Close

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 191

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Tu masz 3200 z topowej puszki Canona, króla niskich szumów:

http://pic.eo2u.com/attachment/photo...5833702044.jpg

Bez przesady, 3200 z detrójki jest na prawde bardzo dobre!
    Z tym królem to bym nie przesadzał. Moim zdaniem w D3 powinno być zauważalnie lepiej choćby ze względu na rozmiar pikseli.
    Co do tych szumów to dużo szumu wokół tego tematu. Myślę że w produkcyjnych egzemplarzach będzie tak jak być powinno czyli klasyka dla cmos-a. Nie spodziewam się tutaj ani specjalnego cudu ani niczego złego.

Aha jeszcze jedno a propo's "wreszcie macie normalny sprzęt". Tzn. ja bym chciał jednak do krajobrazu puszkę z sensorem CCD (wysokie iso zupełnie zbędne) o poziomie obrazowania tak jak w niektórych Nikonach. Warto sobie zdawać sprawę że jak się jedno zyskuje to się drugi traci. Oddanie kolorów w CCD dla mnie przy krajobrazie to kolosalna zaleta. Tego mi zresztą brakuje w Canonach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-08-2007 o 23:06
    Pozdrawiam
    Marcin

Kaleid
    Gość

Domyślnie

To nie w tym rzecz. Canon generalnie wypadał na tym polu zauwazalnie lepiej, jednak milo bylo zobaczyc ze Nikon poprawił się w tym temacie i zrobil puszkę która rowniez jest w tej kwestii bardzo dobra. Moze sie w koncu skonczy narzekanie na szumy, chociaz jak widac nie kazdemu i tak się dogodzi

Domyślnie

A co rozumiesz przez pojęcie "klasyka dla CMOS-a"? Tak jak w Kodaku DCS Pro? Tak jak w Canonie D30? Tak jak w Nikonie D2X? Klasyczne CMOS-y szumiały jak turbosprężarki...

Nie ma co dywagować, bo to się staje cholernie nudne. Poczekamy - zobaczymy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A co rozumiesz przez pojęcie "klasyka dla CMOS-a"? Tak jak w Kodaku DCS Pro? Tak jak w Canonie D30? Tak jak w Nikonie D2X? Klasyczne CMOS-y szumiały jak turbosprężarki...

Nie ma co dywagować, bo to się staje cholernie nudne. Poczekamy - zobaczymy.
    Wiesz dla mnie klasyka to klasyka ..... no wiesz .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    gdzieś pisałeś, że używasz eosa 30d; mam rozumieć, że u ciebie af nie działa?
    Stary, ja mam zawsze biale kruki. Matrycowy w moim D80 tez dzialal jak nalezy.
    Nikon F-501, Canon 30D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A mój D200 miał banding jak ta lala, ciekawe co dostanę z D300

sv
    Gość

Domyślnie

A mój D200 miał banding jak ta lala, ciekawe co dostanę z D300
    mój też miał cieszę się, że chwilowo jestem szczęśliwym nieposiadaczem nikona

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ale akurat całkiem ładnie go usuneli w serwisie To trzeba im zaliczyc na +

sv
    Gość

Domyślnie

Ale akurat całkiem ładnie go usuneli w serwisie To trzeba im zaliczyc na +
    no jasne; przecież d200 nie ma bandingu podobnie jak d300 nie szumi przy 6400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    no jasne; przecież d200 nie ma bandingu podobnie jak d300 nie szumi przy 6400
    Ojejku, 99% Canonierow na CB pialo z zachwytu nad obrazem z 20D/30D, a moj 30D jest nieakceptowalny powyzej ISO800.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów