Może do lustrzankowych obiektywów i tych przelotek LA-LA-LA-LA coś tam z fazowym?
Szukaj
Może do lustrzankowych obiektywów i tych przelotek LA-LA-LA-LA coś tam z fazowym?
A to możliwe faktycznie.
Po pewnym czasie wiem co mnie wkurza już w A7II:
- głośna migawka,
- brak pamiętania czasu wyzwalacza i podpięcia pod spersonalizowany tryb,
- tak samo brak podpięcia pod spersonalizowany tryb AF pod kciuk,
- długi czas formatowania i brak podpięcia tego pod guziora,
- brak możliwości podpięcia pod guziora "wyślij na komputer",
- Lr widzi w raw z sony malutki jpg ( to nie wiem czy jest problem mojej niewiedzy )
W przypadku nowszych A7(A9) chyba nie da się zainstalować apki, bo z tego co mi się gdzieś tam o oczy obiło Sony porzuciło pomysł ze sklepem i w nowszych aparatach chyba już nie ma takiej opcji.
Trójki już nie mają dostępu do playmemorisów:/
Ani chybi, każda A7ka tak może. Ale bez LAEA to tam nie ma mikroregulacji.
Ale nie wiem jak z nexami, nie pamiętam czy miały mikroregulację po podpięciu LAEA. Jak nie miały to rzeczywiście zaleta A7ek.
Bałbym się takiego rozwiązania
Dziwne. Mi się nie zdarzają zdjęcia ze złą ekspozycją. Albo aparat ją idealnie dobiera (pomiar matrycowy) albo w wizjerze w złych warunkach od razu widać że trzeba ją skorygować (np. w zdjęciach pod słońce).
Swoją drogą ostatnio mi ABW zwariował, aparat robił wszystkie zdjęcia z ciekawym tabaczkowym zafarbem. Okazało się że mimo że jest to AUTO white balance to można w nim wprowadzić stałą korektę na tablicy kolorów i mi się jakoś przestawiło;p Od razu zrobiłem sobie kilka presetów WB, będę się bawić...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami