Close

Strona 1254 z 1914 PierwszyPierwszy ... 254754115412041244125212531254125512561264130413541754 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 531 do 12 540 z 19131
    ksh
    Gość

Domyślnie

Czy pierwsze A7 też dostało aktualizacje z 14bit raw tak jak drugie modele ?
    A7II to też zapis video w formacie xavc jeśli kogoś to interesuje.
    Współpraca z adapterami bardziej zaawansowanymi od strony AF, mamy wybór typu af i większą współpracę rozpoznawania jak i af-c.

Domyślnie

A7 jest lżejsza, mniejsza, bardziej konsekwentna w swej brzydocie, z czasem zaczynającej się podobać. Jakość w obu ta sama, tj. wystarczająca.

A7II najbardziej odczuwalny jest dla mnie większy wizjer ułatwiający pracę z manualami i lepsza responsywność, szybkość włączania. W AF przepaści nie ma, stabilizajca się przydaje.

Ogólnie to brać co się tanio trafi - świetny, na szczęście mocno niedoceniany sprzęt w śmiesznie niskiej cenie.

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie wiem jak w af-s ale af-c odczuwalnie jest lepsze w dwójce, jedynka gubiła mi strasznie ale czy to przy dluższym uzywaniu da się odczuć to nie wiem, mi przeszkadzało.

Dla mnie najważniejsze jest układ pokręteł, spustu i mniej ale też przydatne dodatkowe funkcyjne.

Domyślnie

Brak stabilizacji przeżyję, brak 14 bitowych RAWów też. I w zasadzie ta pierwsza wersja mi odpowiada, z jednym zastrzeżeniem właśnie. Najbardziej martwi mnie kwestia tych odblasków na matrycy. Nocne zdjęcia robię sporadycznie, ale wschody i zachody już się zdarzają. I przeglądnąłem masę zdjęć w Internecie, oczywiście widać te odblaski na nocnych zdjęcia, ale nie znalazłem takich typowych z niskim słońcem w kadrze. I jeśli to występuje sporadycznie, to mogę z tym żyć. Ale jeśli byłoby to poważne, to wolałbym pewnie już zacisnąć zęby i dopłacić do drugiej wersji.

Domyślnie

........
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC8259-Edit jjjjj.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	1,46 MB
ID:	11419
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matie14 Zobacz posta
    Brak stabilizacji przeżyję, brak 14 bitowych RAWów też. I w zasadzie ta pierwsza wersja mi odpowiada, z jednym zastrzeżeniem właśnie. Najbardziej martwi mnie kwestia tych odblasków na matrycy. Nocne zdjęcia robię sporadycznie, ale wschody i zachody już się zdarzają. I przeglądnąłem masę zdjęć w Internecie, oczywiście widać te odblaski na nocnych zdjęcia, ale nie znalazłem takich typowych z niskim słońcem w kadrze. I jeśli to występuje sporadycznie, to mogę z tym żyć. Ale jeśli byłoby to poważne, to wolałbym pewnie już zacisnąć zęby i dopłacić do drugiej wersji.
    Trochę tego popełniłem, kompletnie nie wiem o co kaman z tymi odblaskami:
    https://www.instagram.com/marcinczornyjkaluza/?hl=pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa
    Wpisów
    7

Domyślnie

Miałem dwa razy A7 I, teraz mam A7 II. IMHO dwójka lepsza we wszystkim oprócz rozmiaru i wagi oraz jakości obrazka - taki sam w obu.
    Odblaski z matrycy w jedynce przeszkadzają. I to wcale nie tak rzadko.
    Stabilizacja - rewelacja. Niby ~2 EV tylko, a jednak ISO 800 a 3200 to różnica...
    Poza tym co wymienili przedmówcy dwójka ma dokładniej wykonany bagnet - obiektywy lepiej się klinują. Natomiast w jedynce wygodniejsze jest przednie kółko sterujące, co dla mnie, fotografującego tylko w Av, jest istotne.
    Gdyby kasa grała dużą rolę wybrałbym jedynkę z FE 28 2.0 w cenie dwójki (super szkiełko). Gdyby forsy stykło - brałbym dwójkę.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Trochę tego popełniłem, kompletnie nie wiem o co kaman z tymi odblaskami:
    https://www.instagram.com/marcinczornyjkaluza/?hl=pl
    Wydaje mi się, że widać ja na nocnych zdjęciach ze źródłami światła bliżej brzegu kadru. Nawet w tej wielkości fotek...

Domyślnie

Dozbierać kasy i kupić dwójkę.
    Napisał ktoś o mocowaniu bagnetu w jedynce?
    W dwójce nie ma problemów, w jedynce coś tam trzeba wymieniać.

Kupując jedynkę zawsze będzie gdzieś tęsknota ... , dlaczego nie dwójka ?
    A może trójka ...

Domyślnie

...może pozbyć się wszystkich tęsknot za jedną razą i kupić IIIkę

Domyślnie

Co się szczypać? Od razu A9.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 1254 z 1914 PierwszyPierwszy ... 254754115412041244125212531254125512561264130413541754 ... OstatniOstatni