9tka ponoć działa tylko z Dżimasterami.
Szukaj
No to co za problem? Kupujesz Dżimastery do kompletu.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
................................
- - - - kolejny post - - - - - -
Ostatnia seria z A9 RSz dżimasterami f 0,95.
Najnowsza wersja z odblaskową matrycą , ciasnym bagnetem, jądrową baterią i atomowym aefem.
Wyprodukowana 1 sztuka specjalnie dla mnie.
Body wysadzane macicą perłową, spust to 1 karatowy brylant.
Całe Wetzlar zalane łzami, że nie kupiłem od nich.
Ktoś mi podskoczy?
Wygląda to mniej więcej tak, jak w tym wątku. Podobno odblaski pojawiają się głównie w fotografii nocnej.
https://www.dpreview.com/forums/thread/3613281
Kilka moich pstryków z Bieszczad w eksperymentalnej obróbce.
Aparaty: Sony a7m2 i Sony A6300. Co prawda A6300 kupiłem głównie do filmów, ale podczas wycieczek górskich nie odstaje od pełnej klatki.
Obiektywy: Sony 16-35 f/4 i 70-200 f/4, dla mnie idealny zestaw do podróżowania z aparatami. Stałki zostają przeważnie w domu. Generalnie bardzo to fajnie ze sobą działa.
Dla mnie osobiście 16-35 f/4 od Sony deklasuje nikonowskie 16-35. Jedyny mankament to wysuwający się tubus. Jakby to szkło miało ogniskowanie wewnętrzne, byłby ideał. Obrazek daje bardzo ostry, stabilizacja działa super, zwłaszcza ze stabilizowanym A7m2. Zakres ogniskowych idealny pod wycieczki. No i metalowa obudowa, która daje poczucie solidności. Po roku użytkowania szkła nie wykazuje oznak "rozklekotania" czy jakiegokolwiek zużycia. Nie widać też paprochów w środku, chociaż trochę biegam po polu, gdzie się kurzy.
70-200 f/4 - tu również bez zastrzeżeń. Działa szybko, ostro, chociaż z A6000 mam wrażenie, jakoby ciężej było zrobić ostre zdjęcie niż z A6300 czy A7m2. Pewnie to sprawa AF-u.
![]()
Ostatnio edytowane przez fan911 ; 10-07-2018 o 11:11
Skontaktuj się z nami