Zobacz czy blackout się nie zmniejszy przy wyłączeniu 'podglądu ustawień' oraz ustawieniu jakości na sam raw.
Tryb samolotowy i wyłączenie wyzwalania pilotem pomaga trochę na baterię. Wizjer o dziwo zjada więcej niż wyświetlacz![]()
Bateria to oryginalna nówka? Jak nie to też może mieć znaczenie.
AF-S i punktowy AF (chyba ten średniej wielkości był optymalny) próbowałeś? Wspomaganie AFu wyłączone? Nie wiem jak u kita z celnością ale raczej powinien trafiać jak potwierdził ostrość (chyba że masz ustawione robienie zdjęć nawet jak nie potwierdzi? chyba była taka opcja już nie pamiętam co jaki aparat ma), na pewno łatwiej wyostrzyć w kontrastowe elementy, może kwestia przestawienia przyzwyczajeń z lustrzanki? Ja pracuję na bezlustrach z 5-6 lat i nie przypominam aby mi się zdarzyło nietrafienie AFem w słabych warunkach, za długie czasy, ruch obiektu, brak wyostrzenia w ogóle - owszem.
W dobrych warunkach co prawda fe24-70 potrafi dziwnie wyostrzyć na pierwszy plan zamiast w ostrzone miejsce ale to inna sprawa
PS. fe90/2.8 może by też siadło zamiast STFa? To świetne szkiełko i przy okazji pojawia się w niezłych cenach.
Szukaj

Skontaktuj się z nami