Close

Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Jakość obrazu na LCD aparatu mnie powalila. Odnośnie pozostałych pytań to za chaotycznie strzelane były fotki w nie za jasnym pomieszczeniu więc całość ocen za rozpiętość, dynamike, plastyke musi poczekać na lepsze warunki focenia. Jak dla mnie w tych warunkach, w których fotki były robione nie miałem nic do zarzucenia w/w cechom.
    tu chyba o to chodzi żeby przyfocić w trudnych warunkach i zobaczyć co nowy procesor + wysokie iso maja do pokazania w doświetlonym studio to se można ... Spodziewałem się jakichś bardziej wyczerpujących wypowiedzi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xmaniekx Zobacz posta
    Powiem szczerze ze nie zwróciłem na to uwagi..
    Wizjer jest na tyle duży ze nie trzeba potwierdzenia ostrości

A w D300. Łatwo ustawić ostrość z manualami? Co z potwierdzeniem?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    A w D300. Łatwo ustawić ostrość z manualami? Co z potwierdzeniem?
    Niestety D300 nie sprawdzałem z moja 50mm :/ Bardziej mnie ciekawił sam D3 niz D300. Poczekaj az wróci reszta to ci opowiedza : > O ile dobrze pamietam to testowali go z Nikkorem 105mm DC
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peecee Zobacz posta
    tu chyba o to chodzi żeby przyfocić w trudnych warunkach i zobaczyć co nowy procesor + wysokie iso maja do pokazania w doświetlonym studio to se można ... Spodziewałem się jakichś bardziej wyczerpujących wypowiedzi...
    zaciemnione w celu przeprowadzenia multimedialnego pokazu pomieszczenia, oświetlone miejscami neonem reklamy nikona i resztami światła dobywającego się z korytarza, trudna nazwać gejzerem jasności. W każdym razie było na tyle ciemno, że zdjęcia przy ogniskowej 105, iso6400 i przysłonie f4 często były poruszone z powodu długiego czasu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peecee Zobacz posta
    Może inni zdadzą lepszą relacje, dla mnie za mało czasu było na takie oceny, za dużo chciałem zobaczyć na raz i sprawdzałem większość na szybko aby zobaczyć rezultat. Rezultat na pierwszy rzut oka był pozytywny więc nie zagłębiałem sie dalej. Naprawdę pomacać chcieli wszyscy, a czasu nie było za dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Wysoki czułości w d300 wydaje się być baaardzo dobrze (kolorowy szum prawie nie spotykany nawet na iso6400, idealne przenoszenie detali), d3 to coś niewyobrażalnego. JPG iso25600 z tego aparatu wygląda chyba lepiej lepiej niż iso1600 z d2x.. jestem w totalnym szoku. trudno forować ostateczną ocenę po takich samplach, ale wydaje mi się że to co widziałem z 5D i 1dmark3 wysiada...
    czyli 2 glowne "argumenty" canonierow przeciw nikonowi - brak ff i koszmarne wg canonierow szumy na wysokich iso - padaja, jak kawki. wypada sie tylko cieszyc, ze wyscig znowu nabiera kolorow.
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 25-08-2007 o 20:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    zaciemnione w celu przeprowadzenia multimedialnego pokazu pomieszczenia, oświetlone miejscami neonem reklamy nikona i resztami światła dobywającego się z korytarza, trudna nazwać gejzerem jasności. W każdym razie było na tyle ciemno, że zdjęcia przy ogniskowej 105, iso6400 i przysłonie f4 często były poruszone z powodu długiego czasu
    a jak byś porówanł fotki (focenie) do D2X'a no i szumy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Jak działa potwierdzenie ostrości z manualami?
    Coś się zmieniło? Mruga, pika coś pokazuje?

zmienia się kolor pola ostrości z czerwonego na zielony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Może inni zdadzą lepszą relacje,
    Gulasz był bardzo dobry, sernik troszeczkę za słodki, nie wiem jak zupka bo nie próbowałem

a zupełnie poważnie: powalił mnie poziom szumów na ISO 1600, 3200 ale to już słyszeliście ...

Domyślnie

Powalił mnie sprzęt. Podziękowania dla Piotra za super pokaz.
    Z szumami sobie radzi D300 rewelacyjnie, nie mówiąc o D3.
    ISO 3200 w D300 to jak w D70 ISO 640.
    Poza tym D300 ma rewelacyjny wizjer, do tego jest piekielnie szybki. Ergonomia bardzo ok.
    Bardzo dobrze sobie D300 radził w ciemnym pomieszczeniu przy fotografowaniu filiżanek (cienie i półcienie). Wyświetlacz to bajka.
    D3 to klasa sama w sobie, wali w seriach jak z automatu
    Tyle na szybko. Ach rozmarzyłem się ...

Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów