Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    A więc bylem w Studio5S. O samym studiu mogę się wypowiadać w superaltywach samych. Pan Rafał super człowiek i dużo mi rozjaśnił i pokazał. Jak zobaczyłem jak jest wykonana komora lustra w D810 to się nie dziwię, że takie rzeczy się dzieją. Za przeproszeniem, ale ten materiał wygląda jakby był przetopiony z zabawek marnej jakości i zafarbowany na czarno. Tragedia. Najgorsze, że Pan Rafał mówił, że podobnie to wygląda w przypadku D850. Do końca sezonu pociągnę na Nikonie, co później, to już wyjdzie w praniu. Bardzo mi się nie podobało to co zobaczyłem. Zmieniać body co sezon i tracić na tym, żeby tylko nie mieć tych objawów to dla mnie głupota. Kupować najwyższa serię reporterską i dźwigać co sobotę na śluby, to też dla mnie przerost formy nad treścią i zabójstwo dla kręgosłupa.
    W tym serwisie byłeś, ale co z kalibracją? Zrobili Ci to? Działa? Czy dopiero zostawiłeś puchę i czekasz?

Domyślnie

P.Rafał moje D850 rozkładał, żeby w ogóle móc zniwelować przekoszenie lustra. Dopiero wtedy udało się ustawić AF. Ogólnie strzeliłem 3k klatek i jest ok, zobaczymy jak będzie dalej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    W tym serwisie byłeś, ale co z kalibracją? Zrobili Ci to? Działa? Czy dopiero zostawiłeś puchę i czekasz?
    Zrobiłem, ale Pan Rafał powiedział, że widać, że po komorze lustra i dźwięku widać (i słychać), że pucha już mocno używana i idealnie nie będzie. Musiałbym wymienić całą czołówkę na nową, na co niestety teraz nie miałem czasu. Zobaczymy na zleceniu w najbliższy weekend jak się sprawdzi w boju.
    Ostatnio edytowane przez sqarpi ; 03-07-2018 o 19:51
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    Zrobiłem, ale Pan Rafał powiedział, że widać, że po komorze lustra i dźwięku widać (i słychać), że pucha już mocno używana i idealnie nie będzie. Musiałbym wymienić całą czołówkę na nową, na co niestety teraz nie miałem czasu. Zobaczymy na zleceniu w najbliższy weekend jak się sprawdzi w boju.
    Ok, rozumiem. To jak juz przetestujesz to daj znać jakie wrazenia, czy to cos pomoglo.
    Jeszcze pytanie - jaki masz tam przebieg? I jaki byl koszt tej uslugi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ok, rozumiem. To jak juz przetestujesz to daj znać jakie wrazenia, czy to cos pomoglo.
    Jeszcze pytanie - jaki masz tam przebieg? I jaki byl koszt tej uslugi?
    Dam znać. Przebieg to lekko ponad 250 tysięcy.
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Jestem w trakcie zlecenia i chyba niestety z tego body już nic nie bedzie. Jak na początku jeszcze był okej, tak na sali niestety nieużywalne już. W ciągu zlecenia rosła potrzeba przesuwania kalibracji na plus. W tej chwili +20 już jest za mało na wszystkich szkłach.

Domyślnie

zajechałeś już nikona d850 (O.o)...?
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Pisał o 800/810, mój 850 jeszcze zipie

Domyślnie

D810. Ehhh... Kurde jestem w kompletnym tyłku z tym body.

Domyślnie

Przy tak dużym przebiegu, chyba tylko do jednocyfrowca miałbym zaufanie

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni