Close

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 191

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    no bardzo fajne faktycznie. Tylko jakoś również nie wierzę temu zdjęciu, a to z prostej przyczyny. Ktoś stosuje ISO 3200 i uzyskuje czas 1/1600 sek. Czyli: - światła tam było w bród. To zresztą widać, bardzo mało cieni. Podobne zdjęcie przy odrobinie wprawy można 20D zrobić Wiadomo wszak, że szumy wyjdą w cieniach i w złym oświetleniu.

Aby was nie denerwować, bo wytoczycie wszystkie działa aby mi udowodnić to przyznam, że jeśli będzie w każdych warunkach tak jak jest na tym samplu, to będzie bardzo dobrze. Bez oszałamiających rezultatów ale bardzo dobrze. Pożyjemy zobaczymy - czekam na sample z koncertu, teatru lub ślubne bez lampy. One powiedzą całą prawdę.

BTW, 5D przecież wcale nie ma najniższych szumów! 20D ma najniższe szumy. Tylko przy FF i genialnej jakości obrazu ten szum mniej szkodzi zdjęciu. Znajomy Nikoniarz, który niedawno przeszedł na Canona 5D, a któremu notorycznie pożyczam 135/2.0 robi w kościele zdjęcia bez lampy w jpg prosto z puszki na ISO 3200. Genialne. I tego wam życzę. Czas, abyście w końcu mieli normalny sprzęt.

P.S> tak dla nerwa - mnie to wygląda na FF (front focus)
    Ostatnio edytowane przez kubaman ; 27-08-2007 o 21:37
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    chyba wszyscy się rzucili na te linki, bo nic mi nie wchodzi :/
    israel, ja wiem przecież że to może być fake. Równie dobrze nie musi. Dlatego się zmartwiłem i czekam na coś, co mnie upewni, że konkurencja zaistniała i naprawdę, a nie na panierze będzie tylko lepiej.
    Mysle ze porownujac wiecej szczegolow tych exifow bedzi mozna znalezc wiecej dowodow ze cos nie za bardzo z tym bylo - jak np inna wersja exifa. Np w tych ktore wrzucil chyba Kaleid juz jest wersja 2.21 czyli taka jak powinna byc... a wracajac wlasnie do nich - ja tam ekspertem nie jestem ale wydaje mi sie ze te zdjecia wygladaja bardzo ladnie
    A tak w ogole mysle ze najlepiej bedzie poczekac na jakies pewne testy.

p.s. jakby ktos nabyl D3 a szumy bylyby dla niego tak straszne ze chcialby go zniszczyc/wyrzucic to chetnie mu zapewnie schronienie :P (to znaczy D3 a nie wlascicielowi )
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Czas, abyście w końcu mieli normalny sprzęt.
    Sprzęt to my od dawna mamy normalny, przynajmniej z działającym AFem Faktycznie, wyzsze czulosci nie byly nigdy mocną stroną Nikonów, ale przeciez nie tylko na tym opiera się fotografia. W kazdym badz razie, zrobiono w tym kroku ogromny postęp.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 27-08-2007 o 21:52

Domyślnie

Kubaman obiecałem sobie, że nie będę się z tobą kłócił (obiektywni.pl), ale pisząc, że przez ostatnie kilka lat użytkownicy Nikona nie mieli normalnego sprzętu, po prostu się ośmieszasz, a co gorsza - założę, się że celowo - podbijasz wojenny bębenek. Uwierz, że zdecydowanie lepiej porozmawiać o zdjęciach, niezależnie od tego, czy będą to twoje ptaszki i zdjęcia teatralne, czy moje landszafty (nędzne, bo z nienormalnego sprzętu).

Domyślnie

Kaleid, widac wyraznie, ze szumy sa nieduze, jednak po zachwytach wszystkich tych, ktorzy w lapkach te aparaty mieli, wnioskowalem takie szumy przy ISO 3200 w D300 a nie D3. Owszem -- jest swietnie, ale IMO nieadekwatnie do enutzjazmu osob, ktore puszki macaly i zdjecia ogladali. Ot -- nieco przeliczylem sie ze swoja wyobraznia. Ale co tam -- dwa zdjecia to troche malo, zeby ocenic faktyczne mozliwosci. Z niecierpliwoscia czekam az sie pojawi wiecej -- i przede wszystkim na 100% pewnych sampli.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

RAF: mylisz się,
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Faktycznie, wyzsze czulosci nie byly nigdy mocną stroną Nikonów, ale przeciez nie tylko na tym opiera się fotografia. W kazdym badz razie, zrobiono w tym kroku ogromny postęp.
    były ich piętą achillesową i bolączką (no kurcze, póki co są dalej..)
    To oczywiście tylko mały obszar fotografii, choć dla mnie na przykład niezwykle ważny bo focę teatr.
    W każdym razie, idzie ku lepszemu i mnie to niezwykle cieszy.
    Ostatnio edytowane przez kubaman ; 27-08-2007 o 22:25

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kaleid, widac wyraznie, ze szumy sa nieduze, jednak po zachwytach wszystkich tych, ktorzy w lapkach te aparaty mieli, wnioskowalem takie szumy przy ISO 3200 w D300 a nie D3. Owszem -- jest swietnie, ale IMO nieadekwatnie do enutzjazmu osob, ktore puszki macaly i zdjecia ogladali.
    To co w sobote widzielismy bylo na prawde bdb Pamietaj ze to wszystko sample z prototypowych modeli z nie skończonym softem. Przewaznie sample z przedprodukcyjnych puszek Nikona byly tragiczne..teraz jest bardzo dobrze

Domyślnie

Czas, abyście w końcu mieli normalny sprzęt.
    Znaczy taki, w ktorym na przyklad dziala AF?

Mamy, mamy, to raczej Wy nie macie.
    Nikon F-501, Canon 30D

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Znaczy taki, w ktorym na przyklad dziala AF?

Mamy, mamy, to raczej Wy nie macie.
    gdzieś pisałeś, że używasz eosa 30d; mam rozumieć, że u ciebie af nie działa?

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów