to go albo wyśmiewanie albo totalnie igorujecie. Wątki mają mieć funkcję poznawczo wyjaśniającą.
Dlaczego nie umieszczacie zdjęć w dziale zdjęciowym?
A może umieszczajcie te zdjęcia właśnie w dziale zdjęciowym a tam pod zdjęciami gadajcie sobie do woli ?
róbta co chceta...
Cofnij się o kolejna stronę i o kolejną. To wcale nie chodzi o 5 komentarzy pod zdjęciami Umbry, bo chwile wcześniej są podobne komentarze pod zdjęciem dzika jakie dał cz4nuch itd. itd.
Gdyby pitolenie było wyjątkiem to by nie było reakcji. Ale tu pitolenie to norma.
Tego tematu nie poruszyliśmy. "Załatwienie" problemu z jedną osobą nic nie zmienia, bo tu trzeba się na coś umówić z całą grupa ludzi, nie tylko z Tobą czy Owainem.
Zdaję sobie sprawę, że bywam tu postrzegany jako jeden z większych pitolników, jednak z tym twierdzeniem nie mogę się zgodzić. Grono jest zawsze otwarte i nikt nie jest wyśmiewany. Bo chodzi o to, by grono się powiększało, a nie odwrotnie. Jeśli zdarza się jakieś "ignorowanie", przyczyną jest zapewne brak wiedzy na dany temat. Ja zawsze chętnie odpowiem na czyjś problem, o ile będę wiedział, inni pewnie też.
Czasy, kiedy było parę tematów i wątków na krzyż, już dawno minęły. Teraz nikt nowy nie będzie się przez to wszystko przebijał.
Tak działa FB, ktoś ma problem, zadaje pytanie, dostaje odpowiedź i temat umiera. Czyli żyje tyle, co jętka.
Mnie taka formuła nie odpowiada, dlatego nie uczestniczę dyskusjach na FB.
@rycerz - pytanie zasadnicze: jeśli skanalizujecie wątek ten i poboczne, a akurat zaopatrzę się w nowe bezlustro Canona, to gdzie mam dawać swoje wypociny i swoje gnioty? Bo forum Canona ani FB mnie nie interesuje.
Nie macie panowie jakiegoś rozdwojenia jaźni z tymi zdjęciami? Było już na ten temat kilka dyskusji i z tego co pamiętam to akurat Wy do wrzucania zdjęć zachęcaliście. Jest przynajmniej kilka powodów dla których niektórzy wrzucają zdjęcia tu a nie do działów zdjęciowych. Dla niektórych jest to hobby i dobra zabawa a nie konkurs fotograficzny. Nie każdemu zależy na tym by ktoś oceniał jego zdjęcia pod kątem technicznym (na tym forum przeważnie sprawdza się przepały i czy horyzont prosty). Sporo osób, które tu piszą i wrzucają fotki i tak ma świadomość tzw. błędów i nie potrzebuje tego typu analizy. A Ci co potrzebują wrzucają zarówno tu jak i do wątków zdjęciowych. A najważniejszy powód jest taki, że spora część z tych zdjęć nie prezentuje jednak jakiegoś wysokiego poziomu, służy tylko podtrzymaniu dyskusji i jako same zdjęcia po prostu się nie bronią. Ale czasami mimo jakichś rażących błędów jest na tych zdjęciach coś co warto zaprezentować. Albo i nie warto, ale co to szkodzi? Krzywdy wielkiej nie ma.
A z tym wyśmiewaniem i ignorowaniem to moim zdaniem gruba przesada. Ja gdy znam odpowiedź na jakieś pytanie to chętnie odpowiadam, tu albo na privie. Są w tym wątku osoby, teraz miłośnicy porządku jak rozumiem, które kiedyś notorycznie ubogacały ten wątek jakimiś dziwnymi wstawkami, bawili się w psychoanalizy "wyznawców Sony" itd i nawet wtedy z nimi dyskutowano zamiast raportować. Dyskutuje się tu nawet ze 100% trollami, którzy co chwila nawiedzają ten wątek i przynoszą nam dobrą nowinę z kościoła Fuji, Canona czy Nikona. Oczywiście żarty też się pojawiały, ale osobiście przeważnie nie widzę w tym nic złego.
PS No, ale OK. Sam jestem ciekaw jak będzie wyglądał ten wątek gdy zamieni się w 100% merytoryczny i nie będzie tu zdjęć oraz wygadywania głupot. Jeśli o mnie chodzi to droga wolna.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 27-07-2018 o 07:45
Akurat do wątku o korpusach sony w dziale sprzęt i akcesoria przyciąga mnie próba dowiedzenia się czegokolwiek o tym sprzęcie.
Aktualnie z tego wątku mogę się dowiedzieć, zaraz, właśnie... że gipsowy kot złapał pasożyta?
Z pewnością, dzięki temu, zdobędę wiedzę na temat sprzętu.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Skontaktuj się z nami